174

Анонимен

преди 6 години

До БОЙКОТА, 169Вижте се каква стока сте,и после гледайте в канчето на работодателя...отдавна имам една мечта: да дойде светъл ден, в който да се скъсаш да "работодаваш", а да се окаже, че никой не иска да ти "работовзема" и да се наложи сам да си работодаваш и работовземаш и тогава ще ти просветне - кой аджеба е дефакто работодавал и кой работовзимал!същото важи и за лихварите: те да искат да "помагат",като им дадеш "обещание", а пък никой "да не иска" да им дава "обещания"

173

Стъкмистика

преди 6 години

Само преди секунди попълних една статистическа форма, която е анкета точно за бизнеса. И си написах каквото ми хареса, а вие вярвате на въпросната статистика ? Според мен трайно безработните са много повече. Само ромите са били 320 хил. през 2011 сега да са 500 хил. е как да повярвам, че тези всичките роми работят ? Той С.И. от 120 минути ви го каза много точно, скоро ще се наложи не само да наемате ромите, а да им плащате за обучение, защото просто няма да има други работници !

172

Циник до 172

преди 6 години

На сина ми - можеш да му сменяш чаршафите в хотела глъмак !Бакшиша ще е шут в кухата кофалница!:D :D :D

171

Анонимен

преди 6 години

До Работодатели какво общо има системата на данъчно облагане с парите отделяни за заплати от един работодател бре, като промениш облагането, ще промениш средствата за работни заплати ли, ще им повиши дела ли, баси колко неграмотни икономически работодатели има в тая България

170

неграмотнико,

преди 6 години

пише се бунтуват

169

Анонимен

преди 6 години

"Работодателя" иска, да дава стотинки, но да не се бонтуват работниците, защото чуждите фирми, ще дават много на наши работници, ама државата, ще им взима високи данъци, че да замазва гафовете на "работодателя". Брат, ти като се прибираш, оглеждаш ли се през рамо, че съ сигурен, че ти имат поне 10 човек зъб.

168

До циничка

преди 6 години

Важното е че сина ти носи много турски дъвки

167

Анонимен

преди 6 години

До РаботодателРаботодателю ...50% плащат само хора с над 7500 евро заплати, но ако прескочат един праг, плащат само данък печалба.НЕ работя в Германия, но където работя, аз плащам около 43-4% ставка на 5500 евро, но на 1000 от тях не плащам такси, защото изплащам жилище, така че остават, около 65% от тях. Не са 78, като в България. Но чуй какво: Всяка година получавам по 4000+ евро обратно с данъчната декларация. Не че нещо, но не се чувства "прецакан" или "минат", по български.

166

:))

преди 6 години

До Факт!Бизнесът на запад е с доста по голям опит, т.с е зрял и е над 30т год стаж! Бизнесът в БГ е прохождащ!

165

БОЙКОТА,

преди 6 години

Заради такива като теб,страдат съвестните работници,които трябва да работят и заради тебе.Вижте се каква стока сте,и после гледайте в канчето на работодателя

164

Анонимен

преди 6 години

До Работодателабе гламак, нали и ти като работодател получаваш доходи бе, нали и фирмата ти реализира печалба, да те питам как ще ти е да те изпющят с 50 % ставка за твоите доходи и за печалбата ти на фирмата............ ???

163

До 164 Работодател

преди 6 години

Смени си името, за работодател не ставаш, щом си мислиш, че работодателя няма отношение към данъците. Всеки работник много добре си прави сметката колко пари ще вземе след задължителните удръжки и дали да се съгласи да ти работи за тези пари, а ти си мисли, че държавата ще мисли вместо теб.

162

Анонимен

преди 6 години

Пример от бизнеса. Фирма с осигуровки и данъци се плащат на определен праг, доста под реалните доходи. Питам го шефа що така, той ми отговаря, че от осигуровките и данъците няма смисъл. Викам добре, щом е така дай тези пари на работниците ще са по-продуктивни и по-щастливи, щом не ти пука за държавата, дай да ти пука поне за хората, които ти изкарват парите. Отговори ми, аааа не тези пари са за мен. И какво излиза, че всъщност честно заработени осигуровки са за шефа, а не за работника ?

161

Циник до 162

преди 6 години

Глъмак - търкай билетчетата по упорито!Събирай ги - та един ден да покажеш на спастично парализираното ти поколение - как си се "борил с живота"ПхахахахаРазбра ли глъмак?Събирай ги - и ги връзвай с ластичета от магданоза на връзки!РS.Такива глъмаци като теб - трябва да плащат ако някой се излъже да ги вземе на работа!

160

Анонимен

преди 6 години

На първо място няма кадри за работодатели. Мафията на ГЕРБ няма такива кадри, а ГЕРБ не разрешават на никой друг да върти бизнес в България.

159

Работодател

преди 6 години

До Анонименкато се въведе прогресивен данък ти какво си мислиш по-лесно ще си намираш балъци да ти бачкат ли ? много си зле пич, възниква въпроса ти като работодател ше ли си съгласен да те изплющим с 50 % ставка за доходите ти над 2000 лв месечно ?Прогресивния данък се плаща от работниците, не от работодателят. Плаща се от работника и работодателят няма никакво отношение към данъците които плаща работника, това се определя от държавата.

158

Факт!

преди 6 години

Как па същите тея "неподготвени" работници првят лъди мангизи на запад и са предпочитани пред всички други.Българският бизнес е шуробаджанашки и седят лелки на по 60 години и топлят мястото за внуците и роднините им.

157

гладен и уморен

преди 6 години

Един ден гледам 5-от братята гледат един паднал кон насред шосето ,паднал както си е впрегнат в каруцата ,а тя препълнена със строителни отпадъци и отвънка жега 42 градуса лятото по пладне 100% съм сигурен ,че и петимата са се возили и си виках еии при тези и кон да не си----такова мие мнението и за новите Бг. работодатели вземат ти здравето и те пращат в системата на разбитото здравеопазване и за да не се дават п ари се обяснява колко сме некадърни ,дано да напуснат България преди нас.

156

Анонимен

преди 6 години

До :) :)Ти не го мисли какво ще прави, има достатъчно пари. Мисли ти какво ще правиш като останеш на улицата....аз съм го изчислил - "аз" като остана на улицата, на другия месец идваш при мен... защото моментално се превръщаш "господин за един ден", секне ли ти "паричният поток" - нема "ръст" на печалба, "акциите" - на кота нула.... нали знаеш природата винаги търси баланса.... чакам те другия месец при мен. а по-другия месец може да станеш "работник" на този, който е повече крал от теб...

155

Анонимен

преди 6 години

До Работодатели като се въведе прогресивен данък ти какво си мислиш по-лесно ще си намираш балъци да ти бачкат ли ? много си зле пич, възниква въпроса ти като работодател ше ли си съгласен да те изплющим с 50 % ставка за доходите ти над 2000 лв месечно ?