149

Анонимен

преди 6 години

БАН е единственото място в България, където усвояването на фондове за научна дейност е върховното занимание.

148

Анонимен

преди 6 години

Ами не да ги ударят, да ги утрепят няма да ми е тъжно. Всичките там са връзкари, а не най - кадърните българи. Което не само си е жбалко, но е направо трагично, понеже само те имат достъп до парични фондове за научна работа, които биха могли наистина да бъдат използвани за наука. С удоволствие бих се извинил на случайно попадналите там по кадърност и без връзки ако има такива, но не вярвам. В БАН случайни няма...

147

dp

преди 6 години

БАН може да не е начело на световния научен прогрес но е единственото място в БГ където се поддържа някакъв минимум от хора знаещи какво става в науката.Не знам защо селенията толкова се дразни от това, не струват чак толкова много.Обществото би направило прекрасна инвестиция ако съумее да издържа БАН така че хората там да не гледат как да се пласират навън а да се опитват да гонят Михаля някак (науката се състои главно от правенето именно на това....).

146

Emikov

преди 6 години

Prodaite ban na kilogram....ste spechelite poveche otkolkoto ot Kremikovci...

145

Анонимен

преди 6 години

Не само БАН, геноцида е над целия народ.

144

Поручика Балканец

преди 6 години

От едната страна са "политиците", които ни крадат като за световно. От втора са държавните "служители" - полицаи, доктори, началници на агенции и инспекции, чиновници. Те ни рекетират като за световно. От трета страна са държавните хрантyтници - журналисти от държавните медии, "дейци на културата", "академици", изкуствоведи, "културни представители". Те искат много и още повече! От четвърта са братята Рoми. Никой от тези не работи. Ние требва да им го изработим. А ние намаляваме...

143

реалист

преди 6 години

До 126Един въпрос към теб: има ли основание политиците ни да вемат повече от рабдотниците в БАН?

142

Анонимен

преди 6 години

БАН те убиват цялата държава не сте само вие

141

реалист

преди 6 години

Не чувал в българската история политици да протестират за заплати. Те свършили повече за българия от учените в БАН и имат нобелови награди, за ова си заслужава заплатите и превилегиите.

140

cazzo duro

преди 6 години

Ква "наука" в БАН кви пет лева. Закостенели старчета свикнали да взимат пари за нищо. Да се закрива! Като са толкова кадърни, аджаба, що не отидат в частни компании с по 10 000 лв. заплата??? Ще отидат ама друг път!! Хората искат резултати и за това плащат!! С клатене на крака и зарзават не става!

139

ВНИМАНИЕ !!!

преди 6 години

Тролът от "Позитано"20 се включи!След малко ще ни обясни, че само кака К/ри може да спаси и БАН, и науката, и света,и Космоса! Ако се наложи, и още една БАН ще създаде и ще ни докаже, че тя пък е приемник на Магнаурската школа и ще можеш да постъпиш в нея, само ако дядо ти е бил партизанин! Който е внук на дядо, партизанствУвал повече от 6 месеца, ще стане академик. Чийто дядо е бил в шумата по-малко от 6 месеца, ще е чл.-***.Урааааааа!

138

Анонимен

преди 6 години

Той Дянков мнооооооооооого правилно ги нарече на времето.

137

Активист на БКП

преди 6 години

До До БАНица /118/А днешната България -на 28 години ! По твоята логика...

136

Анонимен

преди 6 години

Е това е да си учен. В подходящия момент. На Бойко усещам, че от всички страни ще му дойде нанагорно. Поклон пред тях!

135

dada

преди 6 години

Ми как ще знаеш, като не си поискал да разбереш!

134

До БАНица /№118/

преди 6 години

Аааа, пич, не така!БАН ще ти каже, че съществува не от 100, а от 148 г. Защото се пробутва за наследник на Бълг. книж. д-во. Удобно пропуска фактите, че онова БКД се е издържало от дарения, а след Освобождението чак до 1945 г., 15 частни фонда осигуряват парите за БАН.Сегашната БАН е създадена с указ от 1947 г., който разформирова "буржоазната БАН", отнема й имотите /дадени от дарители/ и ги дава на днешната БАН, в която се назначават само "проверени наши хора".Днешната БАН е на 70 години!

133

Сандо

преди 6 години

наука в БАН няма, там има дъжавни служители дето дори и не разбират за кво иде реч

132

Един българин

преди 6 години

Бедна и опоскана държава не заслужава наука. Сами сте си избрали *** да ви изнасилват в парламента. Аз не гласувам хич, боли ме онази работа, че БСП и ДПС ще загубят, а ГЕРБ ще спечели или обратното. Вас като ви дреме, си гласувайте, мен ми е все тая кой ще краде.

131

Анонимен

преди 6 години

На петдесет и кусур години съм ама до сега "изобретено" от БАН помня само чушкопека.

130

Бойко Борисов

преди 6 години

Да пасат овце, повече от 500 лева заплата на учен не давам. Кой го е карал да става учен? Да беше станал пожарникар или лична моя охрана, щях да му увелича заплатата с 5 лева. На БАН и стотинка не давам повече. Гарантирано от ГЕРБ!