150

Анонимен

преди 6 години

Продължение 178: Я направете един анализ какво би станало, ако например средно развита страна от западна европа й се случи това, което се случи на БГ от 1945 година насам - избит елит, затворите, пълна национализация, само децата на комунистите да са с предимство в университетите, връзките и подобни простотии... къде щеше да бъде тази зап. европейска страна ... дали нямаше да е като нас?П.С. Това ще е смислена статия ...

149

Анонимен

преди 6 години

БГ медиите през има-няма 2 седмици изписват подобна статия със същите данни като предишната. ***, вие какво очаквате, дали има някаква промяна в стандарта на живот през 2-3 седмици. Не ви ли е ясно, че евентуално изравняване на стандарта на БГ и останалата част на ЕС ще стане след 20-30 години с този материал ? Колкото и статистики да пишете нищо няма да промените ...

148

Анонимен

преди 6 години

Ако над 80 процента от работещите в България взимаха по 1600 лева на месец, то щяха да се връщат от чужбина не само наши, но да водаят и други да работят тук и нека да сме последни в ЕС, но не е вярна ифнормацията. Кога стана средната заплата 1600 лева, че нещо пак пропуснах и да не говорим че почасовото заплащане са го смятали нетно, а не брутно, а в бг и бруто заплата от 1600 лева(около 1200 чисти) е голяма заплата.

147

Анонимен

преди 6 години

560 делено на 1.95 = 280 евро, делено на 22 работни дни = 13 евро на ден, делено на 8 часа е равно на 1,63 евро на час. Това е масовото тези 1600 лева ги взимате от това че някой яде пиле, друг зеле и осрднявате средна проция пиле със зеле. Но много по малко ядат пиле, много повече зеле, да не говорим за пенсионери и т.н.

146

Анонимен

преди 6 години

Пращайте ги тия новини на Тиквата...ние си ги знаем

145

Анонимен

преди 6 години

Сърбия дава 640 евро еднократно за първо дете.

144

Бау

преди 6 години

Ох, всички тези статистики са "средно". Какво значи средно? Ако имаш 10 човека и 8 от тях са милионери, а двама просяци, според подобна статистика всичките 10 ще живеят в охолство. Истината е, че има богати, средната класа са сравнително малко и има много бедни. Навсякъде е така, но бедните в богатите държави получават помощ и в сравнение с нас не са толкова бедни. Нашата държава е бедна. Факт. Нямаме нищо ценно и разчитаме на големите да ни дават. Всеки, който очаква помощ, по-добре да спре ...

143

вв

преди 6 години

ми толкова си може българина. работете, не се мотайте и не крадете!

142

nina

преди 6 години

Когато писахте, че сме на едно от първите места по качване на заплатите в ЕС, коментарът ми бе, че може да станем и първи, но на ПОСЛЕДНО място по размер на същите. Е, доживяхме го! Затова, когато пишете такива простотии като ПЪРВО място, по-добре не го пишете, т.е., не ставайте слуги на властимащите, а помислете за смисъла на това, което цитирате.

141

Анонимен

преди 6 години

Е затова няма бъдеще тоя измислен съюз !

140

USA

преди 6 години

Разбрах. За 11 год. от 2.3 на 5?. Голям скок. 2029 ще стане 10?. Я ХАМИЛАТА, Я ХАМИЛАРЯ. Това е средно. Я ми кажете в момента колко хора вземат под 2.3 ?. Ами повечето са на 4 лв. на час. ( 2 ? )

139

Анонимен

преди 6 години

в България, драги ми списвачи, заплата на час НЯМА. Забранена е от трудовия кодекс. Тук се плаща само и единствено на месец. А да вземеш месечна заплата да я раздробяваш на часове е занимание за нискоинтелигенти.

138

И един мармот завива

преди 6 години

От кога в бг.*** са започнали да плащат на ЧАС?Масова практика е да се обещават едни пари(месечна заплата) да работиш и през уикенда защото уж да наваксаш някъкво забавяне и накрая на месеца ти да слагат едни измислени удръжки и глоби.Месечна заплата от 600-800лв.с работа над 8часа дневно и понякога през почивните дни не е 5 евро на час жалкък драскачу на лъжливата статия.

137

Анонимен

преди 6 години

същия Запад можеше тска да налее едни париТия не са богати, защото си "наливат" парите. Те искат и нещица от типа на възвръщаемост, пък ясни правила, пък туй-оний, дето няма как да им го предоставят недоучили пожарникари и мутри с червени куфарчета.Това с наливането на пари в пясъка без ясна идея беше в "ония времена" и видя до какво доведе.

136

Иван

преди 6 години

Откъде ги вадите тези суми, не мога да разбера. Специално за Франция мога да кажа, понеже съм живял там, че 33 евро на час средна заплата е АБСУРДНО високо. Това прави заплата от близо 5300е / месец. Такива пари взимат кадрите, но в никакъв случай не е средна заплата. По местни данни, средната нетна заплата за 2017 е 2250евро, което прави под 14евро на час. А ако си мислите че с тези пари там се живее чак толкова добре, бъркате жестоко.

135

Анонимен

преди 6 години

Da, no tova e bruto. Valgarinat ima 10% danak, a avstrieca nad 50. Drug e vaprosa che v Avstria vijsash kade ti otivat danacite.

134

Лъжете!

преди 6 години

така, 8 часа Х 5Е = 40Е/ден, 40Е Х 21 дни = 840Е/месец = 1680 лв/месец. КЪДЕ?

133

Анонимен

преди 6 години

Средна заплата в БГ 1600 лв? Айде,бе!

132

Реалист

преди 6 години

Важното е да ни облъчват за това колко с добре живеем. ЧЕЗтито на всички, които взимат 5 евро на час.

131

П.Петров

преди 6 години

Важното е, че сме "отличници", пак да гласувате да ви управлява БКП_ДС мутро-олигархията БКП,ДПС,ГЕРБ, в лицето на някой *** и нагъл селски тарикат като Борисов, Доган, Първанов