60

CBA

преди 15 години

Приятелю... явно е, че имаш информация за Китай само от CNN :-))за твоя информация само ще ти кажа, че 2/3 от китайците при комуникация с чужденци се представят с руски имена, и предпочитат руски език. Не съм адвокат на Русия, но фактите са такива. В Пекин има цели руски квартали, и никъде не видях надпис на английски!!! само йероглифи и ... руски. Ако не вярваш *** и виж. Аз също се съмнявах...

59

преди 15 години

ABC (57) а ти май само на английски четеш. И филми с Джеки Чан гледаш :)Та значи виж (54. - 15:32 -) малко по-надолу (на български е).Китай за момента не може да се похвали във военно технологично отношение, макар че бързо си наваксва (с помощта на Руснаците , малко купуване от други места и шпионаж)затова стратегията на Китай да се опази от Щатите е валутен резерв който за момента е $1.76 трлн . Сещаш се какво ще стане ако го използват като икономическо оръжие.

58

преди 15 години

46-напълно те подкрепям.А и учудена съм за друго,че за първи път в БГ -медии излезна статия с др.мнение, т.к. засега беше пълно затъмнение .То подобни мнения ,като на Тод не е едно.Пишете мненията от този сорт и на др.западни политолози ,опишете как е свалено едно предаване в Америка, осмиващо обвиненията на Буш и Кондолиза по въпроса за "руския геноцид" в Грузия и подробно разказващо какво е станало там, и ,всъщност, обясняващо "хуманната америк.политика", извисяващата се върху купчина от човешки трупове../дословен превод"

57

ABC

преди 15 години

Абе вие английски разбирате ли, или само руски знаете?Даже се съмнявам и руския доколко го знаете.Четох, четох, и никъде не видях от CNN да пише че китайците са признали Южна Осетия и са подкрепили руснаците.Даже напротив - изразяват загриженост.На тези които се надяват на подкрепа от Китай ще кажа, че Китай икономически е неимоверно обвързан със САЩ. Ако знаете само - Вашингтон е залят от китайски стоки, пък да не говорим че във всеки по-голям град, както и в столицата има чайнатаун. Американците критикуват Китай за човешките права, мърморят им за Тибет, ама пак са си много повече обвързани отколкото с Русия.Когато наближи момента Хонг Конг да бъде официално предаден на Китай от Англия имаше страхотно много притеснения, които не се оправдаха. Хонг Конг си е същия, хората там са на "ти" с английския и продължават да си въртят бизнеса. Да не говорим че всички са гледали филми със Джаки Чан. Освен че много китайци говорят английски (а колко от тях говорят руски?), с изненада установих че има и много американци които знаят китайски.Колко китайци сте виждали в Русия? Ами руски филми с китайци? Или примерно - съвместна руско-китайска филмова продукция? Такъв филм няма!

56

Гоце

преди 15 години

10х

55

mitko

преди 15 години

Много силно се замислих върху думите ти... и май намирам нещо вярно

54

nn

преди 15 години

За ОбамаПрочетох новината на CNN и НЕ намерих как точно са получили отказ за подкрепа руснаците.Сигурно това им се е искало на новинарите от CNN *** някак си не се е получило та са оставили само заглавието :)Ако са очаквали това Китй с две ръце да е за независимост на сепаратистки републики нема как да стане - то е логично . Китай не може да одобри отцепването на тибет, това не значи че не харесва политиката на САЩ и намира за по-близка Русия.Нилфор (50), ти си най-прав!

