142

Анонимен

преди 6 години

`Хората искат да станем нормална европейска държава`Не, хората искат да ни стъпят на врата, да си развиват техните икономики за сметка на българската, да ни направят една колония, която да им купува бракуваните стоки.И успях Платиха си на когото трябва и ние си нарязахме военната техника, спряхме си послушно реакторите на Козлодуй и Южен поток. И докато се чудим що сме най-големите демократи, а няма какво да ядем, другите строят енергийни потоци и развиват икономиките си.

141

Анонимен

преди 6 години

Ааа България е една "Въшка" в бюджета им...А идва шефа им да се договаря за 1 процент по малко и за цената да бъдеЛа с 30 долара ппвече :)))) Не знам кой е въшката в случая . Ама не сме ние :)

140

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНе забравяй, че заема не беше 5-6 милиарда ами 685 милиона. А само за една година от транзитни такси България можеше да печели по няколко милиарда.

139

Ха ха ха ха

преди 6 години

Щом руснаците казват така, значи ПРАВИЛНО сме постъпили.

138

Анонимен

преди 6 години

До МинувачМи не кушувайте руска газ бе, защо се натискате, като не разбирате защо ви е газта. Като не ви трябва газ и не разбирате както е газ, защо ви трябва да купувате скъпо и прескъпо от Русия, България е една въшkа в бюджета на Газпром, няма да усетят разликата в оборота ако не купувате. Купувайте евтино шистова газ от САЩ, ама защо ви е и шистова като не разбирате защо ви е газта, и тиквата защо се репчи с хъбове като не разбирате защо ви е газ и не ви трябва.

137

Анонимен

преди 6 години

А трябва да се има предвид, че от транзитните такси ще се изплаща и 5-6 млрд заем, с който да се включим в построяването на тръбата.

136

Анонимен

преди 6 години

Руснака винаги се е държал със своите "приятели" като към роби, които са им длъжни да изпъпняват заповедите им.Същото и към нас, Украйна и останалите им бившши републики.Ако някой дръзне да се обърне към Запада, веднага го заклеймяват като предател, неблагодарник и т.н. и т.н.Започват да плюят и да заплашват с танкове, бомби и др.За да си русофил и поклонник на Путин, трябва си тотално ментално увреден.

135

Анонимен

преди 6 години

Транзитните такси са около 400 мил на год ...Нищо пари за една държава в ЕС.-Че са нищо, нищо са, предвид това, че БНП е към 60 милиарда. Но най-лошото е, че всъщност са 10 пъти по-малко и не са нетна печалба, а срещу тях трябва и да се обслужва тръбопровода. Тоест 2/3 ще отидат като разходи за охрана, компресиране и т.н. Накрая остават 5-10 млн, които ще са за издръжка на предателите, набутали ни в тая схема.

134

Анонимен

преди 6 години

Хич не ми дреме. Ние газ не вадим. Зор нямаме. Като искат трасе , ще плащат здраво и ще се съобразяват. Като не искат ...техни си работи. Други ще ни предложат. Аз освен убидии и плюене от руснаците по България, друго не видях. Много ниско ниво на общуване показват, а искат партньори. Ниска топка. Някога да чухте западни дипломати да кажат от къде ни е писмеността? Или че НЕ сме спасявали Евреи? Няма и да чуете ...Те са образовани хора.

133

много ви здраве

преди 6 години

До Бате ГойкоE да ама не го построиха Руснаците по нашите условия. Имаше договор подписан с клаузи, България под натиска на американските си господари започна да променя клаузите и да поставя нови условия и провали договора. Купувайте сега скъпо и прескъпо същата руска газ от Германия през Северен поток 2.

132

Минувач

преди 6 години

Германците ги разбирам защо искат руски газ. Не разбирам защо ние се натискаме, след като го плащаме по цени 2 до 3 пъти по-високи от тези, които плащат германци, китайци, чехи и унгарци. Съвременна робия. "Братушки", дрън-дрън!

131

ист

преди 6 години

Когато Русия каже че България е направила грешка, разбирай че България е постъпила правилно.

130

Анонимен

преди 6 години

"ЮК беше спрян от Русия , защото ЕС поискаха през него да може да се транспортира и газ от други страни."А какво се случи след като Маккейн и още двама американски сенатори долетяха в София и издърпаха ушите на българският премиер Орешарски, какво съобщи българският премиер когато излезе като напиkан от срещата с американските сенатори?

129

до 127

преди 6 години

Може, може!Има малки държави, които имат достойнство и достойно поведение. Унгария.Построи си руската атомна централа и не позволи на никого гък да и каже.Изгони Сорос, и си пази добре границите.Но премиерът ти трябва да е с топки, а не со.пол.

128

Бате Гойко

преди 6 години

Идваха тримата сенатори да обяснят на Бойко, как ако сега се откажем от ЮП, руснаците няма къде да отидат и така или инъче ще го построят, само че на нашите(т.е. ЕС и сащ) условия. Да ама не стана баш така. Руската газ по един или друг начин ще влезе в Европа, дали през нас, дали през някой друг. Интерес имат и ЕС и Русия. За какво им е да се договарят с държава без своя политика и суверенитет? Договориха си се с който трябва- Ердоган може да е сякъв, ама не цепи басма на нито на сащ, нито на ЕС

127

ognyanz

преди 6 години

До Ани: А за заема. Първо, никой не ние задължавал да вземаме заем при такава лихва. Винаги се търси най изгодната оферта. А между другото Бойко (когато спря проекта АЕЦ Белене, даже питаше Станишев: "Когато Путин ви предлагаше заем, защо не го взехте?". Разбира се това може да е резултат от пожарникарското му образование, но електората викаше "Ура" и "Да живее бат'Бойко".

126

Русия ?

преди 6 години

Единствено Русия и С.Корея плашат с оръжие, то толкова и си могат. Само не разбирам защо русофилите заминават на запад а не за Русия. Жалка работа.

125

Анонимен

преди 6 години

Пълни глупости пишат пенсииите тук. Некви свободни съчинения. Колегата по долу ви беше обяснил. ЮК беше спрян от Русия , защото ЕС поискаха през него да може да се транспортира и газ от други страни. Второ в ЮП главните инвеститори са западни консорциоми и те си искат техните неща. Реално България нямаше думата , нито като инвеститор, нито като производител. Просто путии му е по лесно да хвърли вината върху бедната и слаба държава :))) Жалка работа.

124

Kr

преди 6 години

До Ани"...Нека не забравяме че Русия предлагаше да инвестира в АЕЦ Белене като ни отпусне заем с 16% лихва..."Вашите думи - лъжа

123

Анонимен

преди 6 години

Те вече Северна Корея изппращат спътници в Космоса и скоро и на Марс може да изпратят, оня още си го пвйства смешния коментар за Марс.