59

Анонимен

преди 5 години

А кога ще се забрани на автомобилите да се двежат през Център на града.Това го няма абсолютно нито в една страна по света. Дори и в Африка.

58

Fck

преди 5 години

Ей вече и карането на колело е трудоемка задача. Айде идете сега и накарайте всичките *** 8-9-10 клас да си слагат жилетки и звънци и спирачки на БМХ-овете дето ги карат. А може и налакътници и наколенки и...абе то ше кажеш ,че сме мотористи? Що ли пък не ни дадете да караме по магистралата нали ше сме с хиляди предимства. Да си велосипедист незначи да носиш тонове екипировка,батерии ,фарове,стопове и жилетки. Излизаш караш си час два за кеф спазваж знаците слизаш на пешеходна и тва е. Баси

57

Анонимен

преди 5 години

Велосипедите нямат място сред хората и автомобилите. Да ин направят някъде на отдалечено място велоалеи, където да си избиват комплексите.

56

Анонимен

преди 5 години

Тук определено изпъква ЕГОто на притежателите и ползвателите на автомобили. Разберете, това че сте се по два тона ви прави опасни за всяко живо същество дори и за слон, така че превенцията е да имате най-малко права и да бъдете вкарани в тунели, та да ви бъде спокойно и комфортно, без никакъв стрес и кислород. Не виждам причина да бъде по друг начин. Съжалявам че ви заболя, но и на мен ми е трудно да дишам

55

Джедай Мастър

преди 5 години

Колоездачите не са длъжни да имат каска, нито да ползват жилетка в града през деня. А де.билите от КАТ няма какво да ги коментирам. Понеже колоездачите били недисциплинирани - дай да ги мачкаме. Типична Бойкоборисова милиционерска мисъл.

54

Анонимен

преди 5 години

Най-добре за всички е да се забранят велосипедите в България.Велосипеди само за децата или на колодрум.

53

Анонимен

преди 5 години

Крайно време е Милиционерите да пишат актове на колоездачите ! Доста е неприятно когато не слизат от колелата при преминаване на ПЕШЕХОДНА пътека !

52

ДИВАЩИНА

преди 5 години

ВЕЛОСЕПЕДИСТИТЕ СА КРАЙНО НЕДИСЦИПЛИНИРАНИ КАТО ПЕШЕХОДЦИТЕ И КАТО АВТОМОБИЛИСТИТЕ.С ЗАКОН НИЩО НЯМА ДА ИЗМИНИТЕ ТРЯБВА МАНТАЛИТЕТА ДА СИ ИЗМИНИТЕ И ДА СЕ САМОДИСЦИПЛИНИРАТЕ ТАКАВА ДИСЦИПЛИНА ИМАШЕ В ЛОШИЯ КОМУНИЗЪМ ХОРАТА БЯХА СЪС СЕМЕЙНИ ЦЕНОСТИ И ГОЛЯМА ОТГОВОРНОСТ И КОЛЕГИАЛНОСТ КЪМ ДРУГИЯ ЧОВЕК КАПИТАЛИЗМА ВИ ПРЕВЪРНА В ДИВАЦИ ОТ 3ТИЯ СВЯТ КЪДЕТО ГЛАВНИЯ ФАКТОР НЕ Е ЧОВЕШКИЯ А ПАРИТЕ И ОПРОСТАЧВАНЕТО ФАКТ ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ!

51

Анонимен

преди 5 години

Колоездачите да си карат по улиците, както е по закон. За какво ГЕРБ ми ги набутва по тротоарите, където сега по закон може да карат само деца до 12 години?! После има огромна разлика между релсово превозно средство, което няма как да ти кривне изведнъж пред теб, и колоездачите, които го правят непрекъснато и после ние сме виновни, че те не могат да си управляват колелото.

50

иван

преди 5 години

Знам защо Пътна полиция е против - защото ще им спре хранилката!!! Колко пешеходци са загинали от кола и мотор - много, а колко са загинали от велосипед - нито един!!! И да карам колело като луд, а вие сте зомбита вечно гледащи в телефона си и следящи фейсбука си!!!

