125

Анонимен

преди 1 година

Правилно би било пенсионирането да става на 60 години, за да има известно време човека да се порадва на семейството, внуците и градинката си примерно, преди да си отиде... Но истината е че сме застаряващо население, и с всяка изминала година работещите ще стават все по-малко, а пенсионерите които трябва да издържат все повече, за това няма как това да стане! Не случайно, дори и популистки партии като БСП и Възраждане не предлагат намаляване на пенсионната възраст

124

Анонимен

преди 1 година

Е, точно година преди да се пенсионирам ще вдигнат стажа на 65 г. Благодаря!

123

Анонимен

преди 1 година

Работата не е толкова проста. За да "живее" някой както се изразявате, тоест без да работи, то някой трябва да го храни, да го облича, да му прави ток, да му пуска вода, интернет, телефон, да му изхвърля отпадъците и т.н., тоест трябва сумати народ да бачка. И с какво са му длъжни останалите да работят за да може той "да живее" ? Разбира се ако си има пари да си плаща за "да живее" и без да работи, но такива са малцина. Ако всеки вземе "да живее" трябва да се пръснем отново по пещерите.

122

пълни чекмеджета

преди 1 година

45 трудов стаж, 7 години пенсия. Ако се съди по средната продължителност на живота. Ама чекмеджетата трябва да се пълнят от някъде. Да напомня , че Боко взе парите от сребърния фонд да прави пътища дето изкараха ден до пладне.

121

Анонимен

преди 1 година

До до 121. Въпреки, че не разбирам какво точно според вас означава "да живееш". Ако е свързано с алкохола ми се вижда леко налудничево.

120

Анонимен

преди 1 година

До до 121. Е то точно това е робството.

119

до 121

преди 1 година

Ти преди да се пенсионираш, нямаш никаква възможност да живееш! Ето, Чук влезе в гастроентерологията и там доктора го пита .дали употребява алкохол!? - От 3 години - всеки ден, отговаря Чук! - Защо от 3 години, вдига очила докторът!? - Тогава се пенсионирах - признава си Чук и старшата сестра се взриви от смях! Когато си на работа, не можеш да живееш така, както когато си пенсионер!

118

евразия антимасонств

преди 1 година

учете руски и турски и бойкотирайте брюкселските зелки

117

Анонимен

преди 1 година

Навремето робите са служели на прищевките на фараоните, днес обслужват трилионния дълг на сащ.

116

Анонимен

преди 1 година

"Не съм виждал жена в строителството" ................................................................. Въпросът не опира до феминизъм. Жени строителни техници имаше и по татово време

115

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 130. Не помня предишните си животи така че нямам мнение по въпроса. А и никой не се е върнал от там да ни съобщи как стоят нещата. Или има прецедент ?

114

Анонимен

преди 1 година

До toti загубено е само времето през което се опитваш да мислиш.

113

Анонимен

преди 1 година

До toti. Не е загубено време. Има си време за разстеж, който за човешкия вид е особено бавен точно с цел да се учи. Не сме като останалите видове, които порастват за 1-2 години и вече всичко знаят което им е необходимо - как да си намерят ядене и да се пазят от хищници. Това, че "децата" са изучили занаята за кекса преди всички останали науки не ги прави порастнали индивиди както сега се мисли. Просто израстват комплексирани, недоучени, психически неуравновесени.

112

Анонимен

преди 1 година

Да благодарим отново на сикаджийския банкянски крадлив бидон-арестант

111

toti

преди 1 година

Много ми е чудно защо ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА УЧАТ 11 и 12 КЛАС ...след 10 клас кой иска нека си учи,но това е загубено време ,както кога беше казармата!! Ако някой да ми каже,какво повече ще научат след 10 клас,а и без това тайно някой започват да работят,а тъка ЗАКОННО ЩЕ ПОМОГНАТ О ВРЕМЕ НА ИКОНОМИКАТА !!!

110

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 131. Е...аз живея тук и сега...тоест в този времеви отрязък със съответните реалности, а за останалите не бера грижа...за пожеланията благодаря.

109

Шапка на тояга

преди 1 година

Малко е.Трябва 49 г. трудов стаж и 69 възраст.....

108

Анонимен

преди 1 година

В гробището на нашия град е пълно с гробове на починали на възраст под 60 години. Пенсионната система издиша заради умишлената инфлация, в която живеем. Колкото и да вдигат възрастта за пенсия, при стремителното обезценяване на парите с цел солидарност да покрием част от неплатежоспособността на САЩ, няма да има достатъчно за нормални пенсии. Сегашният капитализъм не е на стокооборот, а на акции и финансови спекулации и "играчи". 20% е спадът на капитализацията на америк. фирми за тази година.

107

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 129. Чичко Сталин и други работи е казвал...че човек трябва да има лично свободно време за да се самообразова и саморазвива и въобще трябва да се намали експлоатацията му с тая цел. Тоест работното време. Сега се експериментира с разни 4-дневни работни седмици, но в условие на експлоатация и стрес едва ли ще се случи нещо читаво.

106

Анонимен

преди 1 година

В сащ пък изобщо нямаш право на платен отпуск, нито на отпуск по майчинство, даже в някои цехове нямаш право да отидеш до тоалетна и работиш с памперс. С пенсиите не знам как стои въпроса, но пак се съмнявам чичко евреин да се прецака.