233

Анонимен

преди 4 години

Много интересна сметка! Браво!Ако някой открие къде е грешката да каже. Иначе в държавата наистина трябва да постъпват 2.1 милиарда лева само от данъците на тези близо 200.000 души. А не съм чул Генерала да раздава от джипа четвърт трилион или половин трилион. Напротив дори взима кредти щом опрем до плащане на 500-600 милиона накуп...

232

ПроСоТо

преди 4 години

бре да му ся не види!!..Бая богат народ имало в нашата Татковина!..Но за секи случай,да направим една проста аритметика:-Значи:-193 000 трупа земали по 110 000 на година..Това прави раздадени заплати 110 000х193 000=21 230 000 000 лв..21 ТРИЛИОНА лева като заплати за година!!!!!!!!..?!?!?!Три пъти проверих сметките,но ако бъркам,нека някой да ме поправи!Та:какво излиза?Ние сме ЧУДОВИЩНО БОГАТИ!!!..А ако са верни числата,при 10 проц. данък,приходите в бюджета би трябвало да са 2.1 ТРИЛИОНА!

231

до 247

преди 4 години

Средната заплата в САЩ, драги ми смехурко, е 58000 долара на година, брутна сума. Престанете с фантазиите колко било зле тук. Развийте се, ограмотете се, квалифицирайте се. Аз съм на 32 и заплатата ми е точно 8600лв.. Около мен няма човек на тази възраст който да взима под 4000лв., което за ЕС е доста над заплатата на мияч или "фермер" в Лондон, каквото работят 90% от емигрантите, говорещи на брутален диалекет.

230

до 246

преди 4 години

То си личи колко си на "ти" с технологиите. Срещу 3лв. месечно в моята банка получавам 5 превода в чужда банка, 60 СМС-а, поддръжка на сметка. Айде марш. В ЕС тези цени са доста по-високи- да кажем, че пиша софтуер, който анализира тези данни и ги знам доста детайлно. Да не говорим колко лесно е да се провери онлайн, ама ние обичаме да си говорим еди къде си как било, без да сме проверили обществено достъпна информация.

229

до 247

преди 4 години

Средната заплата в САЩ е под 60 000 долара годишно. Мечтите, българската грешна гледна точка и всичко останало си ги запази за себе си. Точно в LA, California взимах 150 000 долара годишно- огромна заплата за САЩ. Разбира се, има доста народ с 500+к годишно, но не и българските бачкатори в Чикаго. Те взимат по има няма 30к годишно максимум. В момента в София над 100 000 души взимат 9000+ лв. и всички около мен са такива (американска компания). Великите си мисли кое как БИЛО, си ги запази за себе

228

men

преди 4 години

лиле сицката с виличката в давос, хотелчето в мадрид и бонусчето малусчето от 3.5 мелеона за 6 месеца въргаляне по кьорсофри колко ли и е заплатката. за един приятел питам. на левончо лихвичката хапарцунян колко ли му е заплатката за това че в българия лихвите са неколкократно по високи от тези в други държави.

227

Анонимен

преди 4 години

Тези 9000 лева месечно са по-малко от средната месечна заплата в Ирландия, Дания, САЩ,... С други думи това не са толкова високи заплати, както ни се пробутват. Проблемът е в мизерните български заплати, много по-ниски от заплатите във всички останали държави от ЕС.

226

sdoi

преди 4 години

Само ще кажа че нашия ИТ сектор е толкава развит че банките на превод ти взимат 3 лв...Това е като резултатите на троен скок в атлетиката...уж имаме най-големите таланти, пък на световната сцена никакви ги няма като излезнат....Имаше едни Телерик и това беше, а те мисля са започнали с пари от бизнес с оръжия или нещо подобно, демек хич не са случайни хора

225

Анонимен

преди 4 години

Браво, така и трябва. Да има повече богати и доволни хора и да взимат мъдри решения. Иначе от бедни, необразовани и глупави нищо не става.

224

Сливен

преди 4 години

Голяма фирма 2000човека персонал ,бруто годишно точно 9000лв.

