33

Анонимен

преди 3 години

Само недостатъци и никакви предимства на такава система.

32

Край

преди 3 години

Дете на 9г. спокойно може да бъде оставяно само в къщи. Не ги дондуркайте до 20г.Не уплътнявайте повече София със строителство - града става опасен при пандемии.Ставаме рядко населна страна а се навираме едни в други да живеем в градовете.

31

Алекс

преди 3 години

Това предложения ли са или решения?Ето това е резултатът от експериментите в образованието. "Журналистите" ни не могат да напишат един текст. Четеш и не знаеш, това решение на МОН ли е или бълнуванията не едно частно лице.Пак питам: Тези, които искат дистанционно обучение, те ли ще ми плащат заплатата, която ще загубя, седейки вкъщи с ученика?

30

Анонимен

преди 3 години

Намалете ваканциите, бла бла. И защо да се намаляват ваканциите? Децата имат нужда от детство. Висенето по 12 часа на ден в прашни стаи под опеката на дърти неадекватни даскали не е полезно за никого. Вече и на 4-годишна възраст искат да вкарват децата в учебния процес и то само заради малки кристалчета и турчета, чиито майчин език не е българския. На който майчин език не му е българския, да се оправя сам. Има курсове, има частни уроци. Но не за сметка на нормалните работещи хора.

29

до 25

преди 3 години

Абсолютно съгласен! Само дрънканици и празни приказки. Никакви конкретни решения. Нищо. И господин председателя на съвета по водопадите явно не знае, че не всички ученици и родители са технически грамотни. Не всички семейства могат след тия месеци да си позволят ей така едно таблетче на *** да му купят, защото на някой си там му хрумнало да вземе едни пари. Отсега ви казвам какво ще стане. Ще си цъкат игрички. А някоя фирмичка ще вземе мноооого пари. А мама и тати ще плащат таблети.

28

тъпи експерименти

преди 3 години

по-голяма глупост, здраве да е. децата трябва да си учат нормално.

27

Анонимен

преди 3 години

Добре де - непрекъснато повтаряте, че годината ще започне присъствено. Хората си отдъхват и правят планове. Изведнъж се оказва, че присъственото не е баш присъствено. Не компютри, а компоти. Вие не схващате ли, че това, което предлагате, е също толкова трудно осъществимо за родителите с малко дете, колкото и изцяло дистанционно обучение? А и се съмнявам, че учителите ще са във възторг от разделянето на класа на две - това е двойна натовареност или преподаване през пръсти.

26

марта

преди 3 години

Българската учебна година трябва да започва от 1 ви септември а не на 15 ти Навсякьде почват да учат по рано А ние не знаем като дойде зимата какви ваканции да даваме на училищата

25

марта

преди 3 години

Българската учебна година трябва да започва от 1 ви септември а не на 15 ти Навсякьде почват да учат по рано А ние не знаем като дойде зимата какви ваканции да даваме на училищата

24

Несериозно...

преди 3 години

Колко дълга статия с абсолютно никаква информация. След изчетеното не разбрах нищо, което би се случило 100%. Просто празни приказки и размисли....

23

Анонимен

преди 3 години

До 11 "г-н директоре как точно си представяте родителите през седмица да се въртят"Вероятно не им стига капацитетът да си го представят. Нямат и желание - за себе си са избрали най-удобния вариант, а родителите да се оправят. Ясно е, че родителите не могат да се въртят през седмица - платена, неплатена, а после? Ще създадат такъв хаос, че щетите и за икономиката и здравето (включително психическото) ще са в пъти по-големи. И не е целесъобразно за обучението - това си е двойно натоварване.

22

хах

преди 3 години

До рускиняТочно така, учителя не е звероукротител ! Ваша грижа е да възпитате детето си да слуша в час, не да си цъка по телефона ! Баси наглостта.

21

пак недомислици

преди 3 години

Това са някакви хора, които си говорят наизуст. Камера към дъската и микрофон? Тия добре ли са? Каква резолюция трябва да предава, че да се вижда 3 на 2 метра дъска? А осветлението? И даскалите на кабел с микрофон. Като сметнем трафика на тая селскостопанска мисъл и IT-то ще ви тегли мамата преди да ходи за бира. Интелигентно решение е да се правят уроци със специални програмки за конференции - няма реклама да им правя, но са много. Топла вода ще изобретяват. Смях.

20

рускиня

преди 3 години

Виждам че бавно прехвърлят обучение на децата на родителските плещи - ами много лесно - учинел изпял си песента пред камера, а дали ученик е слушал - това е грижа на родителя. Това чме родител трябва да работи - на кой му е грижата. Това че вкъщи не всички имат условия за обучение - на кой му е грижата. Важно че кметовете ще спестят пари от благоустрояване на училища , ток, парно. Еха!!!

19

Пара лелка

преди 3 години

Бг образованието достига нови дъна на есен. Извънредното положение само демонстрира колко е зле - същият раздут инспекторат, същите остарели програми за обучение, а реформите се бавят вече 30 години, без нищо особено да се променя.Резултатът от подобна образователна система е, че настоящия министър председател е значително по-*** от бившия председател на министерски съвет и генерален секретар на ЦК на БКП.

18

Анонимен

преди 3 години

Във Франция видях една дебеле нгърка да бута количка с две бели деца.Опазил господ от такива бавачки.

17

Анонимен

преди 3 години

За да си остана у дома и да обучавам детето си, то някой очевидно трябва да ми плаща заплата. Сметките и разходите си вървят - не я виждам държавата да ми плаща за да си стоя вкъщи и да обучавам детето си. Няма как да се случи това. Два месеца беше кошмар ... на ония 240 тикви им е лесно - те и без това на работа не ходят а получават пари, и затова им е лесно да говорят.

16

Анонимен

преди 3 години

До Смях Вие ненормални ли сте бе?!?!?!За съжаление, да.

15

Смях

преди 3 години

Вие ненормални ли сте бе?!?!?!

14

къса памет

преди 3 години

Много бързо забравихте за морала на този?!Не помните ли сефитата му дибидюс(гол) пред огледалото, които бяха публикувани в нета?За обикновен човек това е разбираемо и някак не толкова тежко укоримо, ноАЗ ПЕДАГОГ, УЧИТЕЛ и ДАЖЕ ДИРЕКТОР, на не каква да е гимназия а ЕЛИТНА, това граничи с престъпление, ако все пак не е.