63

?!?

преди 2 години

Значи чета коментарите и не спирам да се чудя! Еди кой си в IT сектора вземал 20000лв месечна зплата в България! А лекаря взема 1500лв. Еди кой си вземал 10000лв в IT сектора в България а медицинската сестра взема 550лв. И сега всички се чудят ЩО нямало лекари и медицински сестри в България!? Аз се чудя как ВСЕ ОЩЕ ИМАМЕ лекари и медицински сестри в България!? Еми когато вземаш 20000лв заплата и идеш при лекар дето взема 1500лв заплата после имаш ли право да се оплакваш, че не е добър лекар!?

62

БАЙ ХОЙ

преди 2 години

До Анонимен 50 ---- Представи си живял съм цели 5 години в Германия и то в най лошият град живот от вяка гледна точка , така че нямам нужда от съвети и знам много добре за какво иде реч . Получавах единствено карта за транспорт , каквато ми дават и в БГ... Та за какво говореше ? !

61

до 52

преди 2 години

Емии, наистина мисля, да. Нали работя в този сектор, наемам кадри и виждам?! На Junior човек даваме 3200 начално. Principal хората при нас сме с над 12000 месечно без бонусите. Кое да мисля?! Прочее, завършил съм във Великобритания и взех кредит от там. Започнах работа, изплатих го за нула време. Еми, не ме кефи там, разликата в заплатите не е голяма, ама хич. И в САЩ съм работил и живял. Друго има ли?! Не учи попа как да се кръсти, както се казва.

60

Анонимен

преди 2 години

До До 52дрън, дрън, дрън .... 10-20 хиляди чисти :))) колко са тия дето взимат над 10 хиляди чисти в Бг-то, я има 5-6 % , я не , основно заплати между 4-6 хиляди, по-малко от ТИРаджия в Германия

59

69

преди 2 години

Бегайте в Германия, там ще ви трябва и втора работа, като си платите всички разходи:)))

58

До 56

преди 2 години

Е защо масовата заплата по сайтовете за дивелъпъри е 4-5 хил. лв??

57

Анонимен

преди 2 години

Бягайте в Германия, да останат ватниками без медицинска помощ. Тук ви бият, псуват и обиждат!

56

Иван

преди 2 години

Безсмислено е да коментираме - в България колкото по-квалифициран труд изпълнява човек, толкова по-ниска му е заплатата. Таксиметров шофьор печели например повече от инженер. Сами си правете изводите...

55

Талибанпедераст

преди 2 години

Ако търсят братя или батковци аз съм, че в родината фафлакистан все сестричката ми се пада да го играя, ох аман.!.

54

Анонимен

преди 2 години

В Германия и ги боцкат.

53

До 52

преди 2 години

Дори са още по-добри. Програмист в България спокойно вади между 10 и 20 хиляди лева чисти без да смятаме бонусите. На никой не му пука къде живееш и от къде работиш, всичко е онлайн. Да не кажа, че на 30 можеш да станеш висш мениджър, а в изостаналиге ви страни трябва да си на 30.

52

Анонимен

преди 2 години

Истината е, че голяма част от медицинския персонал в държавните болници взима по-малки заплати от една продавачка или крупие в казино. Сами си правете изводите, квалифицирания труд в БГ, колко се цени.

51

БАЙ ХОЙ

преди 2 години

До Емигрантка ---- Ами браво , какво мога да ти кажа ... това да си декларираш заплатата е признък на лошо възпитание и лоша култура... :))) Мислиш ли, че някой го интересува ? Всичко е много добре, но четеш български вестници от Австралия, защо ? Аз ако живея на място където казват, че всичко е ОвърСии :)) И аз бих се чувствал малко самотно :))) И как не се научихте всички имигранти...не е важно колко изкарваш , а колко ти остават ... :)))

50

Емигрантка

преди 2 години

Някой попита има ли недостиг, но не толкова като в България - в тази професия винаги има недостиг в цял свят.

49

До 47

преди 2 години

Ти наистина ли си мислиш, че заплататите в ИТ сектора са толкова страхотни? Като учих в Англия нито един от познатите ми българи, изучаващи компютърни науки, не се върна в България. Изводът е, че заплатите в този сектор в България са поносими за нормален живот, но в чужбина са още по-добри, дори съотнесено с високия стандарт на живот. Тук остават (плюс малкото, които се връщат) такива, които са се примирили с този факт и има някаква причина да ги кара да живеят в Бг.

48

Анонимен

преди 2 години

До Емигрантка 39Бреей, то направо рай! И има ли глад за кадри при тия прекрасни условия?

47

Анонимен

преди 2 години

До БАЙ ХОЙтова много относително, 3000 бруто може да са 2000 чисти, но може и да са 2600 чисти, в Германия данъчното облагане не е проссто като тук, взимат се доста фактори, деца, разходи за наем и т.н., друго е че когато говорим за заплати в Германия това е основната заплата без раличните доплащания към нея извънреден труд, опасна среда, работа извън обичайния трудов ден и т.н и т.н. тези неща в Германия се плащат точно така както са разписани, няма хъката мъката, а за наема е относително

46

БАЙ ХОЙ

преди 2 години

До До 18 --- Така е, и за това Америка е място точно като за теб ... Американци като излезнат навън да се "забавляват" говорят само за пари ... чак ми се драйфа. Животът ти минава в колата .. драйв тру за Макдоналдс, драйв тру да изтеглиш пари, дрйав тру за Кафе ... не благодаря! Бяло дете пише есе, че е дискриминирано и бива изключено от училище ... Не , Благодаря! Изкарваш пари и не може да отидеш на почивка. Работиш по 14 часа. Не , Благодаря!

45

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 42А с тамошната пенсия там би ли бил добре? Или се е върнал по патриотично-семейни причини?

44

Анонимен

преди 2 години

Това е кофтито у нас, че ценни професии са с ниско заплащане. Учители, лекари и подобни. Няма как лекар да взима 3-4-5000лв., колкото взима студент в ИТ сектора и то незавършил. У нас само чуждите компании дават нормални заплати. Например, ако разликата в заплащането между лекар у нас и в Германия е 4-5-6 пъти, то при програмистите разликата е нищожна.