187

Анонимен

преди 3 години

Значи - изравяте някакъв неандерталец, който е живял при вас. Харчите половината македонски бюджет да го клонирате, а другата половина - да му научите езика, и след това може да го питате на какъв език е говорил.Останалото са вербални онанизми за запълване на редакционна импотенция.

186

Анонимен

преди 3 години

До ТракедонизмътСпартак е повече символ на бунта на робите....оприличаваме се с него, щото ни кефи :)) Сега дали сме тракийци е спорно, щото след идването на прабългарите изведнъж ставаме войнствена нация, която млати източноримските солджъри :))) Дори в сръбски предавания признават че имаме богата история, не могат да го отрекат :))

185

1

преди 3 години

България се е насадила НЯКОЛКО пъти за да "присъединява" Македония и то когато населелнието там масово наистина е било с българско самозъзнание. След 70 ГОДИНИ промиване на мозъци и репресии от сърбите по руско поръчение са останали много малко хора, които мислят че са българи.Българите, които не са разбрали, че вече нямаме основание да гледаме към Македония или са много заблудени за това какви са реалностите или искат да наливат масло в огъня на конфронтацията, от което България само губи.

184

111

преди 3 години

До ТракедонизмътНе го познавам Спароток,но явно много го мразиш!Той никъде не пише,че в Сев.България са татари!Не разбирам защо лъжеш и го клеветиш!?

183

Щирлиц

преди 3 години

Така,така.

182

Анонимен

преди 3 години

България е основана 681 година.Македония е българска територия и област през всичките тези години до 1944 година, когато великите сили за пореден път откъсват територии от българската земя и създават искуствената държава Югославия. Там вече Русия чрез Тито решава на отделните области да им се даде някаква автономия и така възниква Македония. Насилствено откъсната от България. Както се е случило и с Южна Тракия, Северна Добруджа, западните покрайнини и Странджа след световните войни.

181

аха

преди 3 години

До Анонимен 156Ако съм тракиец,значи нямам нищо общо със съветските "славяни",нали така!?Лоша работа!:))

180

Анонимен

преди 3 години

До българинАми не са говорили на старобългарски език българите преди 1878 година, ти не си в час, провери видовете български език във времето, те са 3-4 броя, старобългарския е най-стария български език, още от ранното Средновековие, след това имаш среднобългарски, български,новобългарски, диалекти на българския език.

179

Анонимен

преди 3 години

От страна на Македония да се признае историята, никой не им оспорва, че след 1945 г. е създадена нова нация македонска, или нов език македонски. Преди това някой се е декларирал като македонец да, но по територия. Никой не се е самоопределял като македонец преди 1944-45 г. Всички са били по националност българи, а по местоживеене македонци

178

1

преди 3 години

До Анонимен 177... "изцяло българско население"Всъщност населението почти изцяло се САМООПРЕДЕЛЯ като МАКЕДОНСКО (и то не в смисъл на етническа област)2) 80% се определеят като МАКЕДОНЦИ, не като българи. Желателно е да разберете, че македонеца НЕ мисли че е българин и реално той НЕ е българин3) България и СМ са ДВЕ ОТДЕЛНИ ДЪРЖАВИ4) България абсолютно НЯМА нито едно от тези права. СМ е съвсем отделна държава която има тези праваЗакачете си ги някъде тези отговори и ги проумейте.

177

Тракедонизмът

преди 3 години

В публикациите налагащи тракедонизъм рядко се споменават думите българи, българско и България и изводите им не водят към истинската българска история.Ако ги споменават то е да се каже, че българите са след траките и са нещо второстепенно. Фокусът и доказателствата са насочени към понятиетотраки. Въпросният Спароток налага образа си и тезите си с участия в ТВ предавания и активни публикации в мрежата,с маса лъжи и заблуди.

176

българин

преди 3 години

До: номер 179 (Не се заблуждавайте)P.S.: Забравих само да поясня нещо. Тогава, до 1396 г., езикът който е бил официален в Царство България се е наричал български език (язик блъгарски).Обаче историците, българистите, го наричат старобългарски език, за да го различават от днешния български език. Разликата е по-голяма от днешния македонски и днешния български.

175

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 183Англия и Франция никога не са ни окупирали, даже са яли бой от нас, май съвсем се смахна :)))

174

Тракедонизмът

преди 3 години

Кой и как работи за тракедонизма? Ядрото на тракедонистите се води от човек с прозвището Спароток(Павел Серафимов,който не разбира нищо от история,а е *** блогър-шарлатан). В публикациите налагащи тракедонизъм рядко се споменават думите българи, българско и България и изводите им не водят към истинската българска история.Ако ги споменават то е да се каже, че българите са след траките и са нещо второстепенно.Фокусът и доказателствата са насочени към понятиетотраки. Въпросният Спароток на

173

Анонимен

преди 3 години

Слънцето ще тържествува над българофашисткия мрак. Соли Инвиктус Мегас Александрос!

172

българин

преди 3 години

До: номер 179 (Не се заблуждавайте)Не се заблуждаваме. Български език в Княжество България се е говорило от 1878 година, тоест от нашето освобождение и утвърждаване като нова държава.Преди това, до падането на Търновград под Османско владичество старите българи са говорили на старобългарски език, който се е различавал от съвременния български така, както латинският език се различава от италианския.Ама това са исторически и филологически понятия, тук за политика ли говорим?

171

Тракомакедонизма

преди 3 години

Целта е разделение и отслабване на българския народ и държава. Следващата стъпка е обявяване на българите в Южна България за траки,а траките да бъдат възпитавани, че българите в Северна България са татари.Този процесможе да ви изглежда невъзможен,но вече е прилаган с македонизма. В западната ни съседка българите се възпитават,че са македонци,а на изток от тях живеят татари.На старите поколения българи в Македония не им се е вярвало,че македонистите ще успеят,но децата им вече се вече се самоопределят, като македонци

170

1

преди 3 години

До Анонимен 177"Македония е с изцяло българско население,там над 80% от хората се определят на етнически българи. РС Македония трябва да бъде интегрирана към държавата майка България и това да е успореден процес с европейската й интеграция.България има историческо, етническо и административно право над територията на днешна РС Македония!"Не знам дали го правите, за да затруднявате максимално отношенията между дввете страни или просто много емоционални по въпроса, НО:1) Македония НЕ Е с ...

169

Анонимен

преди 3 години

Хора като този трябва да бъдат под особената закрила на българската държава за това, че имат смелостта да защитават българското си име.

168

Тракомакедонизма

преди 3 години

Ядрото на тракедонистите разпространява лъжите си от 2013г и немалкохора вече са подведени. Тракедонистите използват информационнатапразнина, която съществува по отношение на древната българска история.Жаждата на хората за истина се утолява с пропаганда на лъжливиантибългарски тези Каква е крайната им цел? Целта е разделение и отслабване на българския народ и държава. Следващата стъпкае обявяване на българите в Южна България за траки, а траките да бъдат възпитавани, че българите в Северн