63

Радослав

преди 4 години

До До РадославВъпрос на договорка помежду ви! Ако жената иска равенство да се събира с такъв като мен, ако иска да е домакиня или ти си търсиш такава, то намери си такава, но каквото и да се разберем си е между нас и няма нужда да се приемат специални закони и тн. които да казват какво трябва да правят и да се разбират двама пълнолетни хора помежду си в общия си дом! За това става на въпрос, че домакинството и задълженията свързани с него са както си ги направите и както се разберете помежду си

62

До Радослав

преди 4 години

И от какъв зор домакинската работа да е по-равно?Откакто има хора на света,винаги жените са вършели домакинската работа.На която не й харесва това да си хваща парцалите и да си заминава.Друга жена,която да върши домакински задължения лесно ще си намеря.А оная ще си стои сама или ще намери някой *** да й мие чиниите.

61

до 44

преди 4 години

Ще отидем в казармата когато вие отидете в родилните зали да раждате.Правото (не задължението) да раждате вие е го е вменила ПРИРОДАТА. Така, че ако имаш оплаквания - към нея :). Да не говорим че в повечето случай изборът да родите Е ВАША потребност не на мъжа. НИКОЙ не ви дължи нещо специално само заради факта че сте майки. Може би искате и преференции за неудобството да п.ишкате клеклнали? :)

60

Анонимен

преди 4 години

Мъже, никога не се съгласявайте да работите повече от жените, никога!

59

Анонимен

преди 4 години

Равенство ли? Да ама когато и както им е изгодно ? Искат ли равен брой миньори ? А шофьори,монтьори,моряци,строителни работници и т. н. и т.н. . Неееееееееееее искат само в властта и професиите където да си разхождат рокличките.

58

Търпелив

преди 4 години

тая не знаеща защо е създадена женица СЪМ СИГУРЕН,ЧЕ НЕ Е ХОДИЛА през живота си до магазин да купи хляб, или в тях да хване метла, или да нареже един домат на салатазле зле си сталинке

57

Оруел

преди 4 години

Колкото и да не ви харесва това е мъжки свят от както свят светува!

56

Анонимен

преди 4 години

А незаплатения труд на мъжете

55

Анонимен

преди 4 години

И аз съм дракон-фея! И аз не виждам една дракон-фея начело на държава. И аз смятам, че това е дискриминация и недопустимо в 21 век.Аз моля дракон-феите във форума да се съберем и да направим парад против тази върлуваща дискриминация срещу нас!

54

HR

преди 4 години

"не си съгласявайте да бъдете по-ниско платени от колегите си мъже", дори и да вършите по-малко и по-некачествена работа от тях.

53

Иван

преди 4 години

Тази няма ли да се препъне и да си чупи нещо, врат най - добре !

52

Анонимен

преди 4 години

Каквото и да се говори, за България този проблем не е много актуален. Напротив, като започнем от висшето образование и минем през всичките позиции, за които такова се изисква, жените са с предимство. Може да се види и официалната статистика. Процентът студенти-мъже е по-нисък от средното, поне за ЕС. И никой не ограничава жените да избират "мъжките" професии, за които не се изисква висше образование. Просто голяма част от тях са неподходящи за жени по чисто физически причини.

51

Радослав

преди 4 години

Като търсите половинка (важи и за двата пола) в чалготеките какво точно очаквате? Да не се надявате на домакиня или мъж които да ви приема за равноправен член на домакинството? В нормалните семейства домакинската работа се върши и от двамата, а когато единия е зает (закъснява на работа или има други задължения) се поема от другия защото тази работа все вас чака!Без значение дали е мъж или жена, домакинската работа е и за двамата!Както и като се събирате е редно да си разпределите задачите в дома

50

Анонимен

преди 4 години

голямо недоразумение е таз Сталинка

49

до феминистката

преди 4 години

Знам, че ще отидеш в казармата, не се и съмнявам.А ако устите ви бяха големи колкото претенциите ви, щяхте да можете да глътнете свободни кашалот.

48

Анонимен

преди 4 години

По-добре да говори за равенство в заплащането на българи и германци например.

47

Анонимен

преди 4 години

"Ок само не разбрах защо жените се пенсионират по рано като живеят повече?"Щото да сме равни, не се ли сещаш?А ся питай бизнеса кой взима повече болнични - жените или мъжете. Нали сме пазарна икономика. Ще останеш потресен.

46

Радослав

преди 4 години

На тия пак някои друг им е виновен, че са спали като са сключвали брак! Абе като харесвате гамени какво точно очаквате като се съберете с такъв? Да се държи равно с вас ли? Брака е сделка и като всяка такава е по желание на двамата! Затова попа ви пита дали сте съгласни! И преди да стигнете до това е хубаво да поживеете 1-2 години заедно, да изядете 1 кило сол и тогава!Пак другите ви виновни, че сте се събрали с хора на които им липсват първите 7 години!Живота е такъв какъвто вие си го направите

45

Търпелив

преди 4 години

чист расизъмотдавна расизма е срещу белия човекда питам сталинкатаравенството включва ли пришиване на пижка към женското тяло?

44

Анонимен

преди 4 години

Ок само не разбрах защо жените се пенсионират по рано като живеят повече?