83

nm5p

преди 16 години

като махнаха шута петков, сега този лъсна

82

BG®

преди 16 години

НЕ на равенството!!! НЕ на униформите и на оценките за поведение!!!

81

МО

преди 16 години

Къде беше министъра последните 15г? Защо беше съсипана една образователна система,която работеше перфектно и бълваше подготвени кадри?Защо след 15г се сещаме че сме имали хубави неща и трябва на ново да ги градим и на ново да наливаме пари? КОЙ ЩЕ ПОНЕСЕ ОДГОВОРНОСТА ЗА ОСАКАТЕНОТО ПОКОЛЕНИЕ? ЗАЩО НЕ ПОТЪРСИХТЕ ОДГОВОРНОСТ НА ХОРАТА КОЙТО САСИПАХА НАЦИЯТА г-н МИНИСТЪР. Защото така е и във Вътрешното минестерство на никого не се търси одговорност освен на бедния човечец който се чуди как да си изкара хляба!

80

kahn

преди 16 години

Вълчев е най-безотговорният министър на образованието.При толкова проблеми в образованието и нито един решен ,той с цялата си наглост само говори и нищо не върши.Няма човек в тази система ,който да го уважава,естествено лакейте му го мислят за свръхчовек ,а той просто е напълно побъркал се и самозабравил се човек.

79

sa

преди 16 години

вълчев да ми яде чорапите

78

Мия

преди 16 години

Още по времето на Костов на учениците се дадоха големи права и безотговорности,а на учителите се вмениха много отговорности,задължения и никакви права.Затова що се чудите,че днешните ученици в по-голямата си част са невменяеми?Даниел Вълчев си е точно на мястото и който мисли,че му е лесно да оправи всичките бакии,трупали се с години,е сбърканяк.Аз съм за униформите, намаленото поведение и глобите за нехайни родители.На българина като му бръкнеш в джоба най му е кофти.

77

саматар

преди 16 години

Та тука некои гледам писали за втора мъжка гимназия...С черните шапки със зелена околожка.А трета мъжка гимназия -пак с черни шапки, но със синя околожка.А за първа смесена гимназия-изцяло синя униформа, на куртката с покрити копчета, а на шапките отпред елипса с буквите Т.Г.-сиреч търговската гимназия.Ако има некой от по-старото поколение, тогава би могъл да помни господаря й-Пашата ! С бамбуковото бастунче .Стоящ на входа на собствената си гимназия .Надзираващ лично учениците! И ако някой се явеше неизгладен, неопрятен, следваше -фрас по *** с бамбуковата тояжка , съпроводено с думите: Мосю, доведете утре родителя или настойника си при мен...А помни ли някой оная учителка, строгата, с прякор Жълтата треска?Ред и дисциплина имаше !!!......................................... ....Сега нема нищо...

76

даскал

преди 16 години

Като си помисля само какъв зор беше да вкарат интернет във всички училища!Не им е минало през ума, че родните келемета ще разпространяват порноклипове.Наистина трябват униформи,забрана на телефоните и да се ограничи достъпът на учениците до интернет в училище!И полиция за охрана, не от пенсионери.Така де нужен е респект към институцията !

75

преди 16 години

Съмнявам се, че точно този министър ще има смелостта и доблестта да извърши тези повече от необходими реформи. В българското училище цари пълна анархия и душевна пустота. Липсва възпитанието в национален дух и традиции на децата. Задължително е да има униформи и оценка на поведението. Този, който няма примерно поведение да бъде лишен от възможността да кандидатства в какъвто и да е ВУЗ.

74

stbn

преди 16 години

Само минете покрай детските дискотеки в събота да видите що е селяния. За тия трябва бой, за да се оправят.

73

водач на МПС

преди 16 години

Пич,само си се заглеждал по ученичките...:-))Па и номерът на поста ти глей къв е-69.Сега сериозно.Съгласен съм с така направените предложения.Ама дано не поискат и връзки да слагат като на чавдарчетата и пионерчетата едно време!Навремето,говоря за преди 40 години,всяка гимназия в София имаше своя собствена униформа. Първа смесена гимназия,втора мъжка гимназия,трета,четвърта...Някой ,ако се интересува ,мога да му опиша какви униформи носеха гимназистите тогава.

