29

българина

преди 6 години

На кирилицата може да се изпише всяка дума на всеки език. На латиница половината думи се пишат така пък се произнасят иначе просто защото умните западняци не могат дори азбуката да си измислят но с претенции да са по...

28

Анонимен

преди 6 години

До Анонименгастърбайтер, шльокай на шведски!

27

Ъъъ

преди 6 години

Кронгаус... тоя ми е ясен.

26

Анонимен

преди 6 години

Турция е много по-цивилизована страна от мизерната оскотяла България.

25

Анонимен

преди 6 години

Те и в Албания пишат на латиница, пък виж калко са се развили! Азбуката ни е перфектна, тия в парламента са за тррепане!

24

Анонимен

преди 6 години

Всеки трети българин не може да се лекува. 24% от населението са без лекарска или фелдшерска помощ а хората по селата не ходят на лекар и не си купуват лекарства.

23

българина до 21

преди 6 години

Разликата е никаква. Турция се ислямизира ако ще и на китайски да пишат. Докато мюсюлманите не станат будисти никоя азбука няма да ги изправи от пода на джамията

22

Анонимен

преди 6 години

До Анонименкато се откажат арменците, гърците и някои други от азбуката си, ще си помислим и ние, а в Османската империя се пишело на арабски, така е наредил Пророкът за мюслиманите.Ататюрк като търсел азбука за турците в новата светска държава, първо се спрял на кирилицата - има си всички необходими букви за всеки звук, после папата го прикоткал да шльока.

21

Анонимен

преди 6 години

До 16 Повечето държави по света ,които ползват латиница,едва дали можем да наречем цивилизовани.Пример:Държавите от Африка и Латинска Америка,а и не малко азиатски държави. Гърция ,Армения,Грузия са древни държави със своя писменост ,но не са решили да преминават на латиница и със сигурност ,ако го направят ,ще загубят уважението си от цивилизованият свят.

20

Българина

преди 6 години

Американците съсипват всяйа държава културно стига да се съгласят доброволно. Ще се мъчат да пишат на латиница но само да не е на кирилица. Простите държави нямат край

19

Анонимен

преди 6 години

За съжаление казахстанците, а преди тях румънците, молдовците, азерите и т.н. свързват кирилицата с Русия и нейния империализъм. Просто от руснаците никой не е видял добро и всички странят от тях.Но ние си знаем че кирилицата всъщност е гръцката азбука, но без излишните букви, но СЪС ПРАБЪЛГАРСКИ РУНИ за звуците които нямат съответна буква в гръцката азбука. Това са Ж, Ш, Щ, Ц, Ч, Ъ, Ь, а също и вече отпадналите Е двойно и носовките!

18

Анонимен

преди 6 години

Кемал Ататюрк премахна арабската писменост в Турция преди 90 години. Сега виждаме каква е разликата между арабите и турците.

17

Анонимен

преди 6 години

Леле сега кvo че каже македониja??? Некоj pита ли ги?А?

16

Анонимен

преди 6 години

Ако трябва да сме честни след 200 години ако все още има хора, тези които ще знаят да четат на кирилица ще се броят на пръсти и ще бъдат с доста научни титли пред името си. Не трябва да си завираме главите в пясъка и да не виждаме накъде върви света.

15

Sd

преди 6 години

Туркменистан и Узбекистан направо са цъфнали след като са преминали на латиница. Всичко това е под влияние на Турция, сигурно и много пари дават за това.

14

Анонимен

преди 6 години

Кога и ние ще я разкараме тази комунистическа азбука и ще пишем като цивилизования свят на латински?

13

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен А С ОТРОВАТА НАРЕЧЕНА ,,ТРЕТИ ПОЛ ,ГЕНДЕРИ ,ГЕЙ ПРАЙД,ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ ,,ЩЕ ПЛЕСНЕМ С РЪЦЕ И ЩЕ СЕ ПРЕГЪРНЕМ .И ПОСЛЕ ПО ЕДНА СЛАСТНА ЦИЛУФКА ,УСТА В УСТА .

12

то

преди 6 години

И ние трябва да го направим. Това, че е наша азбука си остава просто история.

11

Анонимен

преди 6 години

Кирилицата е символ на руското влияние. Време е иние да я изхвърлим.

10

Анонимен

преди 6 години

До БългаринТрябва да се радваме, ако повече държави я ползват.На какво да се радваме? На това че няма само ние да сме толкова изостанали от останалия свят, нещо като Я не сакам да съм добре я сакам Вуте да е зле.