93

Анонимен

преди 7 години

69 - как може да си излисляш така. Кой е казал, че БАН искат нови избори?Бан искат повееч инвестиции за по-добор оборудване и по-честно заплащане на труда.За предсрочни избори не е ставало дума в БАН.Щом казавш че ще подкрепиш протест на БАН, който не е организиран от никоя сила - между двата тура ще има нов Протест на БАН -предвождан от ЛИЧНИЯТ ПРИЯТЕЛ НА ББ - СТ. ВОДЕНИЧАРОВ!

92

Анонимен

преди 7 години

Странно защо България гони дъното по инвестиции в наука на ниво ЕС. Защо страните в ЕС инвестират много повече, защото плащат на други учени като мен да пишат статии и да ходят по конференции, ако това е позполезно и ние сме просто мързеливи хрантутници. Явно тези страни, много по-развити и успешни от нас, са разбрали ползата от това да имаш умни, образовани и кадърни хора. И там това е престижно. А тук, като кажеш, че си учен и искат едва ли не да те линчуват. Какво не ви е наред бе хора?

91

Анонимен

преди 7 години

Най- големият проблем и на БАН, и на университетите е архаичната материална база. Ако си млад учен, дори да има кой да те издържа и да не ти е за парите, пак вероятността да работиш на съвременна апаратура е нищожна, а това убива всяко желание . В университета е още по - зле, практическите упражнения се претупват, или направо се пропускат. Всеки учен от БАН без проблем може да чете лекции, но това няма да компенсира факта , че няма как да се покаже на практика за какво става дума.

90

BG

преди 7 години

Преди бях в БАН по работа, и попаднах на научен форум дето някакъв "инженер" представяше монография ! Та ето каква им е научната дейност и какво правят и за какво искат заплати: Половин час обсъждаха, как трябвало да бъде ... формулирано заглавието !!!После се караха, можело ли да има автоцитати или не можело ! После - как трябвало да се изписват номерата на фигурките !!! После не издържах и си тръгнах !!! Та бизнеса да плаща данъци тия ... да правят "наука" !!!!

89

Анонимен

преди 7 години

Отвратително злобни коментари на хора, които не виждат по-далече от носа си. Всеки работи за каквото е учил. Ако съм станала доктор, вероятно е било защото съм достатъчно умна и всеотдайна, пожертвала съм достатъчно, за да мога сега да ходя на конференции в спа-курорти, да пиша статии и да правя семинари. Това ми е работата, за това ми плащат (макар и малко). Ако вие можете да правите наука, правете я. Обществото има нужда от наука, не само от програмисти. И затова САЩ и ЕС инвестират в наука!

88

ученА от БАН 2

преди 7 години

До sante_dogИзключително трудно е да се развива наука в университетите. Там хората не могат да смогнат от разпокъсания си график със студентите да свършат много друга работа. Затова и 60% от научната продукция на страната в от БАН.

87

Инженер

преди 7 години

80 млн. лева се отделят за издръжка. Тогава защо БАН дава толкова ниски заплати? Защо там работят 8000 човека, от които половината нищо не правят защото "парите не стигат". Млади хора няма, защото е пълно със старци на пенсионна възраст, които не си дават местата. Тогава закрий нерентабилните и неефективни направления и пенсионирай застарелите кадри. Да останат 3000 човека в най-перспективните звена, които ще взимат 1500 лв. но и ще правят нещо.

86

Анонимен

преди 7 години

такива изказвания като на 120 трябав да се подкрепят с доказателстав в съда. Аз например взима 500 лева бруто - 436 чисто, пък не съм взел и един рушветако наруша етиката мога да лежа в затвора до 2 години и да плащам до 25 000 лева с със заплатата си-

85

Анонимен

преди 7 години

обидно ми е да ме сравняват с Цецка Цачева. баба ми е репресирана, прадядо ми на два пъти е бил на път от разстрела. майка ми навремето направи "преврат" на един комунистически директор. тя почина, но аз смятам че в БАН работят и кадърни хора, абсурдно е, всички да бъдат приравнявани на комунисит само защото са от БАН или му симпатизират.