49

jnjk

преди 5 години

А любимите ни мотористи със статут на самолет ли ще са ? ...

48

dsadas

преди 5 години

А като се срещнат с трамвай, ще се ръководят от правото на дясностоящ.Тоест колоездачите, като им писне да мачкат хора по тротоарите, изскачат пред трамваите....пък тия, с 40те тона и 200 човека вътре ,да му мислят...

47

Анонимен

преди 5 години

До ПешеходецТова се отнася за всички които ползват превозни средства, аз ще кажа за себе си, твъдя че съм един примерен велосипедист, който дава знаци, слиза на пешеходна пътека, не пия щото не пия, карам с минимална скорост, влизам по Витошка и завивам в първата пряка и въобще, правя карането си на колело, приятно и полезно, без стрес, но за съжаление гълтам тонове изпарения, няма как

46

Забавно ми е

преди 5 години

Управляващите са нагазили в много дълбока кал и се опитват за пореден път да отвлекат вниманието ни с противоречиво законодателство, което няма да мине. Къпят се от години в народната ненавист, но новото е, че тази година неодобрението стана МЕЖДУнародно, когато излязоха статии в големи чуждестранни издания. Колкото до *** според вас колоездачи : най-безразсъдните от тях са разни хлапаци и младежи - профилът им е същият като на безразсъдните шофьори. За пешеходци също може да се спори

45

Обективен

преди 5 години

Вместо да се правят улеснения за автомобилите, с чието изпозлване изоставаме много от другите държави в ЕС, пак ги ограничават! В България изминатите километри на човек от населението от личните автомобили изостава 200-300 пъти от средното за ЕС. Нормалното е да се приближаваме към средното, а не да се отдалечаваме заради некадърността на ГЕРБ.

44

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАми аз си спомням за едно дете, сгазено от колоездач в парк, при което колоездача избяга. Аз като шофьор просто искам велоталибаните да научат, че освен права имат и задължения и да минат по един задължителен курс за какво са знаците и как се разчитат. А не да ми карат нощно време в насрещното без фар или по тротоарите и в пешеходните зони.

43

Rado

преди 5 години

Навсякъде трябва да се насърчава карането на велосипед, както е във всяка цивилизована държава, но трябва и да се спазват всички правила по пътищата. Това колелата да са с предимство на тротоарите е пълна глупост. С колело се вдигат без проблем над 40км и на тротоар-а ще става много опасно... няма как да мине това.Също имам мнение за каската и жилетката... задължително е да имаш светлини, светлоотразители, ама и от горе на всичкото жилетка? Защо по дяволите ми е тази жилетка?

42

Таню

преди 5 години

Е, чакат ни интересни дни. То и сега сума ти безмозъчни типчета летят по тротоарите, та сетне. Тук за който и да стане дума е ясно едно - тотална липса на култура на придвижване. Сeляците от малките градчета с по една права, ходят к'во ходят и все в теб се блъскат или спират резко с големо "Мълии!" на уста, зяпнали некоя витрина. У возило, пък, са си направо страшни. Но тия с двуколките, нямам думи, просто. Тук нямаме културата на придвижване на Амстердам или Осло, където ядеш токати ако пречиш.

41

Анонимен

преди 5 години

До ФактЧак пък да му се налага, а не мислиш ли че може и да го мързи, или да се пофука с новата си кола, или просто да усети по-голямо удължението между краката, или да не губи време да се прибере и да се напие, или просто да му е по-лесно

40

Аз съм

преди 5 години

колоездач, но не на тетиторията. "Колоездачите да имат предимство на ПЕШЕХОДНИТЕ алеи"? Как може това да са пешеходни алеи без предимство на пешеходците? А-а-а чатнах, пешеходците могат да хванат такси или да се качат на хеликоптер. А в метрото как ще е. Кой ще има предимство на перона? И последно, кой ще бъдр по-трамвай, трамваят, метрото или велосипедистът? Имаше едно време ефин лаф,"*** като трамвай", ама не може да се приложи защото умуващите закона получават парички.