17

Анонимен

преди 1 година

Русия имаше потенциал да се развива. Продаваше енергийни ресурси на Запад и внасяше технологии оттам. Грешката на Путин е много голяма с тази война. Дори Путин да падне от власт и да дойде някой по демократичен президент с Русия е свършено. Вече е загубила доверието. Европа също ще се затрудни но временно. След две години няма да има енергийна криза. Русия се простреля в крака. Забравиха доставките на храна от САЩ през 90-те. Бяха като С.Корея.

16

Москва потъна

преди 1 година

По-добре въглища и мазут от колкото кървав руски газ оцапан с украинска кръв!

15

Роснефт

преди 1 година

Руснаците имат компресори за газета си, но германците искали да се техни на Сименс... политика... ко да се прави. Така че могат и имат.. Споко))

14

Трепет и студ

преди 1 година

Без руския газ колкото и хранилища да правят... в близките 7-8 години Европа ще студува... но това не е толкова страшно, колкото иныфлацията ще бие всяка година рекорди... докато не спине ЕС

13

Газпром

преди 1 година

Газпром вместо да говорят, нека първо да си построят тръбите до Китай и Индия и да го направят преди Казахстан. Пък после ще говорим. Предвид това, че явно без Сименс и Канада не могат турбините на газопровода да си направят сами, имам основания на празните им приказки да не се доверявам докато не видя работещи газопроводи до Китай и Индия доставящи такива обеми като тези които губят в Европа.

12

Анонимен

преди 1 година

Най накрая ще се отървем от тея ***

11

Стефанов

преди 1 година

Колкото си закриха посолството в София. Заплашваха и скимтяха 10 дена, видяха че никой не ги бръсне за слива и млъкнаха.

10

Анонимен

преди 1 година

Къде го тоя евтин руски газ за който да си спомним? От повече от година Русия помпа цените до степен, че всеки друг газ вече е по-евтин.

9

Шок и ужас

преди 1 година

В Нидерландия вече изграждат два огромни плаващи терминала за втечнен газ край Ротердам всеки от тях колкото нашето хранилище в Чирен и планират до началото на зимата сто процента независимост от руския газ. Другите ги следват с малко по бавни темпове но не е далеч деня когато мужиците ще обикалят с кранчето за газа из Европа и ще предлагат супер оферти два кубика на цената на един.

8

BBC

преди 1 година

" Ineos" един от най големите потребители на газ в Европа, сключи сделка миналлия месец за закупуване на 1,4 млн тона втечнен природен газ годишно от американския износител Sempra в продължение на две десетилетия. " Европа не се интересува от руския газ и доказа ,че няма не заменили доставчици.

7

Анонимен

преди 1 година

Да, нови тръби се строят ей така за няколко седмици, но проблемо

6

Аахам, точно така

преди 1 година

Още 5-6 месеца пряко сила и ще цъфнете и вържете. За Европа мое и да има една по-тежка зима, но и на вас ви е ясно какви "зими" ви предстоят в следващите 1-2 деситилетия, а и надали не сте наясно, че от тук нататък никой няма да ви позволи да помиришете силна икономика!!!

5

Анонимен

преди 1 година

Ако германската икономика - понеже другите в Европа са пълни нещ:аст:ици, изостане фатално от Азия и Америка, това ще е краят на ЕС. Никога повече няма да наваксаме изоставането.

4

Ти да видиш

преди 1 година

Ще диверсифицирате 600-700 милионен пазар с една от най-големите покупателни възможности ... хахаха ... дай да видим това магьосничество как ще го направите.

3

да

преди 1 година

кой ще е следващия премиер дал оставка в Европа, до тук 4ма гръмнаха. Шолц ще е накрая за десерт. А фондер Лаен скоро ще преговаря с Русия иначе ще е първия лидер на ЕС приключил предварително мандата си.

2

шао лин

преди 1 година

ще го помним, но ще е късно, ще учим мандарен на ускорен курс, че да има работа и за нас.

1

Анонимен

преди 1 година

Когато Путин хвърли топа нещата се ще нормализират.