102

Анонимен

преди 5 години

Пенсиите навсякъде по света са недостатъчни за това правете струвайте възпитайте и образовайте децата си за да можете да разчитате и на тях. Няма нищо срамно и жалко в това. След като немци, японци и други идват пенсионерите им да живеят у нас правете сметка.

101

Анонимен

преди 5 години

Тва с пенсиите е най-голямата измама измислена някога, къде отиват вноските на хората, които не доживяват да си харчат пенсията?

100

До 101

преди 5 години

Не над 40 хиляди, а 23 хиляди към този момент. Утре ще започнат да се увеличават с част от новите пенсионери.

99

+++

преди 5 години

Който се е осигурявал на минималната заплата сега е зле, пенсията му е под минималната пенсия. Преди 1989 година нямаше тази голяма разлика между най-ниските и най-високите заплати. Минималната заплата обикновено беше около 60% от средната заплата. След 1989 година вече не е така и минималната заплата обикновено е около 40% от средната, а в някои случаи и 25%, а това води до ниски пенсии за хората укривали доходи и осигурявали се на минималната заплата след 1989 година.

98

Анонимен

преди 5 години

Работиш 40 години и получаваш 219.43 лв на 65 години. Не работиш нищо цял живот и получаваш социална пенсия на 70 г от 132.74 лв. Е как да им работиш на тия?

97

честито

преди 5 години

Тоест заглавието е че над 40 хиляди души ще получат над 30% увеличение на пенсиите и от 900 лева , от другия месец вече ще са на 1200 лева чисто

96

дам

преди 5 години

До 1Еми колко искаш да ти е пенсията като другарите от БСП фалираха страната през 1997 година и месечната заплата беше 5 долара.Днес лошите герберасти ти дават 40 пъти по-висока пенсия от заплатите на другаря Виденов

95

SS

преди 5 години

Пожелавам на всички управляващи с тия 219.43 лв да си купят свещи !!!

94

+++

преди 5 години

Принципно системата за определяне на пенсията е порочна по своята същност и води до изоставане на размера на пенсиите на по-отдавна пенсиониралите се. Тези 5,7% не могат да компенсират това изоставане. Сега размерът на пенсията на човек работил 40 години и осигурявал се на средната осигурителна сума е над 450 лева, а за 36 години стаж (жените) - над 410 лева. Жените все още се пенсионират по-рано от мъжете и съответно пенсията им е по-ниска. Който се е осигурявал на минималната заплата сега е

93

Анонимен

преди 5 години

по-богати? значи сега пенсионерите са богати?

92

Поредния балък...

преди 5 години

Не съм пенсионер още ...малко остана ..но кой знае дали ще доживеем до резилните пенсии...Срам ме е ...заради всички стари хора които са онеправдани...Възмущавам се от управление ..власт и кво ли не в тая скапана държава.Срамувам се от държавата си заради всички докарали ни до тоя хал.Още помня каква малка но развита и все пак богата държава бяхме.Щом от толкова крадене още влачат значи добре сме били.А сега сме в блатото на мизерията.

91

Анонимен

преди 5 години

До 79Незнам до кой анонимен си писал ама си *** като ***. Никой не се срамува от родителите си няма значение какви са. Не се срамува и от страната в която са родени, а от държавата и оправляващите.

90

Ядосан

преди 5 години

219.43 пенсия за милата ми 79 годишна майчица,която е с 39 години трудов стаж пенсиониран агроинженер!Цял живот по нивите и кравефермите,за да храни държавата.Същата тази държава сега и се отблагодарява със тази огромна заслужена пенсия.За това накарах децата си да се махнат от тази ***,в която политици за има няма един мандат излизат от панелките си и се настаняват в милионните си мезонети,докато хората мизерстват!

89

някой

преди 5 години

По- богати друг път! Влезте в магазините и вижте, как цените се вдигат тихомълком всеки ден ! С новите цени на тока, какво правим? Ще се увеличат с 10-12лв. пенсиите, а инфлацията е изяла 50-60!

88

Поредния балък...

преди 5 години

*** си и увеличението ...7 лв..Много богати ще сме..направо стигнахме останалите от Европа.ЕЕЕ КИЛО сирене от по евтиното ..да си купят...Срамота и резил!!!!

87

Анонимен

преди 5 години

Тъкмо вчера си отворих годишното писмо от ДСК ...и се оказа, че парите по сметката за доп. пенсионно осигуряване са намалели...

86

Възрастен

преди 5 години

В този сайт има само трима-четирима пенсионери на които е ясно всичко.и са със смислен коментар.Всички други са волни словодумци,с възраст далеч,далеч от темата и истината за трудов стаж,пенсии,осигуровки,изчисляване,размер и т.н.

85

Анонимен

преди 5 години

ахахахах демек, те и сега са си богати, но видиш ли от утре ще станат още по - по - най? Аман от такива хвалебствени статии: "5,7%?!", а с колко се вдигна тока, водата, топлата вода, горивата и хранителните продукти няма значение, защото тези 5,7% ги компенсират НАПЪЛНО!

84

До83

преди 5 години

Е какво си работил бре,на колко си се осигурявал и 7 години допълнително не са ли ти ги начислявали? Кой ще ти повярва?.По голяма лъжа не бяхме чували.Аман от аутсайдери! Ти да не си бил ,,дегустатор" в местната кръчма.Все пак лъжите имат някакъв предел.Или си някой пубер с непознаване на нещата. Такава пенсия за такъв стаж-няма.

83

Анонимен

преди 5 години

По-богати от кои? Може би от пенсионерите в Хаити?Или по-богати от пенсионерите в Науру?Моля, уточнете!