72

ЗА БЪЛГАРИЯ

преди 16 години

МАХАЙ СЕ ДРУСАНЯК ТАКЪВ....."РАЗВАЛЯЙ СЕДЯНКАТА " И ПОДАВАЙ ОСТАВКА!!!

71

преди 16 години

da go duhash smotanqk

70

stbn

преди 16 години

Защото в момента учениците са банда разюздени, ***, нагли и прости келемета, които си мислят, че могат да си позволяват всичко. Трябва да има униформи, възпитание, строг режим, за да се превърнат в хора. Навсякъде по света, в нормалните държави, най-елитните гимназии са точно католическите училища, момчешките и момичешките колежи, където възпитанието е адски строго, образованието най-доброто.

69

преди 16 години

кой е тоя дето се сети ,че няма дисциплина в училищата! и то след като не го издухаха! няма лошо да са облечени прилично,но за тях голите кореми,накити по всичките части на тялота са прилични неща! нъде са родителите? защо училището трябва да поевма всичко това? елате на родителска среша,за да чуете простотиите,които се ръсят от устата на родителите? елате ги вижте как стоят не, а в поза полулежащи самите родители разговарят с учителите. какво да се иска от децата им!а този ***,който съвсем не на шега закри 370 училища, днес е седнал да дрънка други глупотевини! аман от министри не на място!

68

преди 16 години

Пич по принцип си прав, че анархията е пълна и няма никакъв контрол върху опотребата на алкохол и наркотици, но замисли се един 15 годишен младеж, вече би трябвало да има достатъчно ум в главата си за да прави разлика между това което е добре за него и това което би оказало пагубно влияние върху здравето му.Това, което правят е избор на достатъчно голям човек, който се предполага че трябва да има реална представа за последствията от своите действия, и за това което си причиняват вината е изцяло тяхна. Примери за последствията от алкохола и наркотиците има предостатъчно, много от тях достатъчно жестоки , но те се пренебрегват грубо с мисълта-"това на мен не може да ми се случи", но то се случва, за това нещата излизат от контрол. Всеки човек прави своите грешки, неизбежно е, но трябва да си достатъчно умен за да си вземеш поука и да не позволяваш живота ти да отиоде по дяволите.Най-лесно е да хвърлиш вината на някой друг, но когато си достатъчно голям да взимаш сам решенията за себе си, никой не ти е виновен а ти самия.

67

и ловец съм и рибар

преди 16 години

много е готино да видиш ученици с бели ризки и тъмни панталони. Последно такава гледка видях в Англия. Групичка ученици чакаха на автобусна спирка и изглеждаха много готино. Естетически е много красиво и ентусиазиращо. Това от гледна точка на тези, които не сме ученици. От гледна точка на учениците също е полезно, тъй като чрез униформите учениците схващат идеята, че на този етап от развитието си са равни и ще постигнат нещо повече в живота само чрез повече знания а не чрез гардероба с който разполагат вкъщи. Сега може да имаш много пари и да се обличаш със скъпи дрехи, но след време ако нямаш образование бързо може да станеш бедняк, ако главата остане куха. Дори и наследство голямо да имаш, когато главата остане празна и то не е достатъчно-спестените пари бързо се харчат. Униформите им спестяват пилеенето на концентрация и сили да коментират кой как се е облякъл вместо да се концентрират повечко на учебния материал.

66

Апостол Бакалов

преди 16 години

Както винаги, нека се занимаваме с глупости, да тъпчем главите на децата с простотии и да си придаваме *** важност. Как все така се случва, че най-големите винаги са в министерството на образованието? Ако биват въвеждани реформи, то трябва да се обнови материала, който бива преподаван в клас. Предметите и начина на преподаване е морално остарял. Ако искат децата да бъдат активни и уважителни към учебния процес, то трябва по някакъв начин да ги заинтригуват. Каквито и ценности да е имало в българското образование, такива *** като господин министъра всячески се опитват да ги унищожат.

65

....

преди 16 години

tozi ministur trqbva da se razkara! moje li nqk0i da mi kaje kolko o6te 6te e na vlast????????????? molq vi?

64

Best for the best

преди 16 години

пич ,не ти е виновна системата всички си идва от родителите всякакви мутри и пр. правят деца и после какви мислите стават те като няма кои ги възпитава