53

Oleg

преди 7 години

До 68: С какви хиляди жонглираме тук, че не разбрах?

52

nkavrakov

преди 7 години

Не всичко е пари.Тук говорите само за пари.Живота на един човек не е само пари.В момента от България се изнасят хора заради ниския стандарт на живот,заради ежедневните нерви които всеки хаби заради това че някой друг го е излъгал,заради липсата на каквито и да е социални права.Един ден когато всеки вече не е млад ще разбере какво ще му даде държавата -едно голо нищо.

51

Социопат

преди 7 години

Абе стига с тия ИТ специалисти разбрахме ,че няма навити по цял ден да се пулят в монитора и да въвеждат некви скучни символи за 1000лв...

50

Циник

преди 7 години

Чета...и не спирам да се удивявам! Сигурно 90% от пишещите тук живеят в непозната за мен България....жонглирате с някакви много хиляди....ако това е стандарта - значи трябва да си хвърля немския паспорт , и на бегом да се прибирам!!!! Тцъ , Тцъ , Тцъ :-)

49

кольо

преди 7 години

всичко си идва на мястото от само себе си, още по зле ще става...

48

Коки

преди 7 години

Еми то не останаха хора, които да работят, а пък работодателите се подиграват.

47

Oleg

преди 7 години

Е как няма да са и гола вода инженерите, като аз вече порядъчно съм забравил част от нещата, които ги можех като дете! Можех да ремонтирам що-годе телевизори, можех да проектирам печатни платки на ръка и да си ги правя ръчно и да ги ецвам с азотна киселина (малко ми бяха грознички). Преди 8 години като ремонтирах едни дънни платки ми се озъби шефа, че ми давал 1000 лв нетна заплата, а дънната платка била 100 лв. С моята заплата било по-добре да правя сайта пък да си купят дънна платка нова.

46

Питам

преди 7 години

До механик 48 Абе баков , ти като си написал такива чудесий , я кажи ти колко езика знаеш и какво образование имаш и най важното какво можеш. Дали не си от простаците, дето някого търсиха продавач на маса със зеленчуци с английски език?И още нещо.Виждал ли си 4 500 лв. накуп ? Патологичен фантазьор.

45

Анонимен

преди 7 години

Аха, начи не искате да предложите дори минимално обучение, всеки да има опит, пък после не се намирали кандидати. Е къде да го натрупат въпросния опит, като навсякъде сте с такива жалкарски изисквания?

44

Даааа

преди 7 години

Във фирмата, в която работя, вече 6-ти месец не можем да си намерим хора, които да разбират от електроника. А заплатите във фирмата са повече от добри. Имаме изключителни програмисти и математици, но инженерите ни са гола вода.

43

Анонимен

преди 7 години

Ама, нали сме в ЕС, тия работодатели що не намерят някой англичанин или французин да им работи за тези заплати...

42

Oleg

преди 7 години

И аз съм инженер по автоматика, обаче си обяснявам регулаторите у нас на жената. Управлението на асинхронни двигатели го обяснявам на разни кметове - за сега без някакъв успех, да ме разберат.За работодателя си съм IT, защото поне не се мъчиш с хардуер и няма нужда с два *** уреда да се мъчиш. Инженер съм за над 2000 лв. заплата , която никой не дава обикновено за инженери.

41

klklkl

преди 7 години

С тези АФРИКАНСКИ заплати с който се гаврите с Българите няма и да си намерите служители..служителите ви вече са в чужбина. !!!

40

Анонимен

преди 7 години

Ами като искат човек до 30 с 15 годишен стаж по специалността, 3 западни езика, възможност за работа на смени и извънредно (без допълнително заплащане) и още куп други изисквания и всичкото това за 500 или 600 лева, ще има да се чудят защо не могат да си намерят подходящи служители.

39

Нико

преди 7 години

Пълна лъжа с 2 виши образования ел. инжинерни съм с перфектни Руски и Английски със стаж в чужди фирми над 5 години и не мога да си намеря работа за над 1000лв . Как да живея с толкова? Защо съм учил ? Последният път се явих на интервю и докато чаках разбра, че се плащало за да те вземат на работа на някой си зам.министър...После ходих на интервюта и в HP и IBM там казаха 900 лв старт при което си излязох на секундата за София това са смешни пари. Абицирах си и си направих фирма и сега оцелявам

38

tod

преди 7 години

Радвам се!

37

Така е

преди 7 години

А 100 % ат работодателите изпитват огромно нежелание да изплащат и мизерните основни заплати.В началото на демокщрацията имаше лозунг , че в Бългориа има високо квалифицирана и евтина работна ръка.И налятяха чужди работодатели мизерници да ударят кьоравото.Те вече не са у нас.Нашите мизерници обаче са си тук, и трябва да разберат че пазарнота икономика е саморегулираща се и щом искаш трябва да дадеш.

36

Анонимен

преди 7 години

до механик: и да давете 1/3 на жената това не неутрализира стреса от разбиването на семейството.За такава длъжност трябва кариерист, а не съпруг. Но БГ кариеристите не стоят от грешната страна на границата ни. За това се е паднал Румънец, те нямат масова евакуация като нас

35

Анонимен

преди 7 години

Нормално е трудно да се намират служители. Болшинството от качествените кадри отдавна напуснаха страната. Тук останаха посредствените и неможещите. Не че нямаме качествени кадри и в момента - имаме, но те не твърде малко.

34

Някой

преди 7 години

някой беше коментирал 5к заплата. Абе глупи като ги взимаш тея 5к, нали пак в чужбина ги харчиш??? Тук къде в смотаните, надути молове или в заспалите ресторанти?!?! Идеята е ,че сме евтини и 5к за Средно Европейско ниво е нищо(2500 евро)=35к заплата с данъци, че това е абсурдно. Аз преди години работих в УК в метрото в Лондон(смотана работа) взимах 26к...а тук за тези пари взимат "мениджърче"-глуповато и да слуша какво му се казва :).. Срам сме, без никакво достойнство и морал...Загубена нация!