53

българанов

преди 15 години

уважаеми 10,11,23, значи вие безумци признавате Косово и Македония,а? и подкрепяте американската идея че там където има малцинство, независимо от произхода на населението, е допустимо да се създава държава стига армията и да се въоръжава от САЩ. мене това не ме кефи. не ме кефи да ме водят за носа, не ме кефи да ми говорят минавайки през Прищина на ЕКСКУРЗИЯ че видиш ли косоварите били отделен клон на Албанското коренно население и им е дошъл реда да се самоуправляват. не ме кефи в македония да ми твърдят че Българите сиреч НИЕ сме умишлено променили историята, за да си присвоим успехите на древните македонци от Александър (не ЛУПИ) до Самуил.не ме кефи идеята за обединена Европа да преминава през разделяна на територии и въоръжаването им за да са равноправни членки на Евросъюза. не ме кефи на територията на майчината ми родина Полша да има каквито и да е щитова камо ли американски.като ги слушам и едните май целят нещо и другите.все пак мисля че 3та световна би ни дошла добре стига да не използват разни водородни и атомни бомби. и да не минават разни военни през българия и полша естествено. и българия и полша да са умни за да не се включат в евентуални военни действия...уф политиката е гадно нещо. не е лесно да си умен сред маса ***. те лесно се намират защото смърдят на закърнели мозъци а нашите като не миришат...но масата води. не е лесно да осъзнаеш че държавата ти е и ти си влюбен в нея. плаче ми се от глупостта покрай мен на която се поддавам.лесно им е на руснаци и американци, те поне винаги ебват, доакто ние в БГ сме винаги ебани а понякога не отърваме и DP акто след световните войни

52

преди 15 години

22, да си спомним тогава и кой отгледа талибаните в Афганистан!

51

Обама

преди 15 години

@48Разликата между руска "проектодекларация" и истинската декларация е около едно кило водка в пияните от петролни долари руски политици. Крайната декларация е тази по CNN.

50

Нилфор

преди 15 години

ама наистина някой вярва ли, че Русия или САЩ ще направят нещо без да го съгласуват помежду си?!Войната с Грузия е нужна на Маккейн и социологоческите резултати го показват..............А на ЕС е необходим противовес на Вашингтон, за да може Франция и Берлин да имат силна дума по много въпроси.А на Русия и трябва имидж след Косово и редица други отстъпкиПРОСТО И ЯСНО КАТО ЯЛТА 1943

49

преди 15 години

AМИ ДА, АМЕРИКА ИГРАЕ ШАХ ОБАЧЕ ИМА ДВЕ ЦАРИЦИ Е ДВАМА ЦАРЯ....ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ....В КРАЙНА СМЕТКА АМЕРИКАНЦИТЕ СЕ ОКАЗВАТ БАЛЬКЧИИ И В СЬЩНОСТ ТЕ ОТ ЕДНА СТРАНА НАЛАГАТ НАСИЛИЕ(РАЗДЕЛЯЙКИ), И В СЬЩОТО ВРЕМЕ ПРЕДИЗВИКВАЙКИ ВОЙНИ ЗА СЬЩОТО КАТО ОБАЧЕ СЕ ПОСТАВЯ ПРОТИВ ТОЗИ ПЬТ. АКО НЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ПОЛОЖЕНИЕТО В МОМЕНТА ДА КОМПРОМЕТИРАМЕ АМЕРИКА В ДВОЙНИ СТАНДАРТИ ПРЕД СВЕТА, И ДА СЕ ПРЕДЛОЖИ НОВ СВЕТОВЕН МИРЕН ДОГОВОР ЗА ЦЯЛОСТ И ЗАМРЬЗВАНЕ НА ГРАНИЦИ ОТСЕГА ЗАВИНАГИ ТО НЯМА КОГА. С НОВИЯТ ДОГОВОР, ДА СЕ ОТХВЬРЛИ НЕЗАВИСИМО КОСОВО, ПРИЧИНАТА НА ВОЙНАТА ВЬВ МОМЕНТА.

48

nn

преди 15 години

А!Обама като се оставяш CNN да те водят за носа-Ето ти новина от нашето пространство:(h ttp://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1228498)28 .08.2008Китай и четири страни от Централна Азия изразяват подкрепата си за "активната роля" на Русия в разрешаването на конфликта в Грузия, се казва в проектодекларация, разпространена от Кремъл. Китай и другите страни "подкрепят активната роля на Русия в мироопазващите операции и сътрудничеството в региона", декларират шестте държави /Русия, Китай, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан и Киргизстан/ в комюнике, подписано от техните президенти след регионалната среща на върха в столицата на Таджикистан. /АФПБГНЕС Общо взето като обявят че слънцето е изгряло дигни глава да видиш дали е така :)

47

Kolega..

