42

Анонимен

преди 2 години

Както казваше моят дядо: Сине, гледай да се обвързваш партийно в живота! Само така ще прокопсаш! Не ги слушай изтърканите думи за справедливост и честност! ....това го каза, човек, който 35 години е бил член на БКП, кмет и кметски наместник, затрупа ни с пари. Три къщи оградихме и 2 апартамента взехме.

41

Па сме тука

преди 2 години

Нормално е да изпитва такива трудности и даже ще стават все по-големи. Никой не иска да работи без пари на мошеници.

40

до 41

преди 2 години

И ако не ги вземе някой на работа, как ще се научат? Висшето образование не означава, че си изучил всичко, а че имаш базата. Останалото е опит, който се придобива в процеса на работа. Ако беше както казваш, значи да хванем някой Кирчо или Асенчо от улицата?

39

Мнение

преди 2 години

Бизнеса да има как да ти продава и билет че да те допусне през портала да му работиш!Сбъркана работа!

38

От специалистите

преди 2 години

В чужбина сме, в чужбина сме.

37

Знаем бизнеДСа в Бг!

преди 2 години

Само наши хора и мутри...Айдееееее....

36

бай онзи

преди 2 години

аз взимам 3 бона с 2 часа работа на ден, който иска да бачка на минимална при "бизнес" дето няма пари за високи заплати ...като нямат да си работят те ...стига са мрънкали..като не става да фалират и у лево...

35

Анонимен

преди 2 години

Тая манджа я претопляте редовно. Завърших след 2000 г. и тръгнах да си търся работа по специалността. Искаха от пиле мляко срещу изключително ниско заплащане, мусиха се, че нямам поне 10 г. (!!!) стаж (нормално за току-що завършил), та още по-ниска заплата. Хванах се на едно място, колкото да оцелявам и продължих да търся. Скоро след това ми се отвори възможност за работа в чужбина. Заявих, че напускам, само свиха рамене и ми казаха в прав текст "Ще намерим друг". Сега реват. Да реват.

34

Анонимен

преди 2 години

Е те да скапят още образованието, пък кво тук значат някакви си кадри... Проблемът е, че на нищо не ги учат и като вземеш някое такова тепърва трябва да го обучаваш, и естествено през това време си на загуба, защото нито ти можеш да работиш, нито то и няма кой да изкарва парите, а пък в същото време то, защото са му казали, че щом си е взело тапията за "вишу" вече е много образовано и всичко знае и съответно иска заплата, все едно ще изкара кинтите само като стои и свети...

33

Коментар

преди 2 години

Една телефонистка,щракачка на клавиатура или продавач на телефони да взема 3 бона а работника 750..какво очаквате?

32

Анонимен

преди 2 години

Почнахме да ходиме на работа колко да не си седиме дома, файда друга нема!

31

Анонимен

преди 2 години

За шеф на БНТ цели 8 специалиста,,кадри ,,имаше а сега лъжат че нямало.Има кой да земи парите и няма кой да свърши работата щото няма пазарна икономика.Ако вместо евроге.йзъм имаше пазарни отношения пазара щеше да регулира заплатите между държавна ясла и частен сектор.От сега на татък няма и да има балъци.И за кви програмисти говорят като за тях е по добре да не живеят в ЕС щото цените на всичко са 3 пъти по високи а заплатите са същите без значение дали си на бг ток и бензин или на индийски.

30

Хихихихи

преди 2 години

А ние квалифицираните служители имаме остра нужда от много високи заплати :) Упс, извинете! Ние квалифицираните служите сме при рабоодателите, които ни предлагат много високи заплати и много добри придобивки :) На останалите: Не губете кураж за следващия тираж ;)

29

Анонимен

преди 2 години

Сега,аз ако търся нещо го намирам друг е въпроса на каква цена,та и с работната ръка е така който търси намира,който се мъчи да клаати тоя който духа гората,ами продължава да търси и да реве!

28

Анонимен

преди 2 години

нормално, девизът на българския "бизнесмен" е - да намерим някой да свърши работата, ако може без пари.

27

ЕДИ КОЙСИ

преди 2 години

ЗАКРИВАЙТЕ ДО ТОЯ БИЗНЕС И БЕЗ ТОВА НЯМА ПОЛЗА ОТ НЕГО

26

Анонимен

преди 2 години

За 1000 лева няма да ви работим, това са 700 лева чисти и те отиват за транспорт и за обед и дома нема ядене и ядеме готови неща от витрини и скари, а това и то оскъпява с 200 лева месечния бюджет! Да не говорим ако имате градина с домати, краставици, чушки, картофи и 10 кокошки! Реално за 200 лева искат да се ходи на работа, а не, мерси.

25

Анонимен

преди 2 години

Паботил съм в България и нямам желание да повтарям. Парите са последното което ме интересува. Печелят се, добре, но след това... Чиновници, простотия, мутри, дрогирани хлапаци, всеки се прави на шеф, всеки разбира от всичко и т.н. Не си струва нервите просто.

24

Анонимен

преди 2 години

Работодателите имат хиляди изисквания. Искат да знаеш по няколко езика да си компетентен по всичко и накрая заплата 1000 лв. и после се оплакват.

23

Анонимен

преди 2 години

Никакъв глад за специалисти няма. Търсят се строителни работници и заварчици, но то навсякъде е така. Ако някой може нещо и тук не му дават достатъчно той се изнася и така равновесието се възстановява. Ние нямаме толкова технологична индустрия и високоплатени работни места.