67

До 72

преди 5 години

Аз като си разделя месечния доход ми се падат средно 1000лв на час.. споко

66

Анонимен

преди 5 години

Мене "бизнесът" ме уволни, когато си взех отпуск по бащинство, когато ми се роди дете след 5 години опити за зачеване и 2 неуспешни в третия месец. 7 години и съм оставал до полунощ и съм идвал и съботите, когато са ме викали. Излязох за няколко шбани дни в отпуск да обърна внимание на детето си и ми биха шута.

65

До 64

преди 5 години

Егати тоя не се майтапи.. обадих му се и ми каза че ще ми прати билет и 1000лв....

64

До 64, тоя с 1000 лв

преди 5 години

Не си разбрал, брат. Те искат да се махнем, защото пречим. На тях им трябва евтина и некапризна работна ръка. Ако не сме ние, ще си внесат гладни бесарабски българи или африканци, ама няма да ни вдигнат парите. Та, ако започнеш да даваш пари за заминаване, те по-скоро ще ти помагат.

63

Анонимен

преди 5 години

До Бизнесмен 59в каква връзка си изнесъл този доклад за заплащането на яйчаря??/? За такава професия ли говорим? Но каквото и да е излиза, че ти имаш избор, и постоянно ги сменяш тия хора, за да ти излизат по-евтино. Ей това ти е проблема на тебе, както и на много други като тебе - вечното чесане навътре. Ако си умен, ще намериш хора, с които да работиш постоянно и да държиш на взаимоотношенията си с тях. Но не - както каза -въпрос на пари и стипцилък, разбира се. Така ли е?

62

V

преди 5 години

В Холандия много са напушват .Бъркат числата и буквите ;) Доктора каза да не им се смеем ;)

61

от Холандия

преди 5 години

Аз съм в Холандия. Зашлата 14700 евро. Майчинските са 2 години, жена ми взима заплата 7800 и 2 години получаваше майчински 75% от заплатата. Детските градини безплатни.

60

НеДатчанин

преди 5 години

От 5 години живея и работя в Дания.... Набор 94 съм ,заминах като студент. Миналата година приятелката ми Роди. Тук майчинските са 1 година, но вкъщи ми идваше сестра всеки ден след раждането. Не се чака за детски градини, ясли и прочие. Децата се записват на 1 годинка безплатно като станат автоматично и така отпада нуждата от втора година майчински, обаче за БГ е немислимо при липсата на добри детски градини и персонал. Като иска Бизнеса да инвестира, първо да оправи Градините и да не реве...

59

Анонимен

преди 5 години

До Йово"На запад в ЕС уж в които сме и ние за стимул работниците да работят по добре им вдигат заплатите а т.н"Ми заминавай на Запад да ти вдигат заплатата, защо стоиш в България и се оплакваш?

58

Анонимен

преди 5 години

Тия всячески се опитват да доубият раждаемостта

57

Анонимен

преди 5 години

До Брат ВутстА защо пък мислиш, че трябва да ти плащат голяма заплата? Целта на бизнеса е да прави пари и печалби и да минимизира разходите за заплати, това не е благотворително дружество. Плаща се възможно най-ниската заплата която е понисима за да не си тръгне работника сам.

56

Бизнесмен

преди 5 години

Нищо лично, става въпрос за печалби и пари. Ейчара е стока на пазара на труда - колкото определи пазара, толколва плаща работодателя за ейчар. Някои професии са редки и заплатите им са ненормално високи, работодателят е придуден да плаща 10 пъти повече отколкото продукта който ейчара произвежда иначе целия бизнес без него ще пропадне. В други случаи на ейчара се плаща 10 пъти по-малко отколото той произвежда като продукт защото за неговотп място чакат много други. Пазарът е най-добрият регулатор

55

Ментаки

преди 5 години

"задържа работната сила на майките извън пазара на труда, където има дефицит на работна ръка"То пък майките като се върнат на работа, че ще свършат нещо. Постоянно болни деца, постоянно отсъствия или закъснения за работа, постоянно недоспали и никаква не я вършат. Майчинство 10 години и това е. Дигат краката 4 пъти в живота и са се уредили.

54

Гост

преди 5 години

Жените трябва да се стимулират да раждат и да отглеждат поколение, децата са нашето бъдеще, те са отговорност на цялото ни общество а не просто на един отделен индивид.

53

Гост

преди 5 години

Такова нещо като бизнесмени у нас няма, има престъпници които се отчитат на определени лица и си мислят че правят бизнес и че плащат заплати.Е не сте познали вие искате роби а не служители, скоро няма да има кой да ви работи и вие *** ще сте фалирали.

52

Стамат

преди 5 години

Но укриват данъци и толерират кражбите в общината, за да няма и детски градини и ясли. Много са умнички. Като Тиквички.

51

Брат Вутст

преди 5 години

Според АИКБ, най-добре е "бизнесот" да не плаща заплати на работниците. Трябва да се приеме закон, според който работниците да плащат за правото да работят.

50

Анонимен

преди 5 години

Разбирам, но не може да правиш сравнения. Това е право на майките което не трябва да се отнема. Поне докато не се почне да се плащат едни стабилни заплати с които хората могат да посрещат нуждите си, във всяко едно отношение.Което значи да се подобри икономическото състояние на държавата.Но ако то е лошо, това не е вина на майките за да ощетяваме тях Или персонала в една фирма изобщо.Това е голям порок на икономическата система, в която живеем И засега нещата трябва да останат такива каквито са

49

Анонимен

преди 5 години

Бизнесееее, да ми ядеш бизнеса!

48

Йово

преди 5 години

"Бизнеса" такова животно в България има ли? На запад в ЕС уж в които сме и ние за стимул работниците да работят по добре им вдигат заплатите а т.н бизнес в България ги заплашва с клишето"Ако не ти харесва тук напусни друг ще дойде". Като гледам особено младите как са се забързали да работят на българският "бизнес" за по 500-600 лева та направо подметките си запалиха от бързина младежите.