135

Анонимен

преди 6 години

Да хванат сега и тези които са строили пътя и не са поставили мантинели!

134

истински

преди 6 години

случай, за невярващите, че кола може да избута автобус от пътя. По улицата ни редовно хвърчат линейки - близо е до болница. Една линейка кара доста бързо, пуснала е сирени и светлини. От напречна уличка излиза кола, младежа е усилил "мудиката" на макс и естествено нито вижда нито чува. Лекичко чуква линейката по задната броня и тя понеже е с висок център на тежеста се премята настрани и отлита по шосето на около 300 м. Всички стоят втрещени - слава богу от линейката излизат и вадят носилката...

133

0тСиднейАвстралия

преди 6 години

Реното клио ли е? Съвремените автобуси имат добра аеродинамичност и изхвърлят всичко настрани, което една по малка кола попада във вихър и ако прибавим допълнително страничен вятър колата става супер нестабилна.

132

Анонимен

преди 6 години

Приятелят с импулса - тази формула е директен дериват от F=m*a , защото скоростта е първа производна на ускорението. Всички сме умни приятел, не само ти :)

131

винаги ама

преди 6 години

КАКТО ВИНАГИ всеки съди без да знае всичко (вместо да даде просто мнение )по дадения случай ...тази жена е толкова виновна колкото и автобусния шофер но и държавата че не е направила мантинели и не се спазва пътната безопасност както почти всички закони в държавата ...дори и да я осъдят какво ще се подобри ?ще се съсипе живота на една млада жена за пред обществото за да се замажат очите на Т<ПАНАРИТЕ и абсолютно нищо няма да сепромени докато всеки сам не погледне себе си

130

бай ПЕТКО

преди 6 години

При изравняване с автобуса най-вероятно въздушната струя е изместила реното в ляво, тя се паникьосала и рязко е завила на дясно към лявото предно колело на автобуса. Затова при изпреварване на голямо МПС волана се държи здраво ! Кой знай какво е държала. Сега да го държи...!

129

z

преди 6 години

Нали нямала книжка, даже по новините го казаха.Тука играят пари, за да не се накърни на някой репутацията.

128

Анонимен

преди 6 години

Според форумните мишоци, пишман физици, колкото по-високо е едно МПС, толкова по-устойчиво е то на пътя - какво беше казал Айнщайн за човешката глупост, някой да ми припомни.

127

Загрижен

преди 6 години

Хора да спасим момичето !!! Вече виждам, че са я обработили !! Утре тя ще признае и , че е карала автобуса. Вижте снимките автобуса не е ударен нито от страни нито от зад. Вероятно удара и долу ниско в дясно. Водача е виновен 100% чуха се слухове, че има филм на пътник от буса показващ водача да говори по тел и да държи волана с един пръст!!!

126

Анонимен

преди 6 години

Тука има някой или няколко близкина убийцата дето здраво помпат в нейна полза и прокарват лъжи, че лофьора е виновен. Той да не е каскадьор или пилот от формула 1.

125

Анонимен

преди 6 години

Точно масата има значение, защото колкото по-голяма е масата на едно тяло, толкова по-трудно е да му промениш траекторията. Ъгъла под който го удряш има значение, ама с колелото ти както и да го удариш няма и да го помръднеш, понеже масата ти сравнена с неговата е нищожна. Защо се опитваш да се правиш на умен бе приятел? Не ти се отдава?

124

+++

преди 6 години

Жалко за момичето - направила е едно леко ПТП, от което е последвала напълно неадекватна реакция на шофьора на автобуса и загинаха шест човека, а над 20 човека са ранени. Сега тя ще го отнесе, че шофьора н автобуса не е реагирал правилно.

123

форумна физика

преди 6 години

Коментиращите с познания от 7-ми клас които цитират само F=m..a като единственото което са научили по физика са доста далече от това да разберат какво се случва в момента да удара. В динамиката има едно нещо което е 'импулс' - това е важното тук (F=m.v). Има и закон за запазване на импулса и т.н. като това се учи е университетите -не по форумите. Оставете хората да си свършат работата и да кажат как е станал инцидента.

122

Анонимен

преди 6 години

Не разбирам защо обвинението е само към шофьора на автомобила?! Шофьорът на автобуса е реагирал погрешно и неадекватно, в ситуацията и според мен той също е виновен за трагичния инциндент.

121

Анонимен

преди 6 години

До АнонименАко съм съдия - тоя ще го закова, а момичето - условно, особено ако се окаже неизпразвност в автомобила.Никого не можеш да заковаваш,докато не се изясни истината!Ако изобщо направят НЕЗАВИСИМА експертиза,защото се съмнявам дали ще направят такава.Не се "заковава" по слухове и клюки,а реални факти!

120

Анонимен

преди 6 години

До 130Ужасно грешиш.

119

Анонимен

преди 6 години

Автобусният шофьор носи по голяма вина. Той е виновният. Но фирмата е на доган. Жалко но момичето ще отнесе всичко.

118

До 123

преди 6 години

Приятел много ***, защо продължаваш да се напъваш не става ясно. Какво общо има тук масата на МПС-то? Не с джип тон и половина, ако те ударя с колело под определен ъгъл с определена скорост, ще се въртиш като пумпал.

117

Анонимен

преди 6 години

Преживявал съм челна катастрофа между автобус и кола, като аз бях в автобуса. След катастрофата автобуса сви и влезе в една нива с царавица.Като пътник на автобуса от катастрофата не усетих нищо и първият ми ясен спомен е, че автобуса се друса в една нива. В началото си мислех, че просто шофьорът е заспал и чак като слезох от автобуса разбрах, че в нас челно се е ударила кола и има загинали хора. Толкова голямо значение има масата на превозното средство!

116

Анонимен

преди 6 години

А някой пита ли се как жертвите бяха шест,а после станаха десет?Никой нищо не казва.