315

Анонимен

преди 4 години

Разбира се,скапаха оригинала,но можете да го намерите,там се говори за князе и княжество,все славянски титли,а и имена,включително и за Аспарух се казва,че е княз,те самите така са се писали и по каменните надписи "канас",когато е нямало удобната за славянския език Кирилица и са писали с каквито букви намерят за добре!

314

Krom

преди 4 години

До ОНЗИ - 321 - колко е "непоклатима" Сърбия се видя когато ги удари НАТО. Къде беше по това време Русия? В междучасие? Гарантирания от Путин "национален интерес" е оръжие и зрелища. За друго няма място. Сърбите ще го разберат по трудния начин. Междувременно, руснаците винаги са подържали и насъсквали сърбите срещу България. Или и това ще отречеш?

313

Анонимен

преди 4 години

До АнонименСтига си писал глупости,виж "Именника на българските владетели",където всички са със славянски титли "князе",там е интересно,че започва с Авитохол,Ерник(Атиловия род) и продължава със славянски имена Гостун,Безмер,Телец,ще ти пусна на цитата на стар български,като е в оригинала,горе в отделен пост,защото няма да се събере тук и дано не скапят буквите,както правят с оригиналните стари текствое

312

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 338Няма спор, че Ниш е български град и че населението там в преобладаващата си част е от български произход, но трябва да отбележим, че сърбизацията в този район започва много преди Освобождението - още през първата половина на ХIХ век. Поначало националното самосъзнание на нишките българи не е много силно. Част от тях не се имат нито за българи, нито за сърби, а за християни. Затова и когато Ниш е присъединен към Сърбия българите там не се съпротивляват, както в Пирот например.

311

Вучич е пътник

преди 4 години

Сръбският народ заслужава по-добра участ. Сръбският народ заслужава демокрация. Русия губи влиянието си в Сърбия предлагайки само оръжия и бедност. Вучич си отива...

310

Панов

преди 4 години

Жалко, щот сръбкините като цяло са хубави. А кирилицата е изцяло творение на хората, живели в земите на днешната ни страна, и са много по-стари от всякакви други народи. Справка - Магурата, в която има над 94% съвпадение между сегашната ни азбука и написаните там символи, които са със същото значение. Сърбите ги мислех за малко по-напреднали от макетата, ама уви... А пък ние, най-напредналите, нито държава, нито управници с топки имаме, което е смешно. Все едно австрийците да ревнат за немския.

309

Анонимен

преди 4 години

Сърбите се държат нахакано и така морално подкрепят македонците и те да се дървят милите. Но на македонците отстъпки няма да се правят. Нишкият санджак си е бил населен с българи до освобождението и Ниш е български град допреди 120 години, но сръбският национализъм е пословичен, а руснаците изтъргуват тези земи в полза на Сърбия. Трябва да се работи по фактите, ако има спор и да се гледат изворите- най- вече османските и нещата стават ясни.

308

Сърбия е бедна

преди 4 години

Сърбите са бедняците на Европа и така ще бъде докато продължават да се "братушкат" с руснаците и не влезнат в ЕС и НАТО.

307

Анонимен

преди 4 години

Защо поставяме условия за ЕС само на Македония, обвинявайки я, че краде българската история и език, когато сърбите правят същото? Не е ли време и спрямо тях да се поставят същите условия? Не е ли време да се поиска създаване на смесена сръбско-българска комисия, която да изчисти спорните моменти от историята? Да се спре със спекулациите за "шопски" и "торлашки" етнос, които създават предпоставки за сръбски териториални претенции.

306

gio

преди 4 години

Климент Охридски пише в житието на св. Кирил "българин по произход" се губи смисъла от по спорове, кой какъв е бил. Що се отнася до създадената от Климент азбука тя доста бързо се разпространява по цялата териротия на балканите, защото Кирилицата е азбука създадена от българи за българи и глаголицата, която е пригодена за нуждите на Великоморавия не върши работа.факта е, че говорят на бг диалект и това ги комплексира и винаги ще е така

305

Самуил Велики

преди 4 години

Колкото повече пищят сърбе, юготитовисти и антички "северомакедонци" - толкова по-добре. Кански ВОЙ заслужават!

304

Вижте

преди 4 години

Сърбите се слагат на Путин -- очевидно, джуджето е поискало да се пишат подобни работи и Сръбската преса откликва.Горките Сърби, ще разберат по трудния начин, че които се е хванал с Русия не е прокопсал.

303

Анонимен

преди 4 години

Освен че сме им дали език и писменост ще забравят,че Белград е основан и построен от БЪЛГАРИТЕ.

302

Анонимен

преди 4 години

Забравихте Елините, архаите, спарттаните и май май- елирите!

301

Анонимен

преди 4 години

Сръбския е диалект на българския език, самите сърби са българи от западните покрайнини на първата и втората българска държава. Белград е основан от българи, възстанието на Петър Делян срещу византийците през 1040 г. избухва къде? Да точно така в Белград.

300

Леле

преди 4 години

Забелязахте ли как им стана традиция да подскачат нервно на всеки 24 май- то не бяха демонстративни празненства в руското посолство в Белград, сега езика им сме откраднали, то не бяха изложби в София на руските братя просветители, то не беше македонска азбука... да ви кажа- колкото повече пищят,толкова по зле се чувстват, това завистта е страшно нещо хехе :) не виждам защо изобщо ги коментираме ;) Вучич ще довърши едните, подполковник от КГБ ще приключи другите- техен избор.Вадете пуканките:D

299

Анонимен

преди 4 години

Ей, който е свил едноакцентната диалектика да я вътне на хората. Да не се прави на ударен!

298

Анонимен

преди 4 години

МИЗИ , ТРАКИ И МАКЕДОНЦИ , СА КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ НА БАЛКАНИТЕ!ВСИЧКО ДРУГО СА ЧЕРГАРСКИ ОРДИ , НАСТАНИЛИ СЕ НА БАЛКАНИТЕ , ЗНАЧИТЕЛНО ПО-КЪСНО!ТРАКИТЕ СА ОСНОВАТА НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ.СЪРБИТЕ ИДВАТ , КАТО ХУНСКИ ПЛЕМЕНА ОТ СЕВЕР ПО НАШИТЕ ЗЕМИ И ВЪЗПРИЕМАТ НАШАТА ПИСМЕНОСТ И КУЛТУРА!ТЕ СЕ МАЛЦИНСТВО И В СОБСТВЕНИЯ СИ РЕГИОН , МЕЖДУ СЛОВЕНИ , ХЪРВАТИ , БОШНАЦИ, ЧЕРНОГОРЦИ И МАКЕДОНЦИ.КРЕПЯТ СЕ ДО ДНЕС , КАТО НАЦИЯ , БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСКАТА АГЕНТУРА НА БАЛКАНИТЕ!

297

Бунгар

преди 4 години

Хем Славяните ни дали писменост,хем много ни се иска всичко да е българско. Ставаме за смях пред света. Българско е Просветата и Културата ни.Приели сме учениците на Константин и Михаил да ни просветят. Цар Борис е в основата на нашето Просвещение.Благодарности!

296

Българин

преди 4 години

Ми тя и Румъния до началото на ХХв. е използвала нашия език.