127

до 145

преди 5 години

Ако е така както казваш значи си бил доносник на служба към ДС и правилата не са били за теб.

126

Байфидан

преди 5 години

До няма значение. Робите, новите соц. роби ги построиха, но с цената на еднообразен, безперспективен и жалък живот. А за селското стопанство не ми говори, защото никога няма да забравя как като ученик и студент на бригади ровех в калта цвекло и домати, понеже нямаше кой да работи и изнасяхме *** за СИВ.

125

Анонимен

преди 5 години

Вижте как живеят във Великита Комунистичека държава Венецуеула - инфлация, ток няма два дена от седмицата, десетки хиляди се насочиха към границите и бягат към Колумбия. КОЛУМБИЯ! родината на проституцията и наркотрафика! но хората смятат, че там ще е по-добре.Вижте Китай - направиха капиталистическа революция. С Мао Дзе Дун бяха умрели от глад. Вижте ЕНвер ходжа - в АЛбания само бункери се правеха.

124

Няма значение

преди 5 години

До до Няма значениеНа колко си години бе, . даже не снаеш колко е било населението на СССР тогава, взел да ми говори. Аз съм бил на бригада като студент, цял месец товарехме вагони с домати за съюза...какво знаеш ти?

123

Никога повече

преди 5 години

БКП/БСП и руска власт.

122

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен139 Да,но къщи на село,докато в големите градове,комунистите си живееха в нечуван разкош.Пътуваха,докато обикновените хора биваха разстрелвани на границата,ако се осмеляваха да напуснат страната.Дори ги преследваха и в чужбина,за да ги ликвидират.

121

Анонимен

преди 5 години

Така е г-жа Нинова, вече няма фашизъм ,ама остана производната му- комунизъм

120

абе

преди 5 години

Защо фашиста Кимон Георгиев,превратаджията оглави първото правителство на ОФ,или по-скоро кимончо си е скрито комунистче правещо се на фашистче.

119

Анонимен

преди 5 години

"Денят бил празник на хората, изградили съвременна България"Та само Волен бил болен, нали!!!

118

Анонимен

преди 5 години

124 ХА СТИГА ОБЕСНЯВА КОЕ КАК Е БИЛО- ВСИЧКИ ЗНАЕМ- ИМАШЕ И 2 ЧАСА ТОК, ДВА НЕМА, ИМАШЕ И КУПОНИ- ИМАШЕ И ПРЕДСТАВИТЕЛЕН МАГАЗИН- ОТ ПИЛЕ МЛЯКО, АМА 1 КГ ЯБЪЛКИ ПРЕЗ ЗИМАТА ЗА БОЛЕН ТЕ ЛИШАВА ЗА ДЪЛГО ОТ МНОГО НЕЩА ИМАШЕ И ЕДНИ МАГАЗИНИ СЪС ЗАТЪМНЕНИ СТЪКЛА- ОТ ТАМ ПАЗАРУВАХА ДРОГАРИТЕ, ИМАШЕ И ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ И ПЪЛНОМОШНИЦИ КОИТО БЯХА С ДИРЕКТОРСКИ ЗАПЛАТИ И СЛУХТЯХА ДАЛИ ЛИНИЯТА ТИ НЕ Е УВИСНАЛА.

117

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен134 Знаеш,че това е лъжа.Кремъл е заповядал измисления Народен съд,избиване на българските генерали,интелигенция и инакомислещи.Гошо "тарабата"е казал,"Без милост!".

116

Няма значение

преди 5 години

До Анонимен133Виж сега, половината от воплите ти са пълна лъжа. Да, банани нямаше, и какво от това? Затова пък имаше български ябълки, чушки, домати...да не изреждам...а сега и те са вносни. това за дългите коси силно ме разсмя, аз самия ходех тогава с дълга коса, само в у-ще ни караха да се подстригваме. Това за вицовете и затвора ме разсмя, като студент през 80-те не само вицове се разказваха, но както и да е. А това, че някой твой роднина е бил доносник, си е въпрос на манталитет и ген.

115

Анонимен

преди 5 години

Преди 40 години дядо ми посети един немсик завод, който бе в пъти по-малък от Кремиковци, и когато той се зачудил че е много малък, немецът му казал "А за какво ви е по-голям - това е един от големите заводи от нас?" "Ние съобразяваме да имаме печалба спрямо произвоството, на нас не ни трябва свръхпроизводство, което да залежава в складовете"

114

до Няма значение

преди 5 години

хранели сме цялото сесесере,към 150 000 000,как ли пък не,май е по-добре да идват психиатрите за вас.

113

Анонимен

преди 5 години

122 - заводите бяха построени за да накарат хората от селата да отиват да работят в градовете, както и да намерят работа на ромите. Днес се оказва, че 90 процента от тези заводи са неретабилни. ПРимер - Кремиковци. Заводите трябва да се строят близо до пристанища или до самият източник на руда. Много от тези заводи бяха изпраскани направо в София, където не им беше мястото.

112

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 133Щом бананите са от световно значение... Не знам за такъв закон да имаш само 1 апартамент ама можеше да си построиш 5-етажна къща. Помни, че по време на "комунизма" повечето се сдобиха със собствено жилище.

111

Няма значение

преди 5 години

До Анонимен124 Повечето имали избити баби и дядовци....муйооооооо, България да не е била саде твойто село и твоя род? Акой после е строил тази държава? Избитите ти дядовци ли?

110

Анонимен

преди 5 години

НА КРАК О ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ, НА КРАК О РОБИ НА ТРУДА- И БЕНЧУ РЕЧЕ- НА КРАК СМЕ- НЕ НАПУСКАМ ОБЩИНАТА И ЯХНА РОЛСА, А ГЕРГОВ МУ ПОМАХА ПАЛАВО ОТ СВОЯ САМОЛЕТ.

109

анонимен

преди 5 години

На мен ли ми се струва или комунистите винаги са били страхливци,крадци,обратни и мародери?

108

Анонимен

преди 5 години

Народният съд е създаден под натиска на Съюзниците - Англия и САЩ. Дори са недоволствали, че малко са увиснали на бесилото. За тях е било добре да има повече избити и без това не сме в тяхната окупационна зона...