76

ДА ВИ СВЕТНА

преди 6 години

Много хора бъркат Бизнеса с Администрацията .Бизнеса иска ХОРА с Истинско Висше Образование .Администрацията Приема Хора с Всякакво Висше Образование .Правите ли Разлика ?Бизнеса приема хора можещи да изкарват Продукт .Администрацията Приема дори Висшисти с Дипломи от НБУ и УНСС .Сега по-просто - Политиците назначават децата си в Администрацията с Дипломи от Висше Завдение .Сега още по-просто - Навремето , По времето на Соца ги наричахме Политически Школи Москва , Карл Маркс . Разлика ?

75

!?!

преди 6 години

А бизнеса ще им плаща ли заплати, кавито плащат в Западна Европа. Айде да бягат от тука мръсните робовладелци!

74

Анонимен

преди 6 години

Бизнеса иска ама трябва да го стиска на някой и после може и да муСе уреди работата ....а може о да си остане със стискането ( на Члена, др)

73

али

преди 6 години

Който работи в БГ направо да му дават диплома в областта в която иска да работи....:)))

72

ша стане

преди 6 години

Вчера четох една обява в провинциален вестник-търся работници с познания в строителството-надник 25 лв.И това в голям български град.Скоро ще намери будали.

71

Анонимен

преди 6 години

До 68 АнонименМного точно написано

70

Rostock

преди 6 години

До Анонимен 67Шапка ти свалям за мнението!Когато опитвах всичко възможно да остана в Родината и да бъда близо до родителите и приятелите си, опитах да стана докторант в единия от институтите на БАН. Там СЛЕД срока за подаване на документи се появи още един кандидат. Викам си ОК, не съм сам, нормално. После в прав текст ми бе казано, че въпросната ТЯ е протеже на академика - завеждащ секцията. На изпита по горска генетика не написа почти нищо. Така я приеха. Съжалявам, че не записах разговора

69

Анонимен

преди 6 години

Нещо не схващам. Обучението е държавно но да се задължат завършилите да работят 5 години в частните фирми на така нареклите се Бг бизнесмени. Като иска бизнеса така да плаща обучението на студенти по специалност към тях и после да работят 3 до 5 години с договор към тях. Е гати тарикатите бизнес нещастници

68

Давид

преди 6 години

Тези , които ви излъгаха , че ще сте сек-с прислужници под прикритие и прочие с пренос на определени консумативи :) ще ви изиграят . Ще идете по затворите за не по малко от 5 години без обжалване :) Заедно с играчите , които ви го обещаха :) И ще споделите данните :) за да не получите от 10 до 15 :) Ново време нови правила :) И ще сте в сайт в който ще получите осветление от което няма да имате право на право на работа в държавни институции и сектори от значение за националната сигурност :)

67

(-_-)

преди 6 години

Бизнеса като си направи университети, тогава да има претенции.. Има българи, които са завършили в много и различни страни по света и никой не ги принуждава да работят в съответната държава..

66

Анонимен

преди 6 години

Защо държавата,с мойте и вашите данъци,ще обучава някого,който след това става "собственост" на някой "бизнесмен"?Каква изгода имаме ние,като данъкоплатци,да създаваме безплатни роби на някой,вместо данъците ни да отиват по предназначение?Защо въпросният "бизнесмен" не си го обучи за негова сметка?Нямам повече въпроси!

65

Анонимен

преди 6 години

Завършила съм в чужбина, т.е. няма нужда да си правите труда да ми осигурявате образование. Бих работила за български институции. Кажете ми как да се преборя с "конкуренцията" от протежета на високооставени ***? Предлагам 25% от заплащането си през първите 5 години, ако разчистите средата от тях. Невъзможно, нали?

64

Анонимен

преди 6 години

Алооо,бизнеса...То се виде,че това с украинците и виетнамците нема да ви се получи...Обаче съм чувал,че някъде в Етиопия имало някакво племе,което би се навило да работи за едно мляко с ориз седмично...Та одете си внесете роби оттам,да ви иева у бизнеса!Тука будалите умреха или избегаха!Хак да ви е-вие ги изгонихте и уморихте!

63

Анонимен

преди 6 години

"Бизнеса" иска само да взима и нищо да не дава. Не става така. Безплатен обяд няма. Първо дай и тогава вземи, не може само да взимаш.

62

nvm

преди 6 години

"Бизнеса" вместо да искате държавата да ви поема разходите намерете си светни хора обуче те ги дайте им шанс .Само с мрънкане не става.След няколко години даже няма да има кфалифицирана ръка да събере плодовете от дърветата,а камо ли да обслужва съвременна техника ..

61

Анонимен

преди 6 години

"Бизнеса" иска да върне феодализма и крепостничеството. 21ви век сме, всеки може да си хване първия самолет и да отиде да работи, където си иска. Така, както аз се боря да имам умения, за да ме вземат на работа, така и вие "бизнесмени" трябва да се борите, за да ми предложите по-добри условия и да ме задържите при вас. Разбрахте ли ?! Ще ме коткате, ще ми давате бонуси, ще ми се мазнете, ще ми давате отпуски, защото ако не го правите вие, аз просто се махам и отивам там, където ще ме уважават.

60

Бизнес

преди 6 години

Бизнеса все натиска и иска. Кой ще го плаща това безплатно висше-народа,а не бизнесмена,за да може като завърши човека,да се превърне в качествена,евтина работна ръка за този бизнесмен! Наглост! Да наемат младежи и да си ги обучават,ама не им се дават пари,само искат!

59

Анонимен

преди 6 години

До 55Как да внасят работници, като сметките не им се връзват, тъй като трябва да им плащат повече, и да ги гледат под лупа работодателите ,, мутри" от Бюрото по труда и Агенцията за заетостта, че и да се съобразяват с техните изисквания. Крайно време е работниците да започнат повсеместно натискане над ,,наглите" бизнесмени

58

Rostock

преди 6 години

Искам да добавя още нещо. Когато завърших 12 клас, бях с ясната идея какво искам да следвам и как да се реализирам. Влезнах биотехнологии в СУ на 5 място държавна поръчка, а минималният бал беше 27 от възможен 30. 35 човека бяхме, а кандидатите стотици. Никой ли не се досеща, че за да си държавна поръчка, особено при някои специалности, това е заслужено и зад това стои страшно много труд?Как го оценяват този труд въпросните "работодатели"? А опитът придобит по време на следването зачита ли се?

57

Бивш учител

преди 6 години

Колко е чистата първа учителска заплата на учител, независимо по какъв предмет, с висше образование? Предположете? Колко е първата заплата на млад инженер? И колко години още трябва да практикува, докато добие опит и рутина? Да не мислите, че бизнеса гори от желание да назначава млади инженери, колкото и кадърни да са? Неееееееееее, трябват им ниско платени инженери, за предпочитане-пенсионери, но владеещи съвременните технологии. Само като няма кой, назначават, но на минимална заплата за длъжно