223

Анонимен

преди 4 години

Оставаше да напишат и колко са в частния сектор и колко в обществения сектор. Примерно 800 човека в обществения сектор са имали заплата над 9000 лева средномесечно, а останалите 192000 човека са от частния сектор.

222

Анонимен

преди 4 години

До до 236Говорил ли си с Алекса или google assistant? Могат да се настройват според твоя диалект и колкото повече говориш с тях толкова повече започват да те разбират, чрез машинно обучение и ако по някаква случайност реша да си сменя диалектно ще започнат да го разбират след ден два. Machine learning и AI са живо нещо също и са бъдещето.

221

до 236

преди 4 години

С други думи - това, което предлагаш. Т.е. Събирането на data и унифицирането на програма за превод няма как да стане. Езикът е живо нещо. Той се променя всеки ден. Или предпочиташ да си останеш със средношколските лафове? Отвори нещо от някои класици и пробвай да говориш така. Л. Каравелов - "Мамино детенце" или А.Константинов - "Пази, Боже, сляпо да прогледа". Те са препоръчителни за интелекта ти. Но все пак трябва да започнеш от някъде.

220

до 236

преди 4 години

Много си далеч от програмиране. Но няма да се заяждам - и в програмните езици има диалекти. Всеки, който е имал линукс машина го знае. Не мисля, че разбираш как точно работи речевото разпознаване. А за палатализиране и ликвидни съгласни едва ли си чувал. Сега си представи, че това звукообразуване зависи от структурата на черепа и формата на ченето ти. Неща, които са ЕВОЛЮЦИЯ. По тази причина ти не можеш никога да говориш като истински ескимос. Защото просто (предполагам) си европеиден генофонд.

219

Ти да видиш..

преди 4 години

До Анонимен 219 Че кой ги кара да вземат кредити и да купуват супер скъпи апартаменти ? Не е задължително.

218

Sega shte obqsnq

преди 4 години

Qsno che nqma 200 000 s takiva zaplati prosto tova sa sobstvenici na firmi koito se osigurqvat na takiva dohodi no pak nqma da sa 200 000 ne poveche ot 20 000

217

Няма смисъл от езици

преди 4 години

До до 225A предлагаш да има наети хора за всякакви диалекти ? Не е изключено някой да се обажда и просто да се лигaви. Автоматизирането на Call Center-ите няма да го решим тук, на много по високо ниво вече хората са се заели с това. На една бот програма и трябва много малко за да започне да разбира диалект стига да има достатъчно data и да се говори с нея и да се показват грешките, които е направила и помни завинаги.

216

Защо бруто

преди 4 години

Защо говорите в Бруто? Аз не взимам брутото, а взимам нетото. Боли ме за брутото. На интервю казвам: "Искам толкова нето основно" и в него не влизат 0.6% за година трудов стаж. Ако ще си мерим брутото - Дания и Норвегия. Много бруто, но на половина нето. Както и да е, важното е следното - да спрете да крадете и точите.

215

Анонимен

преди 4 години

До 226. Кои други търсиш те са навън. 4,4 милиона човека са останали от 8 700 000 по бай Тошово време. Останалите са Турците и *** но те не фигурират никъде защото не работят. Те са на сезонна работа в чужбина. Направят малко парички и зимата до печката и десната кълка на жена си. Направят *** до печката и пролетта пак отиват в чужбина. И така до краят на света. А бай *** балкански бачка на мутрите за минималната заплата. Бай Тошо ела да ги видиш тарикатчетата.

214

до 225

преди 4 години

Няма смисъл от чужди езици? Викаш "google Duplex , Алекса и други бот" ще заместят знанието? Значи Алекса може да отличи диалект, жаргон и арго? Оти не земеш да съпакисаш и да ореш засеко? Пишман-Филолог! Представям си прехвалената Алекса как блокира в първото родопско село. Или да не е в България - в Германия и Австрия не могат да се разберат на някои от диалектите им. Алекса може ли го? Иде ми да ти счупя главата с един немски речник. ***.