93

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 90 "Превалутирането (без значение валутния курс) цели само и единствено да избегне запорирането от страна на ЕС" Продължава пробутваленто на откровената руска лъжа, че сметките по които Запада плаща газа на Русия, са запорирани. Не са.

92

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 90, как да няма значение курса бе? когато те прецакам да платиш по някакъв измислен непазарен курс, а след това ти поставя условие да си обмениш парите в моето чейндж бюро......... ? немало било връзка аре по сериозно, или какво мислите си че ядеме доматите с колците

91

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 82 - в какво тогава се състоят "санцкиите", как точно тези санкции ще навредят на Русия и нейната икономика, и ще намалят икономическия и потенциал да поддържа войната? Нали трябва да й намалят и/или конфискуват приходите бе лукова главо. Ако търговията са върви чинно и по стария начин за какви изобщо санкции бълнува ЕС?

90

Анонимен

преди 2 години

Няма по големи лицемери от западните лидери.Нарушиха 10000 договоар и наложиха още толкова санкции.Сега ревът за спазване на договори.

89

Анонимен

преди 2 години

До Апокалипто "Кви договори бе либералчета?" Ще разбереш когато осъзнаеш, че Русия ще си подвие опашката след този неуспешен опит за шантаж. Всъщност, пишеш под статия, която косвено казва точно това.

88

Бай Гроздан

преди 2 години

Който е продавача той си определя плащането.Ама имало договор!Че какво от това?Който е недоволен да води дела с неясен изход 4-5 години за жълти стотинки неустойка,ако ги спечели- все пак не е платил за да получи.Нарушавали се санкциите!Ами на какъв международен акт се оснавават тези санкции?Няма как да има такъв поради правото на ВЕТО на Русия в ООН.Основават се на морал,но руснаците си имат своя гледна точка за морала -"имаме" си клиенти и на свободния пазар печалбата ни е по-голяма".

87

Анонимен

преди 2 години

До 83 - курсът НЕ касае продавача, той внася същата сума и в същата валута която е договорено. Превалутирането (без значение валутния курс) цели само и единствено да избегне запорирането от страна на ЕС, защото няма как да запорираш валутата на друга държава. Дължиш ми 1000 евро, аз ти казвам дай ми 1000 евро, аз ще ги сменя в чейнджда (по какъв курс теб не те касае) и след това ще ти доставя стоката. Ти НЕ си ощетен като купувач защото си похарчил точно договорената сума и валута.

86

Анонимен

преди 2 години

Със сигурност Русия няма да дава газ без пари.Запада открадна от Русия 300млр евро.Държаха си парите в Западни банки.Това го правят с цел да не бъдат отново откраднати парите.Плащат в рубли или газ няма.

85

Апокалипто

преди 2 години

Кви договори бе либералчета?Запада наруши всички договори що имаха,а сега ревът,че не трябвало да се плаща в рубли...Ще плащате както и където ви кажат,ако не искате сте свободни да си напълните тръбите от където можете.Светът е във война те договори разискват,няма договори,всичко е политика,както казват краварите Джъст бизнес!

84

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 84 "в условията когато държавата на купувача едностранно променя правилата, така че търговецът не може да си получи парите" Няма такава промяна. Това е откровена руска лъжа. Вече ти го написах 5 пъти и продължаваш.

83

Анонимен

преди 2 години

не само че нема им мине номера, ами Газпром ще бъдат осъдени и напрактика ще трябва да доплатят разликата от доставките на по-високи цени, ама така е, като се правиш на много тарикат, накрая оставаш без нищо

82

Анонимен

преди 2 години

До 68 - в условията когато държавата на купувача едностранно променя правилата, така че търговецът не може да си получи парите, тоя договор по дефиниция не може да продължи в същяи си вид. Източника на проблема е държавата на купувача, която предотвратява възможността на продавача да разполага със средствата. Това не е нарушение от страна на продавача. Технически виновника е държавата, но това не променя факта, че задължението на купувача към продавача НЕ е изпълнено.

81

Анонимен

преди 2 години

искането не е просто да се плаща в рубли в руска банка, а да се плаща по курс определен от тях, а обмена да стане в чейнджбюро, което е тяхна собственост, а иначе то и досега се плащаше в руска банка, Газпромбанк си е руска, целата врътка е чрез превалутиране по измислен от тях курс да вземат с 40-50 % повече $, явно са си мислили че е така някой ще им се съгласи

80

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 79 Никоя сметка, по която Запада плаща газа си, не е замразена. Това е откровена руска лъжа.

79

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 74 НЕ можеш да ми наредиш да ти плащам в евро, ако договора е в лева. Това са две различни валути. Дори и при фиксирани курсове има разлика в "купува-продава", камо ли при ЕДНОСТРАННО определяне на курса на валутата, в който "искаш" превалутирането. Явно русофилите сте многостранно недоучили.

78

Анонимен

преди 2 години

Тък пак някои пропускат причинно-следствената връзка - искането да се плаща в руски банки, опериращи в рубли, е в резултат на замразяването на сметките на газпром в американските банки! Излиза, че някой иска да се превеждат пари в сметка, до която продавача няма достъп и не може да си вземе парите, така ли? Ами не става! Българския израз на причинно-следствена връзка е "врягат каруцата пред магарето"!

77

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 76 Санкциите не прекратяват всякаква икономическа дейност. Иначе държавите, които получават газ, нямаше да продължават да го купуват. Не си премислил добре опорката, другарю. Русия отказва да спазва договорите, които е подписвала като се опитва да шантажира държавите да играят по нейните правила. Това се провали. Сега русНАЦИте трябва да решат дали ще спрат газа или ще клекнат. Моята прогноза е, че ще клекнат.

76

Хи хи хи

преди 2 години

Хурка......хурка , за запада !!!!!Край на икономиката на ДЖЕНДЪРЛЯЦИТЕ ! Лошото е , че и *** се е хванал от грешната страна !!!

75

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 72Пълни глупости, нали това е по дефиниция целта на санкциите - да затруднят Русия икономически - ако нищо не се е променило, ако търговецът си получава парите по начин по който фактически може да ги ползва, как точно биха проработили санкциите? А напрегни малко тоя кокоши мозък. Плаща се по сметки, които формално са на търговецът, но дефакто той не може да ги ползва, не разполага с парите си.

74

Анонимен

преди 2 години

Почнаха да се молят русопитеците