93

Анонимен

преди 4 години

Манталитета също ни пречи.Жените искат да са независими да правят кариера в което няма нищо лошо, но искат и мъжете едва ли не да им свалят звезди.Повечето мъже се чувстват подтистнати че нямат финанси и това ги отблъсква от жените.Колкото до ромеите ами то децата на тях са им бизнес, как няма да правят деца

92

продължение

преди 4 години

Проблемът с кариерните върхове обаче е, че за да достигнеш такъв кариерен връх трябва да работиш повече от останалите. Което означава да не ти остава достатъчно време за търсене на половинка или за грижа за семейство. И още повече със сигурност не ти остава време да те няма 1-2 години заради бременности защото в това време някой друг ще ти вземе позицията към която се стремиш. Една жена може да достигне кариерни върхове. Но това отнема време в което трябва да работиш без пауза. И хоп си на 40.

91

Анонимен

преди 4 години

Пич.. не е до пари само, познавам много жени успели с бизнес или на ръководни позиции, те искат пари и почивки ... не и деца.. деца след време ..и така времето им отминало... това е относно жените с доходи , разбира се че го има проблема и с немотията, но нека не се залъгваме отглеждането на дете не е непосилно и скъпо . Някой пушат пият ,тунинговат си 20г барутници отглеждат домашни любимци на които купуват храни от по 30-60лв килограма(познавам такива) но не искат деца -нямали възможности

90

Анонимен

преди 4 години

До: 92В развитите държави се дават както майчински, така и бащински.И мъжете могат да гледат деца.Единствено не могат да раждат, за което жената може да работи през повечето време от 9-те месеца бременност. Разбира се, работата не включва професии като алпинист, товарач, общ работник в склад, водопроводчик, кофражист, арматурист и други подобни.

89

Анонимен

преди 4 години

До Стар тинейджърАз деца, които да изплащат на Бойко заемите, няма да правя!Смешнико, България е третата страна в Европа с най-нисък външен дълг.

88

Анонимен

преди 4 години

Как няма да имат трудно бебе?! То тлъстата люлинчанка със златната верига менте, возеща се гордо на седалката на Е60-ката 8ма употреба от Италия, пуши по 2 кутии цигари на ден, налива се като казак в селската кръчма и се мисли за много здрава. Тъпче се с пържено, надлъгва се с останалите люлинчанки всяка седмица по дискотеките. Съжалявам за грубия език- това е профилът на 70% от младите в София. Останалите сме с несравними с тях по заплати и социален статус. Друга категория хора сме.

87

Анонимен

преди 4 години

Пътят към Ада е покрит с добри намерения. Едни добронамерени но недалновидни професорчета и философчета в САЩ и Западна Европа решиха, че е благородно да пропагандират радикалния феминизъм. Цяло поколение бе промито от Холивуд, че мъжете и жените не са хора с различни силни и слаби страни които да се допълват до едно цяло което да е по-силно от двете половинки, а бяха възпитани, че мъжете и жените са еднакви, и че жената трябва да се доказва постоянно и да се стреми към кариерни върхове.

86

Анонимен

преди 4 години

Аз искам да имам жена и деца, ама в наше село съм никой.Момите се слагат на назобаните псевдомутри с килийно образование и татуировки.Правят се на богати със скъпи телефони и стари Ауди-та купени със заеми.

85

Анонимен

преди 4 години

Бедните имат много деца само когато става на въпрос за народи или ентически групи от племенен тип до които цивилизацията не е стигнала. В едно цивилизовано Европейско общество при ниски доходи, хората предпочитат да имат максимум едно дете за да не обрекат децата си на мизерия. Ромската схема "еми ще пусна 6-те деца на улицата, те все някак ще се оправят" при българите не се приема като вариант.

84

Анонимен

преди 4 години

Жените имат амбиции да станат мъже... кариера и пари са им в главата.. аз получавам 5цифпена заплата и въпреки това жена ми държи да стигне сама върховете в кариерното си развитие..плана и е до 3год да имаме деца, но на мен ми се иска да има на кой да правя суплеси вече.

83

Анонимен

преди 4 години

истината?климатични проблеми.Мъск ще изпрати един мил души на марс до 2025.защи няма болест която сама да се лекува?фармацефтичнитите гиганти, бизнеса с лекарства и т.н.защо дори за настинка това е вече бизнес.защо се опитваме да върнем Бгта в България ? нима това ще подобри раждаемостта ?т.е. трябва да има баланс. Хората не може да се множат при загиваща планета.ето днес има корона вирус. има война. има земетресение.политиците се притесняват защото няма кой да налива пари в системата.

82

Анонимен

преди 4 години

До Стар тинейджърТи и да искаш - не можеш.

81

Анонимен

преди 4 години

До ааТвоята ценностна система каква е и колко деца имаш?

80

Анонимен

преди 4 години

До lorkoТи колко деца имаш?

79

gf hf mf :>

преди 4 години

Догодина е преброяването, само последните 10 години сме намаляли с 700 000, по официални данни, което значи, че по неофициални са много повече. Загубихме над 100 000 човека само за 2018, а пък миналата година са се родили малко над 40 000 деца, от които половината са от ромски произход. Правете си сметката на къде отива тази държава. :)

78

lorko

преди 4 години

Какво ще се случи с децата на продавачките и шофьорите,които предимно се наемат на работа в Булгаристания-наследничката на 500г.робство,110 г.турска славянизация и 30 г. глобализация?.Логичен ли,но отговор.:ТАМ в БГ,живеят близо 80% само жени.1.3млн.са заетите в частния сектор,като 50% от тях са ..или "продавачки",..или "шофьори"!Половината от тези деца няма да имат деца или ще раждат в чужбина а другата ще има само по едно.Т.е.....до 14 години Б-я ще има нужда от 300хил."ПРОДАВАЧКИ" и "ШОФЬОРИ"

77

До 80

преди 4 години

Ние сме най-бедните в ЕС. Защо нямаме най-големямата раждаемост? Защото жените работят, това е. Няма как да работи и часа на ден, и деца да гледа. Преди да дойдат комунистите, в България е имало по-голяма раждаемост. Да, ама при царя жените са домакинствали, предимно. След като започват да работят, раждаемостта ни спада. При положение, че най-богатите държави в Европа имат демографска криза, няма как да ми казваш, че в заради заплатите.

76

Анонимен

преди 4 години

С тези ниски доходи как да се женят/омъжват, как да плащат наем за жилище, сметки, храна, облекло, транспорт и т.н. базови ежедневни разходи като липсва и сигурна работа при това. Да не говорим, че и разходите допълнително за децата са твърде високи и всичко се плаща от родителите - здравеопазване, образование и т.н. И родители, и деца се обричат на лишения всякакви, за да съществуват. А майките с деца рядко ги наемат работодателите.

75

До али

преди 4 години

Напротив, вашата раждаемост беше толерирана и насърчавана, а нашата собствена не.

74

Добро утро,новинари

преди 4 години

Основния проблем идва от отровите в хранителните продукти,които увреждат всичко в нас! Не случайно и раковите заболявания са нараснали в пъти,за последните 10години! Няма контрол! Има лобизъм и печелбарство И в хранителния бранш!!!