113

Анонимен

преди 5 години

Ако станем просветена диктатура, България ще се оправи. Само диктатура може да обърне демографските реалности. Само диктатура може да върне жените към ценностите и да ги спаси от разврата. Мъжете трябва да работят, а не жените да изнемогват и да нямат време за деца и за себе си. Как мъжете да са добре като ги изгърбват от пабота по 12 часа? Как да правят и гледат деца? Как ще има демографски ръст като сме роби на еврейски корпорации. Направете ме диктатор и ще оправя България, знам как.

112

ХА,ХА,ХААААААААА....

преди 5 години

"СТАНДАРТА НА ЖИВОТ":--ЗА МЕНЕ ЛИЧНО Е ...ЕДИН....--ЗА РОМЧЕТО ОТ ГЕТОТО --Е ДРУГ....--А , ЗА ДРУГАРЯТ ОТ БКП/ДС..СВИКНАЛ НА КЬОРСОФРИ И ВЕЛИКИ ПРИКАЗКИ ---Е СЪВСЕМ ДРУГ!!!!ВСЕКИ --САМ СИ ИЗГРАЖДА СТНДАРТА НА ЖИВОТ!!ВЪПРОСА Е ....."ИМАШ ЛИ ДУПЕ" ЗА ТОВА...??!

111

АНТИ

преди 5 години

По всички фирми има сложени хора - НАШИ ХОРА - те работят командващи.Командват наляво-надясно и унижават работника със (често) гадни нареждания.Отделно, от работниците има шпиони, дето пеят на нашите хора, всичко което става и не става в обекта.Е тва ви е капитализма - гаден и уродлив.

110

Обективен

преди 5 години

Разбира се, че хора има, но вече няма хора готови да работят срещу минималната заплата. Първо е заплащането, а после работата, а не както искат дебеловратите - първо работете, а дали ще ви се плати ще го мислим после. Производителността на труда винаги е зависела от технологията на работа налагана от работодателя, така че дебеловратите бизнесмени-демократи да не се оправдават с ниска производителност.

109

В. Магриотов

преди 5 години

До АнонименАми нагъл е тоя твоят познат! Не сига че са му осигурили служебна кола ами и да му я поддържат при условие че е вземал немалко пари, къде го има това, брех?

108

Анонимен

преди 5 години

Не разбирам какво значи достойно заплащане на труда?! Работникът се продава на пазара- той си определя цената (говорим за интелектуален труд, слугинажът не ни интересува, той е нула по цял свят). Пример. За човек с минимален опит давахме 3000лв. месечно. Всеки искаше повече- склонихме на 4000лв.. Говорим за качествени кадри и интелектуален труд, иначе "желаещи" да работят за добра заплата без нищо да знят- колкото щеш. На пазара на труда- масово слугинаж от УНСС без знания, без акъл.

107

Анонимен

преди 5 години

Моя позната работи като счетоводителка в София в голяма западна фирма. Заплатата й е 70 / седемдесет/ евро на час- знам, че няма да повярвате. За другите екстри на службата й няма да кажа- ще ме вземете за лъжец.

106

Анонимен

преди 5 години

Който казва че в България е добре,лъже,пътувам и виждам,който казва че българина е мързелив лъже,но че е *** и си трае е вярно!

105

Анонимен

преди 5 години

С много елементарно противопоставяне на работници и работодатели до никъде няма да стигнем. Днес пазара на труда е много тясно специализиран, има много професии в България които са много добре заплатени, проблема е че има доста неквалифицирани хора, които логично работят за малко пари и каквото им падне буквално, за по няколко месеца. Да се правят такива генерални заключения, как всичко е лошо, става по-лошо и безнадежно, първо че е невярно и глупаво и второ работи срещу нас!

104

Гласуващ за Герб

преди 5 години

Евала Бойче! За това племе - само Герб!

103

Обективен

преди 5 години

Основният проблем в България по отношение на заплащането е, че след 1989 година завзелите властта демократи унищожиха всички форми на организиране на хората в България и сега от 29 години няма кой да организира хората за протести. Без организация протести няма. Демократите унищожиха и правосъдната и правоохранителните системи на България, за да крадат на воля, както и стана. Другото, което направи режимът на демократите е, че постепенно отменя социалните придобивки от Кодекса на труда.

102

Анонимен

преди 5 години

значи така - кога ни продават стоки - храна, услуги, ток, здравеопазване - пазарна икономика, бате, има пазар, търсене, предлагане и така се определя цената на стоката. ако искаш плащай, ако не - стой гладен, на тъмно, болен...Кога идем на пазара на труда - пазар, като всички други, където има търсене и предлагане и си продаваме труда - леекичко изкривяваме пазарчето, подбиваме го, внасяме си роби...т.е. га ни изнася, пазарна иконимика, га не - държавна намеса и робовладелство

101

Анонимен

преди 5 години

До АнонименРибата се вмирисва откъм главата!

100

Иготури Наминдера

преди 5 години

...липсват честни и некрадящи политици и 80% недебилно население!

99

Анонимен

преди 5 години

Снощи ми гостува познат, работил 23г. във фирма за доставка на интернет и телевизия. Напуснал я, защото обслужвайки селски район и правейки на ден около 150км. шефа му отказал да смени гумите на служебната кола с показали се платове и заявил, че животът му не го интересува. Днес познатият ми е в конкурентна фирма, а заплатата му от 700 в старата е 1200лв.чисти. Такива шефове са огромната част-алчни, глупави и без морал. Работници има-шефове няма.

98

Анонимен

преди 5 години

Какво точно й липсва на България? Адекватна ценностна система на 80% от населението. Самооценка? Нула. На протести- огромни, смели, пред работодателя си- мишки, експлоатирани ежедневно не смеят дума да кажат или напуснат. Увеличение да поискат- никога. На приказки- огромни. На действия- абсолютна нула. Огледайте се- панелни гета, мръсотия, всеки гледа в собствената си купичка. Злобни, бедни, прoсти, нахални кoмплексари. Но надежда има- 20тина% от населението е добре сложено с адекватни ценности.

97

Обективен

преди 5 години

Много неистини прочетох и в "новината" и в коментариите. В каква мафиотска държава живеем се вижад и от това кого критикуват в статията - само БСП и нито дума за СДС, НДСВ и ГЕРБ най-вече. Явно голям страх тресе и "анализаторите" и не смеят да критикуват ГЕРБ. Пак някакви пишат са почасово заплащане, а то винаги си го е имало, има го и сега, но не се спазва, както не се спазва и работното време. Почасовото заплащане има много ограничено приложение и не разбират хората,, които му се надяват!

96

Анонимен

преди 5 години

Тук вече не става дума дори за добра заплата,а за оцеляването на населението и държавата,една трета вече ги няма,изнесоха се и се провежда политика на геноцид върху населението и закриванетои на държавата!Вие *** ли сте или да?

95

Анонимен

преди 5 години

Ей..й, тоя комунистически синдром, че някой трябва да ви плаща за да не работите, ще ви погуби !Така и не желаете да разберете, че Капитализмът плаща само срещу резултати, срещу реален продукт, а не за присъствие !Днес и последния китайски селянин, ако не е изработил поне 1000 пушкала, някой от които и наш Андрешко ще изгърми на Нова година, няма да получи заплата.А, питайте Андрешко какво е изработил през това време за китаеца !

94

Анонимен

преди 5 години

До VТи ли си дежурния??? Тука не може да се пише нормално, защото дежурния писач на бсп е на работа и пречи, трие и дерибейства! Аиде много ти здраве!