35

Василев

преди 4 години

Само не си въобразявайте, че по време на комунизма сме имали някакво развито образование!!!Ами тъпички си бяхме, но поне всеки можеше да чете и пише, но не всеки можеше да мисли логически правилно, а бяха вкарани разни комунистически модели, където беше втълпено първостепенното значение в живота на всеки, че партията-майка тоест БКП е над всеки и всичко!За това и Бати Бойко остана верен син, който не я предаде и си запази книжката!А партията-майка се пресели в офшорния банков земен рай!Бъни!ЦРУ

34

Анонимен

преди 4 години

Все тая. Българинът много отдавна няма нищо общо с това, което бил през Възраждането, например. Вече над 70 години се насажда доктрината, че пр.ост - означава "естествен" и това е. Ученолюбивите деца вече се изнасят макс след гимназия.

33

Анонимен

преди 4 години

това реално е успех за режима на Борисов, защото именно това им е целта затъпяване на населението а читавите и умните мозъци да изтичат към господарите на запад !

32

Анонимен

преди 4 години

Когато аз учех министерството беше МНП (Министерството на народната просвета), та учителите се шегуваха, че било "министерство на непрекъснатите промени". Има нещо гнило, обаче не е в Дания! Това министерство май е на някакво радиоактивно място? Все по-зле стават нещата! Тромава, закостеняла система, с псевдо реформи и непрекъснато занижаване на критериите. Прилагат се програми и методики на парче, просто "по принцип", без да са предвидени очакваните резултати. На учителите пък не им пука...

31

Анонимен

преди 4 години

Способността за мислене и създаване на логически връзки (наричана неправилно от министъра "свързаност" - още една нова паразитна думичка) трудно се усвоява в училище. Често това е вродена способност. Семейната среда в първите години от живота може да я доразвие. Училището е на трето място в цялата тази работа, след генетиката в широкия смисъл на думата и семейството.

30

Чиновник

преди 4 години

До ЕлемагТи си ярък пример и представителна извадка, на посредствените и нискоинтеликентни, дребни тарикати, които съставлявате над 80% от народа на България. А с такъв народ, толкова. Вие просто не желаете да живеете като нормалните хора, да спазвате правила и закони, за да има ред и нормален живот в държавата.

29

Василев

преди 4 години

Българският елит , политици и бизнесмени са лицемерни, когато се отнася въпрос за българското възпитание!Пред българското общество се правят на загрижени за образователната система, а когато са в тесен кръг всеки пита всеки, къде в чужбина учат децата му и къде да прати своите!!!Животът е жесток селяни прости!!!???Ето видяхте ли къде ви отведе стълбицата на пирамидата, кои хора трябва да решават въпросите на здравеопазването!!!???Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!

28

идеи

преди 4 години

Тоз не смее да прави реформи. Да започват училище на 5 ти септември, но да има и ски ваканция в края на януари или февруари. Да интегрира и електронна платформа като "уча се" на всички учебници и да има електронни бележници навсякъде плюс да се следи работата на домашните през електронната платформа и да е ясно колко знае всеки ученик всеки ден. Домашните само през електронни платформи. Това не е толкова скъпо. Но няма желание да се правят смислени неща.

27

Анонимен

преди 4 години

Когато имаше ред и икономика, имаше и технологии и имаше добри ученици и инженери, но тогава подбора беше по прецизен и парите не бяха единствения стимул и цел.При разпад и упадък всичко е надолу.В социализма с общи усилия се изгради нещо немислимо , а го разрушиха с лека ръка.Най интересното е, че някой се учудва ,че се случва логичното.

26

Lan

преди 4 години

Основният пролем на децата са ****оумните им родители! Доказателствата в изобилие по-долу в коментарите. НИКОЙ не може да спре едно дете да учи! Средното образовение не е висша математика, спокойно може да мине и БЕЗ учител - доказателство са завършващите вкъщи в страните, в които това е позволено. Така че не учителите, не частните уроци и не системата е виновна :). Виновно е семейното и обществено възпитание и ценности!

