139

баба мара

преди 5 години

купони имаше за бензин а това за хляба по селата условието беше да дадеш един чувал50 кг с брашно и цяла зима вземаш хляба без да плащаш или нещо малко

138

Анонимен

преди 5 години

абе незнам къде сте ги видяли тия чушки по 10 лева, ама аз вчера си купих за 4,20 червени, отделен въпрос е че по това време на годината не са особенно хубави, лично аз предпочитам през тоя период да си взимам замразени или консервирани

137

Анонимен

преди 5 години

До някойимаше купонна система беще вуведена през 2-та половина на 89, преди това също имаше купони за различни стоки, например за кафе се сещам някъде 84-85 година,да не говорим че магазините бяха абсолютно празни а качеството беше отвратително, особенно на месните и млечни продукти

136

Анонимен

преди 5 години

Не се ядосвайте, до една седмица се очаква шоково поскъпване на всички видове меса и колбаси, естествено спекулативно! Така е с успешното управление на Бойко живота в България става непоносим

135

някой

преди 5 години

По т.н. комунистическо време, никога не е имало купонна система, освен тези купони, които даваха за хляб по селата! Те бяха за по- евтин хляб. Ако един хляб струваше 25 ст., даваш купон и 15 ст.

134

Анонимен

преди 5 години

ама това не беше "комунизам", а държавен капитализъм!--------------------Любим лаф на комунистите, които се надяват да направят втори опит :)

133

Анонимен

преди 5 години

И аз не помня някога да съм пазарувала с купони.За протокала - родена съм 1969 година и съм от Пловдив.

132

Анонимен

преди 5 години

И коя година е било това с купоните.Я ме светни, че и на мен ми стана интересно..Нали имаш интернет, потърси си сам, не чакай все на готово инфо има колкото си искаш. То човек за да се образова се иска и малко самоинициатива.

131

до 133

преди 5 години

И коя година е било това с купоните.Я ме светни, че и на мен ми стана интересно.Това са пълни лъжи.Купони в България е имало единствено в следвоенните години,но оттогава едва ли има вече живи свидетели.

130

ББ

преди 5 години

Оставте чушките, мен ме интересува цената на Суджуците как е ?

129

Анонимен

преди 5 години

До 132ама това не беше "комунизам", а държавен капитализъм!"комунизма" НИКОЙ не го е виждал все още ...даже и "братята" не са го виждали, защото и там са на пирамидална структура, и там има "подчинени" и "командващи" ... а значи и там няма "комунизъм"...така, че "комунизма" никой още НЕ го е виждал в чист вид ... предстои!

128

Анонимен

преди 5 години

Гледам гербаджиите родени през 90-те пак са налазили форума да обясняват какво било през комунизма.

127

Анонимен

преди 5 години

Но пък всеки имаше нали? .Айде ся пак хуморески. Ако всеки е имал защо се е чакало?

126

Анонимен

преди 5 години

Купони казвахме на талончетата за храна, които ни даваха безплатно за да обядваме в училище.--------------Не. С купони се редяхме пред магазините за месо, ориз, олио и др. хранител ни продукти.Често се случваше да свършат въпреки купонната система и ставаха скандали по опашките.Търсиха се връзки, за да ти "задели" продавачката нещо в случай, че си на работа и няма член на семейството, който да виси с часове по опашките.

125

Анонимен

преди 5 години

Да му мислят тия които нагъват чушкиАз чушки не ямНе съм изпро стял още толкова чакЧушките са предимно за селянитеНие гражданите ядем месо

124

Анонимен

преди 5 години

Не не пия все още никакви хапчета .А трябва. Виж не си спомняш вече....

123

Анонимен

преди 5 години

ами направете цената на бензина/дизела като по комунизма. Въведете безплатния бригаден труд от ученици като при комунизма. Направете цената на пестицидите и торта като при комунизма. Снижете еко изискванията към селскостопанската техника като при комунизма. Снижете визуалното качество на предлагания плод/зеленчук за сметка на вкусовото качество като при комунизма. Чак тогава седнете да ми се оплаквате защо цената на храните не е като при комунизма.

122

АвтоВАЗ

преди 5 години

"За лада се чакаше 15 години."Но пък всеки имаше нали? Уж всеки чакаше, но всеки имаше и кола и жилище. Е GSM-и нямаше, но пък те са измислени след като падна комунизма. Също и интернета...

121

Анонимен

преди 5 години

"Ми имам си храсторез, косачка, мотофреза и др"и кое от тези се използва при отглеждането на чушките?Ти верно нямаш грам представа от селско стопанство.----------------------Дали?

120

Анонимен

преди 5 години

Купони казвахме на талончетата за храна, които ни даваха безплатно за да обядваме в училище.Ама такива за портокали и пилешки шийки, нещо ми убягват да ви призная..Глупи, тогава си бил дете и с купоните са се занимавали май,ка ти и баща ти. Затова ти казах питай тях ако са живи.