84

tih velikan 681

преди 7 години

Mnogo sa im 400 lv nishto ne pravyat,ot rushveti vzemat dovolno

83

Анонимен

преди 7 години

ИСИР, ИНститута за металознание- Варна, селскостаранската Академие, Националната лаборатория за компютърна вирусология имат редица патенти и проекти. СТрува ми се нередон да казвам, че в БАН не се работи-

82

Анонимен

преди 7 години

За БАН -38 млн. лв За МВР- 1.2 млрд лв. Какво очаквате за страната?

81

Анонимен

преди 7 години

Млади хора ако не са на другарката партиина секретарка внучката НЕ ВЯРВАМ ЧЕ ЩЕ СЕ КОМПРОМЕТИРАТ ДА ИДАТ ТОЧНО ВЪВ БАН. Знаем и помним как другарите академици и наи различни учени ставаха такива ,от тук идва и подозрението ни за НЕКАДЪРНОСТ.

80

До 69

преди 7 години

Как да нямат нищо общо изборите?Нали БеСеПарите искат предсрочни парламентарни избори? И отсега вече заквасват показно недоволство.Щях да отида лично на този протест с плакат, известяващ, че не работя в БАН, но ги подкрепям, но само ако ставаше въпрос за истинска научна организация.Ако имаше ефект от работата им, 3 000 лв заплата дори щеше да е несправедливо ниска за тях.Но те за какво ги искат тези пари? За да продължат да си назначават и толерират децата, внуците и метресите ли?

79

един друг

преди 7 години

Този с 30 годишния стаж да се замисли колко пъти през живота си е ползвал любимата на висшистите фраза "учи за да не работиш", както и да се замисли дали не го е постигнал. Само я моята фирма иначе има отворени 20тина позиции за софтуерни инженери и не можем да намерим хора. Та така...

78

BG

преди 7 години

Отговор на ККК - щото тоя човек въобще не е "инженер". Прави разлика между инженер като мен дето работи в частния бизнес и такъв "инженер" като тоя дето е в БАН. Тоя е станал "инженер" с научни статийки които са били изкопирани от интернет. Това и работи - пише "статии, монографиии, научни дисертации" и прочее в които никъде не се иска и може да се докаже практическото приложение ! Учаваства в научни коференции с доклади и постери (разбирай, ходи на екскурзийки с пари на държавата) и това е !

77

Анонимен

преди 7 години

А какво правим с лабораториите? какво правим с музеите? много от музеите не могат да фукнционират отделон от институтите - например ЕТнографският. шефът на Музея е задължително заместник директор, тоав го има още в устара от 30-те години.

76

ШАБАН АЛИ АХМЕТ

преди 7 години

ЗАКРИВАНЕ НА БАН. И ПРЕНАСЯНЕ НА ТЕЗИ УМИЦИ--УМНИ БАН-СКИ ГЛАВИ В УНИВЕРСИТЕТИТЕ И КОЙ КАДЕТО СЕ УРЕДИ..КОМУНИЗМА УМРЯ.АЗ БИХ ДАЛ ПАРИ НА ЛЕКАРИТЕ, И ДА СЕ ЛЕКУВА БЕЗПЛАТГНО НАРОДА...НИКОИ НЯМА ПРАВО ДА ИСКА ПАРИ ОТ ХОРАТА ЗА БОЛЕСТ И БОЛЕСТИ.

75

Нямам име

преди 7 години

Пари за заплати на учените няма!450лв. за хора,които влагат интелектуален труд и ПРАВЯТ нови открития, а *** *** в парламента и мършите в чалга гилдията и плейметите-над 3000 лв. ПОВДИГА МИ СЕ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА! Това ли ни е отношението към хората на науката!Еми тури му пепел! Няма опции за развитие явно тук в България! :( :( :( ;(

74

Анонимен

преди 7 години

в БАН не се прави наука. Там е сиропиталище за неуспели учени (с малки изключения) трябва да се смени модела на управление и чак тогава да се дават пари.