175

Анонимен

преди 1 година

Това е помощ за бедни хора несвързана с осиг приносКакто хвърлете филия хляб на гладно котеТова поазва дали сме човеци А може да дадат парите и на добро гледано куче като това в мола на емили тротинетката

174

Анонимен

преди 1 година

Времето се стопля, всички на площадите, иначе няма да се оправим.

173

Анонимен

преди 1 година

Добавка трябва да има за всички! За по-високите пенсии по-малка, за по-ниските - по-голяма. Всички са плащали осигуровки, всички трябва да получат.

172

До 171

преди 1 година

При Tuквyн, беше абсолютно същото! Ех, къса памет!

171

...

преди 1 година

А за избори през 5 месеца има? Все едно е мн важно, кой ще управлява. Все едни и същи ид.иоти сте

170

ОФчо

преди 1 година

Че, то у нас 90% от пенсионерите попадат в графата "най-бедни"! Как ще решите кой е по-по-най- беден!?

169

Анонимен

преди 1 година

Пенсия под минималната получават хора осигурявали се на минимума или под него. Може да са и от пенсиониралите се по-отдавна освен че са се осигурявали на минимума или под него.

168

3333333333

преди 1 година

ПОДИГРАВКА!!!Гълъб ли си гургутка ли си/да не обиждам животинките/ според теб пенсионерите който взимат над 504 лева са богати.Пожелавам ти да разполагаш отсега нататък с тази сума на месец да видиш как се живее а не да се подиграваш.Не забравяй , че колелото се върти.

167

Бай Дрън

преди 1 година

И ако сега пенсионерите реват, не ми се мисли какво ограбване ще настъпи, след като почнем да вземаме пенсии и от частните фондове. Тогава пенсията пада наполовина, защото няма частен пенсионен фонд, който да ти даде повече от 30 лева пенсия. Другата половина от НОИ. Защо никой не говори за това?

166

Анонимен

преди 1 година

Чист популизъм! Какви са тези добавки, какви са тези простотии, бюджета е на минус, ние ще раздаваме пари на калпак!? В България всеки иска някой да му даде нещо, даже е приел че това е негово изконно право.

165

Анонимен

преди 1 година

Браво, така се прави който има нужда, а не на калпак, има работещи пенсионери в системата на МВР а и не само там със доходи от 3000-4000 лв на месец доскоро и те вземаха добавки

164

Пенсионер 96

преди 1 година

За едни са майка, а за други мащеха. Колкото повече даваш на тая държава, толкова по малко взимаш като се пенсионираш. На някой даже и таван слагат. Тия които се стремят за максимум осигоряване са будали, а тия където са крили са тарикати. Управници, не се правете на заспали, нали преизчислихте пенсиите за стаж, или на тия с по малко от10-15г стаж ще има а на редовните НЕ. И после се питате кой ли поражда агресията в нас.

163

Бай Дрън

преди 1 година

Това, което стана последните години, е голямото ограбване на пенсионерите.В момента може би половината пенсионери са на минимална или около минималната пенсия. Хора, неплащали данъци никога или почти никога, вземат същите пенсии като хора, които са се пенсионирали с пенсия 30% над минималната по тяхно време. Това и при комунизма го нямаше.Прабаба ми бе с 45 лева пенсия, но бе работила в ТКЗС. Баба ми се пенсионира с 92, но работила в града доста време. Днес тия две категории вземат еднакви пенси

162

Анонимен

преди 1 година

Добавка има за едни, а няма за други - очевидно е несправедливо.

161

мнение

преди 1 година

справедливо решение ! пенсионер взимащ 700-100 лв. ще се справи без тези 70лв. моята пенсия е 730 така че няма защо да недоволствам . а и не съм тръгнал да купувам агнешко *прясно българско* а тези дето ше се оплакват че 70 лв. са малко ше им кажа : ами не ходете да ги взимате или ги дайте на някой по беден от вас !

160

Бай Дрън

преди 1 година

167, в статията пише-1.2млн. пенсионери под 507 лева. Майка ми взема минималната пенсия, която дават сега, но действителната е 367 лева след 5-6 години работа и след пенсиониране. В момента не се вземат реалните пенсии, а се вземат пенсии с над авки, които почнаха да дават заради ковида. Ако върнат старото положение, човек с 55 години стаж, още работещ, ще взема 367 лева като майка ми. И не е спирала да се осигурява.

159

тулуп

преди 1 година

за работещите бедни, които получават по 800-1000лв с по 1-2 деца няма ли да има ?

158

ала бала

преди 1 година

А КТБ беше ли се застраховала,когато шиши я ограби и сега пак е дупетат.Айде,холан,мола ви са...

157

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 170 - Никой не се е избил за 70 лв, обидно е изобщо да ти ги дава държавата. Ама, като не е в състояние да ти осигури работа, при която няма да те карат да вземаш на ръка пари, а да те осигуряват на минимална заплата, пък ти нямаш избор, щото и деца гледаш, така ще е. За учителите, които отдавна са се пенсионирали не е чудно, те бяха с много ниски пенсии, не знам по какви причини. Не е справедливо, но явно и преизчисленията не помагат.

156

до 172

преди 1 година

За застраховка живот да си чувал? За частен пенсионен фонд?! Вие сте функционално неграмотни хора, ако сте останали без ЗЖ и частен фонд. На нас ни се случи подобно нещо- баща ми почина. 120к от пенсионния му фонд (не са много, не са малко) и още 250 от ЗЖ. Елате в 2000та, бе хора... Елате си вкъщи, започнете да МИСЛИТЕ като европейци... Има и от НАП облекчения, ако имаш ЗЖ...