150

Анонимен

преди 5 години

До 151. Ако говорим за логика затворите трябва да са пълни с работодатели укрили данъци и осигуровки, но ето, че там няма нито един, нали така ?

149

Циник

преди 5 години

99% от "младите 12 годишни майки" от маалата и без туй не са в трудовоправни отношения ... отпуска не ги интересува.Затова "накажете" шепата българки - направили грешката да родят бъдещия обслужващ персонал на ромите.

148

Анонимен

преди 5 години

Това което е най-страшно е че манталитета на българина като цяло е на един тарикат на дребно, той не иска да работи, но иска да взима много пари. Ако може ще е перманентно в отпуск, на него не му пука за работата, колегите, шефа му, държавата, важното е парите да капят, а той да не се напряга.

147

Служител в производ

преди 5 години

До Бизнесът - накъде?Не е вярно, че се избягва да се назначават жени! Даже напротив - по-лесно се уреждат жени на висока позиция, тъй като работодатели обикновено са мъже! Мъжете обикновено се ползват за унижение и обща работа (без значение дали имат висше образование).При жените стартовата заплата обикновено е по-голяма и имат протекцията на работодателя (мъж).Факти... факти... факти !

146

До 147

преди 5 години

Проблема е че законите ни защитават и обслужват некоректните работници и служители. За мен в случаите когато жена която е решила да се възползва от правото си на втора година майчинство, работодателя трябва да има правото да я освободи. Но тук никой не търси логика и морал, а някакъв елементарен популизъм.

145

Анонимен

преди 5 години

Работещите майки и техният 20-дневен отпуск за втората година не е най-големият проблем на социалната система, нито на работодателите. Но както винаги очаквам да има издевателства над праволинейните данъкоплатци, а не над проблемните общества

144

Анонимен

преди 5 години

Като видиш повечето коментари от по-долу ти става ясно защо едни са работодатели, а други работници!!!Манталитета на роба/работника е тежко бреме!!!

143

Анонимен

преди 5 години

До АнонименТо и 50% от Администрацията е ИЗЛИШНА!!! И ГОЛЕМИЯТ проблем не е там, а в тези които РАБОТЯТ за да ИЗДЪРЖАТ същите тунеядци!!!

142

Анонимен

преди 5 години

Не осъзнавате, че проблемът е по-голям в държавната администрация, отколкото в частната сфера. За периода на отпуск поради бременност и раждане се наема лице по заместване. След 2-те години жената се явява на работа, освобождава се служителят по заместване и след 5 дни жената иска да ползва платен годишен отпуск в размер на 30 работни дни. И работодателят оставя без служител, който да изпълнява задълженията, което натоварва всички останали да извършват и тази дейност.

141

Анонимен

преди 5 години

До 132Айде стига с тая изтъркана мантра "мотивирани работници и служители"!Бизнесът не прави нищо да мотивира подчинените си. Напротив! Бизнесът демотивира работниците си и ги принуждава да бягат от Бг. И вносът на чужди работници е неуспешен.

140

До 141

преди 5 години

Това не е майчинство, а болничен - дават ти 3 месеца да възстановиш. Но и в САЩ работодателя има право да освободи по всяко време всеки служител, тук майки и инвалиди нямаш правото да ги пипаш, ако ще те да не правят нищо по цял ден.

139

Анонимен

преди 5 години

Нещата са Прости - Работодателите наемат лица да заместват майките и там дължат Отпуск!!!Майките са в ,, отпуск'' за отглеждане на дете и няма логика да има Отпуск върху Отпуск!!!Да, всички се сравняваме с ЕС- но там Майките се връщат на работа между 3 - 9 месец след раждането и това не е причина повод да имат демографски прираст!!!Тук винаги някой-някому е длъжен - Държавата, Работодателя, Роднините.Ако пък толкова завиждате на Работодателите, които печелят без да работят - станете и Вие такива

138

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 135Бизнесът в Бг не се интересува от бъдещето, нито от раждаемостта, няма визия, перспектива и пр. Бизнесът в Бг работи на парче- тук и сега някой да ми свърши една работа и да не му дам едни пари. Мотото на Бг бизнеса е "Да не плащам".

137

Анонимен

преди 5 години

До Бизнесът - накъде?Значи предлагаш бизнеса да наема хора просто така, за да запълва квоти, пък дали тези хора ще работят не е важното, те все пак не са там за да работят, а заради квотите. И така се правръщаме в една много арактивна държава за правене на бизнес, всички искат да дойдат тук, за да наемат на "работа" нищоправещи хрантутници. Хайде да си го кажем направо - най-мразим да работим, най-обичаме да получава едни пари от въздуха, въпроса е колко ще издържи този модел.

136

Анонимен

преди 5 години

в сащ майчинството е 3 месеца. има ясли айде на бач

135

Анонимен

преди 5 години

Бизнесът, като е на Вие с европейските трудови практики да каже, защо не поискат въвеждане на минимална часова ставка, почасова заетост, много разпространена в другите държави, особено сред майките, защо не наемат бременни и майки с малки деца, защо настояват на киснеш в офис, за работа която може да се върши от всяка точка на света и най-вече, защо се гаври с този който му изкарва прехраната, купува му нова кола, къща, води го по екскурзии т.н. т.е. служителя.

134

Тиква

преди 5 години

Вън Майките от държавата на мутрите

133

Анонимен

преди 5 години

Бат Бойко още три !Само Бойко ще ни опрай!Стига сте мрънкалииииии по форумите, на кой не му оттърва да се маха от България

132

Анонимен

преди 5 години

До 119Ти не само си т.ъп, но и си неграмотен- ясно написах "Вавилонски и фараонски времена". Никъде не споменавам КУЛА. Научи се да четеш, неграмо.тнико, щото утре ще излезеш на трибуната в НС да сричаш и няма да знаеш какво четеш.

131

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 125. Най-обичам специалистите по едно време. Само да ви кажа, че едно време не е имало интернет и компютри. Вие за ползвате интернет и компютри, като ви харесва едното време ? Вие знаете ли, че едно време децата са расли по нивите и майките са ги оставяли да ядат пръст, за да си набавят всички необходими минерали ? Е трябвали да го правим и днес, само защото не се е правело едно време ?