119

Анонимен

преди 1 година

Някой може ли да обясни защо русия не снабдява херсон по море? Какъв е проблемът на фериботи да стоварва каквито си иска оръжия? Моля някой запознат да ми обясни, защото гледам в германската област русия държи бая голяма крайбрежна ивица на запад от Днепър и ми е чудно защо всички са се хванали за мостовете над Днепър след като с ферибот може да се доставят всякакви тонажи оборудване?

118

Анонимен

преди 1 година

Опитът както е символ, какво е пълният му провал?

117

Анонимен

преди 1 година

Скоро Путин ще готви свинско със зеле. Ако зелето и Олена не литнат като афганистанският президент.

116

Анонимен

преди 1 година

Украйна е крайната част на Европа! От там нататък са азиатци! Това е значението. Не събирайте общата си култура по кръчмите! Четете!

115

Анонимен

преди 1 година

Cnpeтe 3eлeния, шe cи изтena нapoga...

114

Бурятите

преди 1 година

Много ли са щастливи в РФ?

113

АкоСССР

преди 1 година

Беше продължил да се управлява от украинци, никога нямаше да се разпадне! Факт!

112

никой

преди 1 година

До Пижо:Погледнато логично,украйна (пиша тази област с малка буква,понеже за мен е само област а не държава) се е посрала,да слушаш американците и да изпълняваш техните тактически планове е доходоносно за Зеления наркоман,той не се интерисува от загубите на хора...важното е да вземе още някоя китна вила из Европа.Проблема на украйна е в реководството а не в Русия !

111

sss

преди 1 година

Тази контраофанзива, ще влезе в учебниците по-военно дело - как не трябва да се прави. Пратиха ги на заколение.. през нивите без никаква авиация, без гръб.. директно на заколение.

110

Анонимен

преди 1 година

До Украйна? Според царски укази в Русия, имало е окраина на север, окраина на запад, окраина на изток и окраина на юг. Западна окраина са земитте около псков и така са описани в документа, с който Швеция капитулира пред Петър първи. Просто поляците наричат тази земя Украина, защото така звучи това на полски език. В същност преводът на български е покрайнините. Покрайнините на какво? Южните покрайнини на Русия.

109

Зелен идиот

преди 1 година

Контраатака на украйна,вицът на деня или "плаши Пейо гаргите"

108

До Украйна

преди 1 година

Византия покръства Киевска Рус

107

Украйна?

преди 1 година

Каква Украйна! Няма такава държава и никога не е имало преди 1991г. Няма никаква история преди това за Украйна. След Октромврийската революция 1917г болшевиките и Ленин създават украинска ССР. Украйна е украйна, у края, никойн не си кръщава държавата с такова име, покрайнина, част он нещо друго по края.

106

Анонимен

преди 1 година

Укрите ги набиха яко! В цяла Задкарпатска област, откъдето са мнозинството убити, е обявен ден на траур. Болниците им са препълнени с ранени и осакатени. Моргите не сварват да приемат труповете. Пълен Леееш! Това им е първото и последното контра-настъпление. Поне като не контра-атакуват, не губят толкова много. За 3 дни - над 2000 трупа! Бааах-мааму!

105

Анонимен

преди 1 година

Щом руските щурмовите части срещнат съпротива, веднага отстъпват, окопават се, след което се нанася масиран удар с оръдия и реактивна артилерия. Извършва се и авиационна поддръжка. И едва след това продължават отново напред. Това отнема време, но минимизира загубите, почти няма жертви от руска страна. И не струва скъпо. Украинската армия постепенно бива унищожавана - бавно и систематично.

104

Анонимен

преди 1 година

Е, нали опитаха? Резултата е 2000 украински трупа. Има видеа как ги лупат. А иначе тяхната увереност може да послужи за нещо си пред първолаците.

103

Путин не бърза

преди 1 година

Само на 70 е!

102

Анонимен

преди 1 година

Зеленчуков: "Ден в който не загубим територии и не убият поне 300 наши войника е пропилян ден!" :)

101

Анонимен

преди 1 година

Всички боеприпаси имат срок на годност. Русия разполага с огромен аресенал от времето на СССР който вече става негоден с времето. Военната операция ще продължи докато и последния снаряд от съветско време не се изсипе над главите над украинските фашисти. (и докато последния завод в ЕС затвори). Русия прави рекордни печални във валута, Путин не бърза.

100

Анонимен

преди 1 година

Путин помля военните арсенали на източна Европа. А тъповатитe източни европейци сами му ги закараха да ги унищожи. И самолети, и танкове - цялата съветска военна техника става на скрап. А нова военна техника да се купува от САЩ на фантастични цени при тая криза, когато европейците миришат защото нямат пари за топла вода и душ, е меко казано безумие. Ама те сериозно ли си мислеха, че с техните оръжия ще спррат руснаците в Украйна! Русия дори не е използвала и 15% от военния си потенциал. Къде са останалите 85%? Как ще бъдат използвани ако се наложи? Къде?