20

Анонимен

преди 6 години

Синодът прати макетата за зелен хайвер!Като го намерят да се обадят!

19

СЛАВА НА БПЦ И МПС!!

преди 6 години

СЛАВА НА МАКЕДОНО .БЪЛГАРСКОТО СЪГЛАСИЕ И БРАТСКО ЦЪРКОВНО ОБЕДИНЕНИЕ!!БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ---ОСНОВЕН ГРАНИТЕН КАМЪК НА ОБЕДИНЕНИТЕ БАЛКАНИ В ЕС!!!!СЛАВА НА БОГА---ИДВА НОВОТО "БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ"!!!!!!БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ ---НАД ВСИЧКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!/ВМРО/

18

обективно

преди 6 години

из повечето сайтове властва такова невежество, че бълват фалшиви заглавия...не от конспирация -от невежество. Нищо подобно не е направил Светия синод. А и повечето от нас нищо не разбират от канонично право, включая и мен, но коментираме, ли коментираме....Аз поне се научих да чета. Но явно в днес бг ,пик и т.н. не могат и да четат и да имат поне някаква мизерна обща култура.

17

Анонимен

преди 6 години

Така се почва, първо църквата, а после и държавата ще се самопровазгласи за дъщеря на България.

16

Наивен

преди 6 години

Пореден автогол. Ние първи признахме независимостта На БЮРМ (Македония) и те продължиха да ни плюят както и преди това. Договора за приятелство все още нищо не значи. Нека да видим обикновените македонци как ще се отнасят. Това че Заев и Бойко се прегръщат все още не е аргумент. Бойко прегръща наред, Заев се учи все още. А относно църквата, положението е почти същото. С името "Македонска" гърците няма да се съгласят. И другите църкви не са решили да я признават. А Светия Синод показва че го има

15

Анонимен

преди 6 години

Не сме приели да сме църква-майка, а ще ходатайстваме пред другите православни църкви да бъде призната македонската църква. Демек ще изчакаме някой друг пръв да я признае, като ще лобираме за това. Много хитро, браво! Като Пилат Понтийски си измиха ръцете нашите.

14

Анонимен

преди 6 години

Всички поместни църкви чиито държави на чиято територя те се намират са завладени от болшевиките отпадат в последствие от Православието. В "демократичните държави" масоните превземет поместните църкви и те отпадат от Православието.Болшевишките и масонските "църкви" нямат никакви притеснения да съслужат помежду си на евхаристийно ниво и това показва, че между тях няма никаква разлика.Болшевиките уж били против масоните, а всъщност самите те са масони.

13

Анонимен

преди 6 години

Макар и в отделнои държави, нека поне признаем, че двата ни народа имат общ корен. Пък на БПЦ не и пречи, отново да намери за какво да се заяде с Истанбул, даже и е добре дошло.

12

Анонимен

преди 6 години

Време на отпадане на "поместните църкви" от Православието.1923 г. Константинополската патриаршия приема новият стил и отпада от Православието.1925 г. Гръцката архиепископия приема новият стил и отпада от Православието.1927 г. в Русия незконно поставеният от болшевиките на чело на МП митр. Сергий Страгородски пуска "декларация за подчинение на болшевиките" и всеки клирик, който не подписва тази декларация е убиван. През 1943 г. болшевиките го правят "патриарх" и МП отпада от Православието.

11

Анонимен

преди 6 години

Русопоклонниците са изпаднали в бяс от тази новина!

10

Анонимен

преди 6 години

Къде пише, че БПЦ приема да е Църква-майка? Не правете грешни заключения!

9

Историческо решение

преди 6 години

Независимо от мнението на другите поместни православни църкви. това решение на БПЦ ще има изключително висока морална и историческа стойност !

8

Анонимен

преди 6 години

Макетата бяха към "СПЦ" (сръбските комунисти), но решиха да са независими и сърбите не им разрешиха и тея въпреки това се отцепиха. И оттогава не са в общение с другите псевдоцъркви (т.нар. "поместни").Сега искат от т.нар. "БПС" да ги приеме в общение, което ще значи да влязат при т.нар. "поместни църкви", и да са "автокефални".И така всички комунистически и масонски "поместни църкви" пак да са в един отбор (сякаш досега не са били в един отбор)"Народа" сега ще гледа и ще се радва на театрото

7

Анонимен

преди 6 години

А напредналите държави се занимават с покоряването на Космоса. Ама какво ли разбирам аз...

6

д

преди 6 години

ТАТКОТО МОЖЕ И ДА Е ОТ ДРУГ КОНТИНЕНТ!!

5

Gost

преди 6 години

Браво !!! България ще пребъде !!!

4

юбералес

преди 6 години

До АнонименБащата на народите се знае отдавна кой е. Той ги преселва, заточва, държи ги на диети измисля нови такива и так дале.

3

Анонимен

преди 6 години

А бащата кой е? Или е неизвестен?

2

Анонимен

преди 6 години

Таткото вчера го преизбраха!

1

Анонимен

преди 6 години

А кой е Таткото - Руската църква ли ?