25

Анонимен

преди 5 години

Особождаването на София отваря пътя на руските войски към Одрин и Цариград.

24

До 15

преди 5 години

Чети момченце, чети! То сляпото, окато прави.

23

Анонимен

преди 5 години

Стига с тия червени, бе! Тюююююююююююю! Веднъж не спряхте да ни занимавате.Сега говорим за освобождението на София.

22

Турчин

преди 5 години

От турско се Освободихте, но от комунистическо кой ще ви освободи?

21

Анонимен

преди 5 години

Драскайте колкото искате минуси на факти комплексари.Рилският монастир е опожарен от завист от гърците по време на турското иго и тогава султана дава разрешение монастира да се възстанови и българите го изграждат наново в сегашният му вид.

20

Анонимен

преди 5 години

Доколкото съм запознат една част от София все-пак са успели да запалят, но поради дълбокия сняг огънят се е разпространявал бавно и българите са успели да потушат пожара.

19

Анонимен

преди 5 години

И после след 1917 г. в Русия идват с кървав преврат на власт болшевиките и убиват децата и внуците на нашите Освободители. И до днес червената хайка управлява в Кремъл.

18

Анонимен

преди 5 години

Докато се води битката за София, турците опожаряват селата Ботунец и Долни Богров, а София не е опожарена само защото са се намесили консулите Леге и Позитано, както и заради бързото настъпление на руските войски, заплашващи да обкръжат турците, които са бързали да избягат от София.

17

Анонимен

преди 5 години

Тя оная Русия не е имало нищо общо със сегашната псевдо Русия.

16

Анонимен

преди 5 години

Батак е колен от българи по етнос. Помаци.Това се знае.

15

Анонимен

преди 5 години

До Първата снимкаТи не разбираш ли смисъла на снимката бе?! В калта сме!!! Днес!!! Само плочки дупки и .... ви са в главите!

14

Анонимен

преди 5 години

Статията е пълна с лъжи. Няма как да е вярно, защото те турците не са давали да има църкви и е имало само едноетажни, а "Св. Неделя" е доста голяма".Та значи сега имало ли е такава църква по време на робството?И второ, ако я е имало, как така турците не са я пипнали, а комунистите, я взривяват?Значи червените са по-гадни от мохамеданите.

13

Първата снимка

преди 5 години

с локвата е потресаваща. Иде ми да извикам като Вазов : Бедни,бедни Македонски!Защо не умря при Гредетин! Това е наследството извоювано с кръв и жертви на българския народ, което днес съсипваме безхаберно.

12

Анонимен

преди 5 години

"Кат Русия няма втора...." Благодарим ви!

11

Анонимен

преди 5 години

абе нали не е имало турско робство, кво празнуват?!

10

до турчина

преди 5 години

Не ти харесва какви сме? И на мен много хора не ми харесват - и българи и турци. Но такова е положението. Навсякъде хора различни.И не скачай за това, че се каза истината за насилието. Насилие е имало. И не виждам защо не трябва да бъде казано.Днес в Турция насилието продължава, затворите са пълни с народ, кюрдите продължават да бъдат избивани. Сигурно защото за турците този живот е нормален.

9

Българина

преди 5 години

Софиянци са русофоби повечето, но не знаят че първия кмет е бил руснак, който оставя едно минаре от сто. Мисля че е допуснал грешка, която скоро ще бъде поправена, а столичани си мислят че ще им се размине, просто ще се забави с 10 г...

8

Турчин

преди 5 години

Ако можеше Левски сега да види сегашните мекерета дето се зоват българи...Дето са пълни със злоба към всички обикновени хора...Дето избиват всекидневно комплекси...Той и тогава го е казал "Народе!!!"И сега пак би го казал.Иначе Левски не го заслужаваме нито вие българите, нито ние турците, защото той не е бил против нас, а напротив, нямал е нищо против обикновените турци.На него и на неговите идеали се дължи това, да не се убиват турци при Освобождението на София.

7

Анонимен

преди 5 години

Камелче, пък вземи прочети малко история, после пиши. `Без насилие`-то как да го разбираме?Навсякъде по улиците и по центъра са висели обесени, за които се е предполагало, че са вършели някаква дейност срещу властта. Канели са се да запалят града след като турската войска се оттегли, Черната джамия е била пълна, но не са успели, защото настъплението на руските войски е било по- бързо отколкото са предполагали.Да, не е било Батак, но да се говори, че не е имало насилие е прекалено.

6

Анонимен

преди 5 години

Честито освобождение!ПС.Браво на Камелия - нарекла е нещата с истинските им имена!