21

Анонимен

преди 3 години

Ще видищ какво ще направят. Какво направиха да спрат Козлудуй, Южен поток, да ни натресат остарели самолети за милиарди, да ни изнасят златото.

20

Анонимен

преди 3 години

Историята се пише от победителите. Какви факти и за кого са тези факти?

19

Анонимен

преди 3 години

До СветозарКо ще направят великите сили?Ще ни нападнат ли?Ще ни пуснат бомби ли?Българското НЕ в ЕС е достатъчно за спиране на МАкедония.Пък Меркел ако иска да ни праща луфтвафе

18

БСП

преди 3 години

Какви ли не лъжи се изписваха от 1989г. за Македония от техните ,,историци'" на тази държавица. Сега очаквам да излъжат и за Г. Димитров , че е техен вожд и учител....... А нашите комунисти мълчат....Да ги видим докога?

17

Анонимен

преди 3 години

Историята не може да бъде различна за всеки отделен народ, група или човек. Така исорията не е вече наука, а се превръща в художествена измислица - роман.

16

Анонимен

преди 3 години

Силата трябва да е на наша страна. Фактите ги налага по-силният, сами по себе си фактите нищо не означават. Да не се успокояват с тези мисли, че фактите ще им донесат някакви дивиденти.

15

Анонимен

преди 3 години

Историците затова са историци.С политика не бива да се занимават,защото бъркат нещата.Политиката е бизнес и пари,истоията е приказка,която всеки си тълкува както иска..До 19 век историята не е наука и не случайно е в областта на поезията и прозата.А там чувствата надделяват.Мислех Матанов за по -нормален,но слабостта му да застава зад позицията на силния го прави противен.Вечния нагаждач.

14

Анонимен

преди 3 години

няма в света такова нещо като обща и споделена история,а също и кражда на история.българия тотално се излага и цял свят и се смее.

13

mYRTFOTo GOFRETTo

преди 3 години

КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО ! АКО СИ БЪЛГАРИН: НЕ РАБОТИ. НЕ ГЛАСУВАЙ. НЕ ПЛАЩАЙ ДАНЪЦИ. ВЛАСТТА Е НЕЗАКОННА ОТ 76 ГОДИНИ. ДЪРЖАВАТА НЕ Е БЪЛГАРСКА ОТ 650 ГОДИНИ. ДА СЕ ЛИКВИДИРА ! Склавяните и Юдохазарите са Т О Р за Земите Български Арийски. Цялата Земя от Москва до Казан, от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска. Ние Наследниците на Императорския Род Дуло ще Ликвидираме Този 142 Годишен Руско-Турски К е н е ф и Възстановим Българската Държава ! КАЗАХ ! bulgarya.ga

12

Анонимен

преди 3 години

историята е много по-сложна и комплексна наука,отколкото се опитват да я изкарат българските историци.факт е,че две съседни села на разстояние от половин километър имат коренно различна история а камо ли две съседни държави.

11

Анонимен

преди 3 години

Добре, бре, аз като учих история, имахме четири столици: Плиска, Преслав, Търново и СофияА децата ми учат, че сме имали пет столици: Плиска, Преслав, Охрид, Търново, СофияЗначи за едно поколение нашите историци са "открили" нова столица

10

ДДРОнег

преди 3 години

До Майната имДраги, пише тъпотиИте, а не тъпотиЙте !!!Когато критикувате някого, проверете и себе си !!!

9

Анонимен

преди 3 години

Фактите са без значение от едно известно време насам. У нас пред фактите боговете какво? Мълчат? Да, и ги е срам. Щото тука истината е считана за спам.

8

Анонимен

преди 3 години

Матанов ,единственото нормално нещо оттук насетне е да се разпусне глупавата комисия.Не мога да си представя по - глупаво изискване към кандидатка за член на ЕС, да признае че Самуил е български цар?Вие давате ли си сметка колко сте смешни и елементарни.Това ,което може да се иска от Скопие е само едно и чисто политически:да признаят ,че няма и не е имало македонско малцинство в Бг.С това си решаваме всички претенции и проблеми.

7

Майната им

преди 3 години

Майната им на тъпите макета.Защо не ги оставим да се самославят? Писна ми от тъпотийте на този или онзи "професор". Ако щат до египетските фараони да стигнат, ще си останат същите БРЮМ-ци. Не са мръднали нито крачка напред откато ги напусна друже Тито. Там и ще си останат в най-добрия случай.

6

Анонимен

преди 3 години

защо не си признаете,че таканареченият битолски надпис,който "доказва',че самуил е българин,всъщност е фалшификат!доказан от всички световни археолози фалшификат!

5

Светозар

преди 3 години

Абе фактите са на наша страна, ама Великите Сили не ги интересува това. Те преследват свои цели и интереси. И макендонците точно на това разчитат. Те разчитат САЩ, Русия, Германия или пък Франция, да ни скръцнат със зъби и ние да клекнем. За съжаление точно това ще стане. Такива са реалностите.

4

Анонимен

преди 3 години

На крадците на история не бива да им се отстъпва и сантиметър.Ама щели да минат на страната на Русия? *** то голямата загуба - една шепа хора, икономически разорени. И като минат - какво? Ще седят по чукарите и ще се радват че са откраднали една история, докато рупат картошки... в международна изолация. И тайно ще вземат български паспорти.

3

Факт

преди 3 години

Историк, САЩ не се интересуват от фактите и споровете на васалите. Факт е , че САЩ имат интерес да приемат Македония в ЕС и вече са го решили. И нали се сещаш какво се случва със страните които пречат на интересите на САЩ - Либия, Ирак... Саддам, Каддафи?

2

Анонимен

преди 3 години

Изобщо не ги вземайте насериозно тия. Ще плюят, ще плюят, пък ще се успокоят все някога. Вижте гърците как не им се вързаха и им смениха името на измислената държава. Само твърда ръка за тия неблагодарници.