преди 15 години

Rusnacite zagubiha edna peshka (protivoraketniqt shtit v Polsha) i specheliha spokojstvie ot Republikancite za Gruzia...v obozrimo budeshte... t.e garantirat si granicite no gubiat IRAN na 100% Demokratite i Obama nasrani....gubiat Gruzia i spokojstvie za Rusia... ako beshe Hilary, mojeshe i da ima intriga... tova e zashtoto Amerikancite sa luda naciq, predpochitat da gi narichat GAY-ove no ne i rasisiti....Kakto i da e... chestito na Bush i McKein...kazvah mu az na Putin..ama taka e moje i da e po-dobre... Tukmo shte imam dobre opechena (Turkey) za koleda... Kolkoto do EU - edno Frensko - NASERACION Mosiu Le CAVALERR.... ;))) SONNO ITALIANO... ;)))

46

Трън

преди 15 години

33, европейците са безгръбначни да, и ние като европейци сме безгръбначни да :) В Сибир можеш да пратиш цялото си семейство на почивка ако искаш. Безгръбначни са защото досега една твърда позиция не са приели, не са отстояли. Но то не може и да очакваш някаква позиция от 25 страни едновременно, едната дърпа за едно, другата за друго. Едната прави каквото щатите и наредят, другата псевдосветовна френска сила се опъва на всичко каквото кажат щатите. А за нас като европейци какво да ти говоря - нито имаме някакъв глас, нито пък нашите политици имат ясна и твърда позиция по какъвто и да е проблем, така че смеси безгръбначнииии влечуги. А това с какво европейците ще стреснат руснаците не знам казано честно - може да ги заплашат да не купуват от тях нефт или газ :))))) бойкот хаха. Или пък може да откажат да продават стоките си в необятния руски пазар , могат да спрат да внасят леки автомобили хехехе. Или пък може да забранят на руски туристи да обикалят цял свят и да си хвърлят парите :) Що ставате смешни

45

nn

преди 15 години

Ей Обама (n42), като си започнал да четеш давай нататък и се светни защо са петролните долари именно долари, а не евра рубли или друг вид валута :)И защо Садам като реши да продава в евро петрола (както сега прави Иран) страната му се оказа окупирана а той леко обесен?Защо Арабските емирства търпят невиждани загуби от обезценяване на долара *** не смеят да го подменят със собствена валута.Виж също за Федералния Резерв и ползите които има от издаване на кредити при военни конфликти И Т.Н. и Т.Н.Има доста да четеш.

44

преди 15 години

"Обмислят се санкции и много други мерки," каза Кушнер, чиято страна е ротационен председател на ЕС до края на годината.За първи път Париж споменава възможността за санкции срещу Москва заради ролята й в руско-грузинската криза, отбелязва Франс прес.Вестник Дневник.

43

nn

преди 15 години

Китай и Централна Азия подкрепят ролята на Русия в ГрузияДреме им на Руснаците за сплашвания от ЕС и НАТО след като са съседи със най-големия пазар а освен това могат да пренасочат технологии, суровини, петрол, газЕвропа заслужава да изкара зимата на студено и тъмно та да се светне кой е комшия и кой лицемер.

42

Обама

преди 15 години

Russia fails to win support of Asian allianceThe joint declaration from the Shanghai Cooperation Organization, or SCO, left Russia further isolated as pressure mounts over its actions in Georgia.За опиянените от петролните долари русофилчета, дето не разбират английски, там пише: Русия няма право да навлиза в чужди държави с танкове. Това е от Китай, Азия. cnn, преди 30 минутки.

41

фон Галфон

преди 15 години

вие нали не си мислите, че САЩ и ЕС ще стоят и ще гледат как КГБ управлява Русия? или как плашат гаргите с някакво си кранче?има различни механизми за въздействие, г-да!т.е., с тия последните им игрички руснаците много надълбоко си го набутаха... тепърва предстои да осъзнаят точно колко.