48

Анонимен

преди 1 година

Чак пък толкова. Живея в Германия и за разлика от България, думата Газпром, Русия и т.н. не се споменават много-много във връзка с горивата. Нещата се представени по начина - има криза с горивата, това е проблем, който трябва да бъде решен. Задача в която думата Русия не присъства. Минало забравно. Така, че ми е трудно да си представя стачки и протести. Хората знаят срещу какво са изправени и истерия няма. Все пак същите са вдигнали Германия след 2СВ и са я направили водеща в Европа.

47

Анонимен

преди 1 година

В ЕС десетилетия наред се живееше леко, уредено, приятно. Е, свърши вече. А България и новопокръстените източно европейци 30 години се навеждаха на запада, западняците ги изпозлваха и подритваха, българите търпяха, мизерстваха и се надяваха да дойде добрия живот, но така и не можаха да дочакат и да го опитат.

46

ъ5

преди 1 година

До там стигна Русия с Путин, че се оставят на някакви африкански племена да им извиват ръцете. Абе кво стана с Лавров Флинстоуна?

45

Анонимен

преди 1 година

Войната Запада срещу Русия очевидно не върви по план. И в икономиката, и в Украйна. Бърза победа нямаше. Бавна също не се вижда. Негативният ефект от собствените им санкции се оказа много по-голям, отколкото биха искали и продължава да нараства. В същото време санкциите, напротив, засегнаха руската икономика много по-слабо от планираното.

44

ТРЕБЕ

преди 1 година

ЯВНО ДА ИЗГОНИМ И ОСТАНАЛИТЕ 40 РУСКИ 'ДИПЛОМАТИ", КИРО И ТАЯ РАБОТА НЕ Я СВЪРШИ ДОКРАЙ... ДА СЕ СПРЕ С ТИЯ ОБЛИЧВАНИЯ.

43

Анонимен

преди 1 година

До Възраждане...ДОБРЕ ЧЕ СМЕ В ЕС И НАТО ДО СЕГА ДА БЯХА НИ ПРЕМАЗАЛИ БРАТУШКИТЕ ЕЙ ТАКА ПО БРАТСКИ А ВИДНО ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ ИМАТ И ПАРТИЯ- ВЪЗРАЖДАНЕ Е РУСКА ПАРТИЯ И НЕ ЗНАМ КАКВО ПРАВИ В БГ ПАРЛАМЕНТ..АХ ДА КОПЕЙКИН ЩЕ ПОСТРОИ ОЩЕ ЕДНА КЪЩА НА БРЕГА НА ВАРНЕНСКОТО ЕЗЕРО.

42

Анонимен

преди 1 година

Газ, торове, зърно, метали, нефт - техният дефицит води до моментално покачване на цените и няма какво да компенсира недостига, няма излишък на световния пазар. В същото време европейските продукти, които вече не се доставят в Русия, се оказаха далеч не толкова критични за руската икономика.

41

БГ

преди 1 година

ПУТИН КЕ ПАДНЕ!

40

Анонимен

преди 1 година

Например колите - стария автопарк в Русия може да се използва още с години, това ще доведе до намаляване на ефективността и увеличаване на разходите за ремонт, но кризата няма да възникне още доста дълго време. Предвид възможността за развитие на собствена автомобилна индустрия, както и доставките от Китай, в Русия никога няма да има критичен недостиг. Докато в ЕС вече не могат да произвеждат коли.

39

Анонимен

преди 1 година

нема ли кой да спре интернета в руското посолство, ми писна ми да им чета едни и същи глупости

38

Анонимен

преди 1 година

Запада е решен да одере дръгливия кремълски плъх. :)))))

37

Анонимен

преди 1 година

Ситуацията с по-голямата част от европейските и американските стоки, доставяни в Русия е, че те могат или да бъдат заменени с китайски, или да се използват старите запаси, като постепенно в това време стартира производството на аналози. В същото време Европа не може без руски газ дори за половин година. Намаляването на доставките веднага доведе до покачване на цените, инфлация и криза в европейската икономика. И още не е зима. А какво би било при пълен отказ от руския газ.

36

П.К.

преди 1 година

Те, газовите ресурси са необходими за съществуването на Човечеството, както Слънцето. Нито една нация не може да съществува и да оцелее без енергийни ресурси. А само в АРКТИКА, РУСИЯ притежава най-голямата територия с най-големите и неизчерпаеми запаси от енергийни ресурси. Които опазва с най-модерните оръжия, скрити под ледовете на Северния Ледовити Океан. РУСИЯ е непобедима даже само с газовите потоци.

35

Анонимен

преди 1 година

Тайван реално е блокиран. Без полупроводникови чипове и без руски метал автомобилната промишленост в ЕС спира. До сега се чакаше 2 години за нова кола, сега ще се чака по 5 години. Към това се добавя и резкия скок на разходите за производство заради скъпата енергия. Цените на колите вече стават недостъпни за населението на съюза.

34

ЕС проект

преди 1 година

ЕС ще се разпадне заради фнтазиите на евро лидерите и заради недалновидноста им .Русия ускорява процеса и ще има и още катализатори. Каквото сам си направиш,няма кой да ти го направи. ЕС е разработен и създаден по модел след 2 та световна война ,осъществява се по-късно.И целта му е : по мирен начин да се завладява Европа на сем Ротшилд и др.владетели...Всяко нещо създадено изкуствено е предопределено да се разпадне...Отделен е въпроса как се контролира този мащабен проект.Чрез манипулации безбрд

33

Русия=Психиатрия

преди 1 година

За най-голяма радост на украинците доставките на модерни оръжия зависят основно от САЩ и Великобритания. Нито една от тези държави не е енергийно зависима от Путин.

32

Анонимен

преди 1 година

Русия има всичко от което всеки има нужда за да живее. Макдоналдс и западните джаджи са просто приятни неща без които може да се живее. ЕС няма това без което не може да живее и да развива икономиата си - енергия и ресурси. ЕС е обречен съюз.

31

Възраждане

преди 1 година

ЕС и НАТО вън от България!! Национален референдун за присъединяване към Руската Федерация!!

30

Анонимен

преди 1 година

Руснаците ще бъдат обилно нахранени, изкъпани, ще стоят на топло, ще имат работа, държавата им е защитена и осигурена с всичко. Русия гледа на запада с превъзходство и цивилизационно безразличие. А българте ще обедняват, ще студуват и ще треперят за работата си, безработицата ще расте и икономиката ще спира в цяла западна Европа.

29

Активист БСП(к)

преди 1 година

Въпроса е друг - въобще ще бъде ли жив Владимир Путин през зимата? Шансовете му са 50/50.