25

Анонимен

преди 4 години

Вместо да говори за промяна в образователната система и начина на преподаване той още тестове щял да прави... много умен министър си имаме. Той първи трябва да бъде пратен на тестовете за пиза

24

Анонимен

преди 4 години

най-добре всяка година да има матура по два-три предмета поне, когато програмата и учителите са некадърни, много ясно че трябва да изстискаме децата до край

23

човек

преди 4 години

До: номер 19Частните уроци са ти най-малкият проблем. Частни уроци е имало винаги, имаше и по времето на комунизма. И сега не е по-различно.Различното сега не е свързано с частните уроци, а че има интернет, и сега всички са зарибени с платената платформа "Уча се". Всички учители ги мързи да преподават на децата, въпреки големите им заплати!И вместо да си вършат работата, те им пускат "Уча се".И те, естествено, не се учат!Не знам дали трябва да се забрани нещо. Но промяна е нужна

22

Василев

преди 4 години

Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!Великите и всемогъщи англосаксонски корпорации и банки са обезпечени с кадри от Оксфорд,Кембридж,Йейл,Харвард!!!Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!

21

Lan

преди 4 години

ХАХАХА! :)

20

Анонимен

преди 4 години

ПРЕКАЛЕНО МНОГО СА УМ ПРИВИЛЕГИИТЕ НА ДАСКАЛИТЕ - ГОЛЕМИ ВАКАНЦИИ , ПРАЗНИЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ - ПОВЕЧЕ ОТПУСК! Я ИМА - НЯМА ДА РАБОТЯТ ЗА ЦЯЛА ГОДИНА 5 МЕСЕЦА,,, А ОСТАНАЛИТЕ 7???? ТО СА И ДР ПРЕВИЛЕГИИ - ДЕЦАТА ИМ ПЛАЩАТ ЕКСУРЗИИТЕ , КОЕТО Е БЕЗОБРАЗИЕ !

19

Анонимен

преди 4 години

ТРЯБВА ДА ЗАБРАНЯТ СЪС ЗАКОН ЧАСТНИТЕ УРОЦИ И ДА ВИДИТЕ КАК ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТО - И УЧИТЕЛИТЕ ЩЕ ПРЕПОДАВАТ СЪВЕСТНО АКО ОТ ТОВА ИМ ЗАВИСИ ЗАПЛАТАТА - АКО УЧЕНИЦИТЕ ЗНАЯТ - ЗАПЛАТА , АКО ЛИ НЕ - ОРЯЗВАМЕ НА ПАРИТЕ @ И КАКВО Е ТОВА НАЧИНАЕЩ УЧИТЕЛ БЕЗ СТАЖ ДА ВЗЕМА 1500 СТАРТОВА? ЩО ЗА МАЛОУМЩИНА????? ПРОГРЕСИЧНО ТРЯБВА ДА РАСТЕ ЗАПЛАТАТА СРЕЩУ ПОКАЗАНА РАБОТА , А АКО ЛИ НЕ ОСТАВА НА НИСКА ТАКАВА ! ТРЯБВА ДА ИМАТ СТИМУЛ А ТАКА ВИСОКА ЗАПЛАТА И МИ ДРЕМЕ НА *** КВО ЩЕ ПРЕПОДАВАМ И КАК

18

Василев

преди 4 години

Неконкурентната икономика, като българската, ще създаде посредствено образование с посредствени кадри!!!За да е конкурентна една икономика, трябва да се акцентира единствено на качеството!За да е качествен и конкурентен един продукт , трябва работодателят да налага еталон за качество!Ето виждате ли селяни прости, къде ви отведе стълбицата на пирамидата???Все едно с футболни президенти престъпници, които се крият зад клубовете , да имаме силен конкурентен футбол!?!?!Агент Върджил Мумбайк!ЦРУ

17

Анонимен

преди 4 години

Споко! Сега като им направят заплатите по две хиляди лева и всичко ще се оправи. Догодина сме първи, гаранция!

16

Анонимен

преди 4 години

СЕГА УЧИТЕЛИТЕ НЕ УЧАТ ДЕЦАТА НА НИЩО И ТО НАРОЧНО ЗАДА ИМ ХОДЯТ НА ЧАСТНИ УРОЦО И ДА ИМ СНАСЯТ КИНТИ И НАКРАЯ - ПАК ПРОВАЛ НА ИЗПИТА! КАК НИЕ НЕ ХОДЕХМЕ НА ПОДОБНИ ИЗВРАТЕНИ УРОЦИ И ВСИЧКО НАУЧАВАХМЕ В КЛАС ???