28

Инженер

преди 7 години

Работя си по специалността доста години, но чат-пат ходя на някое друго интервю, да си поговоря с някоя красива 25 годишна HR-ка.Когато при споменаване на заплата, кажа 2000лв (минимално начало) - общо взето интервюто приключва. Това за София.Българските "Бизнесмени", за съжаление убиха бизнеса и все още се опитват да внушават на Инвеститорите, че на тази територия квалифицирани кадри могат да работят за 7-800лв.Пълна трагедия сме! Но това ще се върне тъпкано на бизнеса и то всеки момент.

27

Анонимен

преди 7 години

Ми внесете си китайци бе! Само после да не мърморите, че няма достатъчно преводачи :)

26

от ЕС

преди 7 години

"Работодатели: Няма инженери, икономисти, IT-та" - има, има. Ама не им се работи в България за по 7-800лв.

25

Анонимен

преди 7 години

Щом са толкова способни тия робовладелци защо не си работят сами ами търсят някой друг и само критикуват.

24

Аман

преди 7 години

Я стига глупости, със заплатите и условията на труд, които предлагат няма и да има !

23

Анонимен

преди 7 години

Работодатели изпитват липса на кадри основно сред специалисти, завършили машинно инженерство, електротехника, икономика, компютърна и комуникационна техника, показват данни от проучване на Българската търговско-промишлена палатае така ще е - работодатели с 2 пръста челце си търсят млади инженери за 600лв :)После образованието им било криво.

22

Горан

преди 7 години

Има, бе! Не плащате просто достатъчно! За това си внасяйте отвън!

21

смЕх

преди 7 години

Младите и можещите предпочетоха терминал-2 ,а тук останахме дъртаците и "спецовете" от вузовете във Факултето ,Филиповци ,Столипиново и т.н. ,ама нещо и те не кълват за жълти стотинки и предпочитат детеродния бизнес.

20

Машинен инженер

преди 7 години

Набедените за работодатели, ще трябва да се бръкнат мнооого дълбоко, ако искат да си наемат кадърни специалисти. В продължение на над 20 години полагаха сериозни усилия да изгонят в чужбина огромен брой квалифициран персонал. Сега, ако искат кадри, трябва да се конкурират със европейските фирми по отношение на заплати и условия на труд. А това, за всеки е ясно, че е невъзможно. Затова нямат кадри, няма и да имат. Защото избраха луксозните автомобили и къщи пред квалифицирания персонал.

19

Анонимен

преди 7 години

Кадри има, ама никой няма да ви бачка за по 1000 лева. Може да си го ... балкански робовладелци.

18

Анонимен

преди 7 години

Има,има,ама не ги взимате без стаж

17

работника

преди 7 години

Аз изкарвам около 1800 евро на месец в България което е добре засега.Ако не искат да ми плащат заминавам веднага навън даже няма и да се върна.Да започнат да плащат високи заплати и то веднага иначе да си работят сами .Поне 2000 лева минимум да започнат да дават ако искат някой да им работи.Света е голям и за всички има възможности вече

16

Анонимен

преди 7 години

Работодатели: Няма инженери, икономисти, IT-таИма, има, ама не щат за жълти стотинки, а вие да имате яхти.Така не стаа!!!Успех в търсенето!

15

Анонимен

преди 7 години

Един приятел се яви за работа и издържа какви ли не изпити и какви ли не интервюта и го резнаха. Никой не ти казва кой проверява изпитите, законно ли е и т.н. За властта няма никакви конкурсни анонимни изпити и заплатите им са гарантирани даже със закон.

14

Анонимен

преди 7 години

Работодателите да идат в Софийския университет,да си изберат хора и да им плащат обучението и издръжката срещу 2-3год договор като им трябват кадри .А не на готово да търсят балами.Няма IT-та балами..На мен сина ми излизаше средно 900лв на месец с квартирата (софтуерно инжинерство)48месеца×900=43 000 лв +магистратура в Нов Български 3×1200 .Инвестирали сме 50 бона в него .Да си търсят ***

13

sante_dog

преди 7 години

Не си мислете че са открили топлата вода. Има недостиг на такива кадри навсякъде в Европа. Понеже сме капиталисти, трябва работодателите да разберат принципа на търсенето и предлагането. Аз имам продукт - квалифициран труд и ще го предоставя на този който ми предложи най-добри условия. Компаниите които предлагат това са и тези 5% които нямат проблеми с наемането. Другите са тези които си обучават кадрите. Не може да наемеш служител и да не инжестираш в него. Не става така...

12

Анонимен

преди 7 години

3 милиона избягаха в чужбина от бг робовладелците.

11

Анонимен

преди 7 години

Търсят роботи за левче, но няма.

10

Анонимен

преди 7 години

"Работодатели: Няма инженери, икономисти, IT-та"Има. Ама знаете ли кога ще им работя за 2000 лева стартова? При положение, че като безработен мога да си ги изкарам за около две седмици и после две седмици да лежа(да ме хване съклета)...

9

Един мъж

преди 7 години

Има но не искат да работят за жълти стотинки. Бягат жалост вън. Пък и за шеф вид бг ***'ймуна не им се работи. Те така те предизвикват, правят да ги смачкаш от бой. Да го духат няма да работя за българска ***'ймуна наречена шеф.