80

хаха

преди 2 години

Реакцията на Европа към решението на Москва да поиска плащане за газ в рубли се развива по класическия психологически модел: от гняв и пазарлък до депресия и приемане. Скокове в цените на акциите и здравият разум подтикват европейците да приемат условията на Москва. Но по-важното е, че появата на нова схема за разплащания извън долари и евро променя фундаментално глобалната схема на световната икономика и политика.

79

Solar Power

преди 2 години

До дообре: Песков може само да прави вятър на онази работа на ЕС ! Нали ти казах,че който плаща той поръчва музиката ! Музика могат да свирят и други ! Вие май не вдявате :)И жито нямаше но Индия е добила 3 пъти повече и вече изнася здраво :) И маските бяха по 10лв. ама станаха на 10 стотинки. Не подценявайте капитализма !

78

Анонимен

преди 2 години

Няма рубли, има проблем има рубли, няма проблем.

77

Анонимен

преди 2 години

Няма рубли, няма газ.

76

Екоцид

преди 2 години

Забрана на пласмасовите опаковки въведени миналия век (за пръв път от кока кола с цел икономии) ,но сега тази токсична пластмаса се открива дори в тестисите на Пингвините на полюса-тоталнаа отрова кансероген-пълна забрана серга!Стъклото не изисква петрол и се ползва многократно,а пластмасата се прави с петрол и се ползва веднъж в 97% от случаите-масово отравяне от алчните корпорации за бързи мръсни пари .Пласмасата в хранителната индустрия=бавен геноцид!!!

75

Solar Power

преди 2 години

До Рубли = Мир: Отказваме се от газта, ползваме си ток. Който няма възможност печки на дърва. Затопляме с още 2 градуса атмосферата и арабските държави ще изпукат всичко което не е ще стане на пустиня :) Ще се сетят и те и ще помпят скоро здраво :) Те нещата са свързани. Скоро ще има срив на цената на петрол и газ до под $60. Когато отиде много нагоре идва рецесия и спад на икономиката

74

Анонимен

преди 2 години

Европа май не си спомня как Путин преговаряше с терористите в онзи театърТой не преговаря. Ще постудуват, ще погладуват и ще им мине

73

Анонимен

преди 2 години

Аз само си завирам ръката в джобът ти за да ти открадна портфеилът, пък ти едностранно и непреовокирано ме плясна през пръстите. Ама можели така? Къде са законите? Help! Help! I am being repressed!

72

дообре

преди 2 години

Дмитрий Песков: Няма плащане няма газ - ако ЕС откаже да плати в рубли

71

до Solar Power

преди 2 години

Случайно да си мислил откъде идва горивото за АЕЦ Козлодуй? Или кой точно извършва плановите ремонти? А да си мислил какво ще се случи с мрежата, когато всички почнат да се отопляват на макс при -10 градуса навън? Не, не си? Ами помисли и не се радвай прибързано ;) Това между впрочем касае всички, които пишат: "аз нямам ТЕЦ не ми пука". Ще почне да ви пука.

70

Анонимен

преди 2 години

70 то наесен в щатите има някви избори и се очаква републиканците да се върнат. Нищо чудно пак да гледаме някой сеир в капитолия, понеже лобито няма ги пусне. Дотогава вероятно руснаците ще са определили условията за крайна и впоследствие за продажните брюкселски марионетки.

69

Анонимен

преди 2 години

"Поживем и увидим! Този път западняците ще се уверят в някои истини! Не им завиждам! А какво ще стане, ако същото направят и с плащанията на никела, на зърното, на слънчогледа, на разни редки земи?" _____________ Чети внимателно. Преди дни Путин каза, че Русия се отказва да приема плащания за доставки на природен газ в компрометирали се валути, в това число $ и ойро. Путин подчерта, че износът на РУСКИ СТОКИ в ЕС и САЩ за ойро и $ е загубил смисъл. На всички руски стоки.

68

Solar Power

преди 2 години

До Solar Power: Жито също имаме поне 3 пъти повече от колкото ни трябва :)

67

долу сащ

преди 2 години

и аз искам бг стоките да се плащат в лева, ако внасям от китай в юани, ако внасям от Русия в рубли от турция в лири, така всички са доволни само ФЕД не, шото ще спре да печата! какво ще им плащаме в долри питам аз тогава освен скапаните самолети?????

66

Solar Power

преди 2 години

До Анонимен: А не ! Имаме си всичко ток имаме почти 3 пъти повече от колкото ни трябва ! Газови хидрати за над 400 години с нашето потребеление (неразработени заради Русия) ! Имаме си абсолютно всичко. Това,че не искаш да го ползваш а предпочиташ да плащаш си е ЛИЧНО твоя загуба на пари :)

65

Стамболов

преди 2 години

Има толкова много природна енергия -слънце,вятър,водород,алкохол,сероводород,яадрен синтез ,ефирно електричество,геотермални помпи и тнт,но бяха пресирани от петролните гиганти и политическите им кукли.Е врено после някои икономики ще се преориентират примерно :арабите ще гледат камили и ще предат килими ,а руснаците ще продават кожи,дърва и сушена риба...

64

Анонимен

преди 2 години

До Христо......Ристьо, ами ако решат да им се плаща в монголски тугрици? Задръж си гглупостта за себе си, не досаждай!

63

Анонимен

преди 2 години

"основни клаузи от двустранните договори не могат да се променят едностранно" - Като договорите за участие в SWIFT или пазенето на държавни активи в западни банки? :P Хайде по-малко лицемерие.

62

Solar Power

преди 2 години

До Анонимен: Хахахах аз много отдавна съм офгрид. Не купувам газ и петрол нито от Русия нито от САЩ :) Ти си купувай и плащай ако ти харесва :П

61

Анонимен

преди 2 години

60 не е така, а обратно. Имаш крава пиеш мляко. Нямаш крава, тролиш по форумите. Китай има производство. Русия има ресурси. Ти нищо нямаш освен дългове.