17

АНТИ

преди 6 години

Дядо Коледа кажи ми,че не мога да реша,в джоба как пари да имам,сметките като платя.Дядо Коледа помагай,през Борисовото време,че не мога да крада,като Гербери големи.Някак все пак се оправям,но ще дойде този час,финансово да ме сурвака,Герберския дядо Мраз.

16

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 8Излез от офиса и се огледай!Параметри, бонуси, вариации няма в реалния частен сектор. Параметрите са в застрахователния, кредитния, ИТ сектора и други подобни професии на бюро,където се работи 3-4 часа на ден, през другото време се трака по клавиатурата.В РЕАЛНИЯ частен сектор се блъска нон стоп и пот и кръв се стичат по тялото ти, господин "Ми не, не е така". Накрая 400лв.

15

Анонимен

преди 6 години

За 1 час работа в Европейския съюз средно работодателите дават около 25 евро. Сред държавите, в които се плаща най-много, е Дания - около 42 евро. България е на последно място - с 4 евро на час. За сравнение в Румъния 1 час труд струва 5 евро. БТв 28.04.2016 19:52

14

Чиновник

преди 6 години

Ако ще и 5000 лв. да стане минималната заплата, простолюдието пак ще сте недоволни. За вас е важно постоянно да се оплаквате и да живеете в някакви драми. Ако няма драма веднага си създавате такава. Вие не можете да живеете в нормална среда, защото не сте нормални хора.

13

Чичо

преди 6 години

Ами за минимална ,ще работиш нещо минимално и елементарно.Каква ще ти е заплатата зависи от теб и възможностите ти.А пропо знае ли някой каква е,, заплатата" на един ***?Започва се с по-малка заплата и с течение на времето ако си кадърен и предприемчив бързо ще си я увеличиш. Ако си като тия по форумите да чакаш да ти,, дадът" ей тъй ,ще си останеш неудачник цял живот и винаги някой ще ти е виновен.90% от вас още нямат и ден стаж и специалност,но имат огромно мнение за себе си,но без покритие.

12

Вървим напред

преди 6 години

От 01.10.1966 до 31.12.1967 година Минималната работна заплата в България е била 55 лева, но тогава тези 55 лева са осигурявали около 2-3 пъти по-добър живот в сравнение с тези 510 лева. Минималната заплата от 1985-1986 години осигуряваше около 3-4 пъти по-добър живот в сравнение с тези 510 лева през 2018 година. С други думи вървим напред ....

11

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 8Ми не, ама да! МРЗ чисто е 400 лв и да се сцепиш на 2 през гърба, да работиш по 12 часа, повече от 400 лв няма да ти дадат. И МРЗ получават не само чистачките в Бг. На МРЗ са продавачки, шивачки, готвачки, сервитьори, работници в производството, селското стопанство, животновъдството, хранителната промишленост... Професии, за които не се иска образование, но се искат практически знания, умения, бързина, сръчност, съобразителност и много опит.

10

Анонимен

преди 6 години

Качва се също и осигурителната ставка за фонд "Пенсии" с 1% общо за работодател и служител, точно както и миналата година.

9

Анонимен

преди 6 години

При 1000 лева заплата след задължителните удръжки ти остават 779,94 лева, което пак е адски малко.

8

Анонимен

преди 6 години

Абе Burzum , ти какво точно ,,същество " си? Гледам вилнееш по сайтовете непрекъснато ,за каква заплата говориш? Имаш ли някакъв трудов стаж,някакво образование,CV или разчиташ на мама и тате? Май е точно така ,а ?

7

Анонимен

преди 6 години

510 лева, но след осигуровки и данъци, колко остават? Ако не бъркам нещо остават "цели" 397,77 лева.

6

Анонимен

преди 6 години

До: 1Ми не, не е точно така. В зависимост от различни параметри, може да варира и да стигне до 460 лева. Ако има бонуси (извън заплатата) може да стигне и над 500 лева. И това ако си чистачка в някоя фирма може да ги вземеш тия пари за 2 часа метене на ден.Все пак говорим за МИНИМАЛНА заплата.

5

Анонимен

преди 6 години

Авторката махни си Текста възможно най-бързо че да не те удари светкавица , само Социалните помощи са 1500 в български лева в Германия

4

Анонимен

преди 6 години

до 1: Това са много пари в Молдова

3

Анонимен

преди 6 години

минималната заплата трябва да стане 1000лв за да е адекватна на тази скъпотия

2

Анонимен

преди 6 години

До АнонименУдръжки няма. Данък ако има е 10%

1

Анонимен

преди 6 години

Явно още не си започнал ,,трудова дейност " щом задаваш този въпрос.Ти знаеш ли какво значи БРУТНА.Ех, пубери,ех разбирачи.