135

Анонимен

преди 5 години

До 139Твърди се, че над 40% от доходите в България са в сивия сектор...Кой го твърди ?Да ти кажа ли, къде е не сивия, ами почти черният сектор? да ти кажа ли ? Отвори 1-и том на "Капитала" на Маркс, там хубаво е разсипан този черен сектор ... "законово" разписан!

134

До 138

преди 5 години

Като се уволнят държавните служители, както искат някои, след това много бързо същите ще заискат пак да ги назначат на рабора, ако ще и с пет пъти по-високи заплати от сега. Само някой от 80-те% може да иска уволнение на държавните служители, защото изобщо не разбира защо всяка една държава по света ги има.

133

Анонимен

преди 5 години

Твърди се, че над 40% от доходите в България са в сивия сектор и за тях не се плащат осигуровки и данъци. Това означава примерно, че при сегашните нива на удръжки за осигуровки, пенсиите биха могли да са с 67% по-високи, както и обезщетенията при болест и при безработица.

132

Анонимен

преди 5 години

До 132това със държавните служители е много *** дъвка!ами добре, като уволните държавните служители, няма ли да скочи безработицата, няма ли хептен да паднат осигуровките в нои, м?приказват се някакви клишета, в които сами не вярват... но умело се заобикаля най-големият проблем - КОРПОРАТИВНИЯТ ДАНЪКА ПЕЧАЛБА за големият и среден бизнес! ТУК Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО на МИЗЕРИЯТА НА МАСИТЕ!

131

Анонимен

преди 5 години

Някои навиници си мислят, че като получават пари, за които не плащат осигуровки и ДОД печелят, а всъщност губят, но за да го разбереш трябва да не си от онези 80%.

130

мафия ГЕРБ И НАП

преди 5 години

МАФИЯ ГЕРБ И НАП

129

Олег

преди 5 години

До Анонимен 125Инфраструктурата не вдига пряко жизнения стандарт. Но прави живота по-лек.

128

Анонимен

преди 5 години

Паралелната държава на БСП, срещу която *** ще се бори :-)Добитъра ангарува на червените бизнесмени, които пълнят партийната каса на БСП чака другарката *** да вземе бизнеса на тези, които ѝ пълнят гушата.Хахахаха, ама бай Тошо каза, че *** е най-умния на планетата.

127

Олег

преди 5 години

До Анонимен 123Защото като не внасяш осигуровки не печелиш нищо така или иначе! Т.е. в единия случай нямаш осигуровки, няма и за администрацията, в другия случай има и за теб нещо дребно и нещо дребно за администрацията.

126

За 124 www

преди 5 години

ввв е типичен пример за манипулатор. Осигуровки внасят над 2,5 милиона, той пише 1 милион. Даже да се е объркал и да си мисли, че пише за обществения сектор, пак не е вярно, а и в обществения сектор са такива предприятия като ТЕЦ Марица Изток 2. И по какво се различава работата на чистачка в обществения сектор и в държавна фирма - според такива като *** едната е хрантутница, а другата я издържа, което е уникално тъпо.Държавните служители са 93 хиляди, той пише 1,5 милиона.

125

Олег

преди 5 години

До Анонимен 122Нищо не си спестил! Това е проблема! Спестил ти е шефът, който и без това си има всичко!

124

Анонимен

преди 5 години

До 128По груби сметки от укриването на доходи, всеки месец се губят:....---а колко се губят от "спестени" заплати, отиващи директно като печалба за "бизнеса"?щото върху тези пари, отиващи като печалба, а не като заплати, не се плащат нито дод, нито осигуровки, а само един мизерен данък от 10% ! Я се замисли хубаво и ВИЖ къде е дефакто ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ!

123

под натиск

преди 5 години

Работещите не го правят защото така искат , а защото са принудени или да работят на тези условия или да мизерстват без работа .Работещите ли са тези които са виновни???Първи в този списък са охранителните фирми - на кого са те ??? и т . н МИШКАТА СИ ИМА ОПАШЧИЦА , А НА ОПАШЦИЦАТА КРАЯ И НЕ СЕ ВИЖДА ТОЛКОВА Е ДЪЛГА , ЧЕ СТИГА ДО 240 ДЕБЕЛАЦИ В ПАРЛАМЕНТА КОИТО ГЛАСУВАТ ЛОБИСТКИ ЗАКОНИ ..... ДЪРЖАВА ТА ДРЪНКАВИНАГИ ГЛЕДАМЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА , А НЕ РЕШАВАМЕ ПРОБЛЕМА .....ДЪЛГА ТЕМА ....

122

До 124 WWW

преди 5 години

Объркал си се - не 1,5 милиона са държавни служители, а 15 милиона са такива в България.

121

+++

преди 5 години

По груби сметки от укриването на доходи, всеки месец се губят:- между 520 милиона и 1 милиард лева от осигуровки, които трябва да плати работодателя, ако не и повече- между 340 и 750 милиона от осигуровки, които трябва да плати работника, ако не и пвоече- между 210 и 600 милиона от неплатен ДОД, ако не и повечеТези от Монитор да си коригират сметките.

120

Анонимен

преди 5 години

До 124От къде за всички....от киро-гела, черепа и сие...

119

Анонимен

преди 5 години

Проблемът е, че правителството не организира икономиката, не внедрява инфра-структурни проекти така че жизненият стандарт на хората да се вдигне. А требе да ни дойде едно правителство което да организира икономиката, да внедрява инфраструктурни проекти и жизненият стандарт да се вдигне.

118

www

преди 5 години

Проблемът се нарича солидарен модел. Пари внасят 1 милион българи. Останалите - 2 милиона "привелигировани малцинства", 1,5 милиона държавни служители, 2 милиона пенсионери, които са си внесли своето, но пак в солидарен модел и деца - нищо не внасят. От къде за всички. Ако е индивидуална сметка, или поне 50% от вноските да са за лицето и децата му - ще се внасят.

117

Анонимен

преди 5 години

До ОлегДо Анонимен 115Ами правилното е да смени града с такъв, в който може да работи при по-нормални условия. След като живее в такъв, където е пълно смао с тиквеници!.............Пак не разбрах защо да плащаме данъци на администрацията, след като всеки трябва да се спасява поединично?защо се допускта ненорчмалин работни условия? Що за държава е това?

116

Анонимен

преди 5 години

До 118И като се разболееш и излезеш в болнични какво ще получиш като нищо не се губи? А като те съкратят?!...ше получиш това, което си спестил, когато не си се "осигурявал"