145

Гиб Мелсън

преди 1 година

По мои сметк в най добрия случай можем да мобилизираме около 100 хиляди бойци. Имам предвид такива, които да могат да притичват. Останалите могат да готвят, да чистят оръжията и т.н логистика. Казармата трябва да се върне спешно ако искаме да оцелеем като държава. Или година или поне шест месеца. В зависимост колко лека е службата. Имам един познат изкара цялата си казарма да разнася призовки от името на военна полиция. Службичка.

144

До 156

преди 1 година

Да го върнем на татарите

143

Анонимен

преди 1 година

по света вече няма някой който да ходи да мре за да става герой. Единствено Сащ имам добри войници които ходят да се бият с *** за много пари, но когато много вземат да дават фира си обират крушите защото при дядо Боже доларите не вървят.

142

Исторически парк

преди 1 година

Алоо историкаа.. Крим е руски от 18ти век! И откраднат от украинеца хрушчов през 1954г.

141

Радослав

преди 1 година

До 147 ако си бил в казарма след 1989 клетва към БКП не си давал. А и да си давал, тя е обявена за престъпна организация, затова нищо не и дължиш! Клетвата ти е към отечеството и българският народ! Които иска да мре за БКП да заминава в Русия, там сега набират всякакви фанатици!

140

Историк

преди 1 година

Първо на първо Крим никога не е бил руски както твърдят руснаците и руснаци там за първи път има от края на 19ти век когато са направили военна база там. Исторически Крим никога не е бил руски.

139

Освен

преди 1 година

Израел и САЩ, не знам друга държава с качествена армия!

138

Ивелин Михайлов

преди 1 година

Путин утре, ако нареди мобилизация на България ще събере повече българи отколкото руснаци ахахах така като чета коментарите как били готови да умрат за русия.. хахах

137

милародино

преди 1 година

Света като погледне Кирчо и Кокорчо, Костадинов с тесните рамене, Тошко с фанелката...и направо им идва да ни изнасилат-не да ни бият. А мобилизация.. кой. Тези които стават са вече застаряващи, млади няма, станахме като в Англия..все повече обратни и все повече дъждовни дни.Младежа не знае члена да държи...пушка не е хващал, сърце няма..има овлажняващ гел. Селяни заввзеха ефира, парламента и улицата...Риск за БГ-няма. На умрело куче-нож не се вади. Амин

136

Колко ще са войнците

преди 1 година

Ако съберат 1000 човека дето да стават за нещо ще е цяло чудо! По днешните стандарти всеки тумбак и селски цър-вул може да стане "професионален" войник дори и без да покрива нормативи. При това нямане който не е поискал той не е влязъл в армията. Вече и жени почнаха да приемат. Само и само да съберат там да има нещо да за пълнят редиците.

135

До Радослав

преди 1 година

И БКП!!!

134

Анонимен

преди 1 година

До 142 А защо Путин нахлу в Украйна? Колко пъти ги предупреди да спрат да се въоръжават...7 години ги търпя. Каквото си търсиха, си го намериха.

133

Анонимен

преди 1 година

Държава която не може да издържа достатъчно голяма редовна професионална армия която да пази народа и територията нищо не става от нея! Отделно че в днешно време числеността на армията не е от решаващо значение. Който има най добрите играчки и и добри стратези той печели войната. Сега е по важно да имаш качествени инженери отколкото войници на бойното поле.

132

до 139

преди 1 година

И кой те е вкарал в конфликта? Кой нахлу в Украйна? СССР фалира и се разпадна, същото ще се случи и с РФ.

131

Радослав

преди 1 година

На мобилизация ще откликнат хората само ако България бъде директно нападната! Всяка друга мобилизация е обречена защото никой нормален човек няма да отиде да си рискува живота за интересите на САЩ, Русия, Китай, Турция или която и да е друга държава! Българската армия е за да брани родината ни и всички хора които са били в казарма са се клели пред знамето да защитават отечеството, а не интересите на този или онзи!

130

Анонимен

преди 1 година

Да ходят да се бият тези, които ни вкараха в конфликта. Га..дове! Слава на Русия!

129

Анонимен

преди 1 година

СЛАВА ПУТИНА! ГЕРОЯМ СЛАВА!

128

Софиянец

преди 1 година

Единствената държава за която бих си дал живота е Русия!

127

Анонимен

преди 1 година

никога и за нищо на света няма да си застрашавам живота за този свински дом, още по малко за дъртака в кравария и за траверса Урсула!

126

Българин

преди 1 година

Ако ме мобилизират ще убивам само българи!