131

Анонимен

преди 8 години

Колко точно трябва да си *** за да посрещаш някакви *** пратени от чужди служби с хляб и сол. Волен пак е забравил да си пие хапчетата.

130

чети глупако

преди 8 години

Още в началото на Руско-турската война обстановката в Европа се нажежава. Въпреки съпротивата на опозицията начело с Уилям Гладстон[6] през май 1877 г. правителството на Великобритания взима решение да се включи във войната на страната на Османската империя в случай, че Русия обсади Цариград, проникне на територията на Египет и окупира Дарданелите или Персийския залив[7], и уведомява Петербург за решението си.

129

до: 178

преди 8 години

Санстефанският договор изостря силно отношенията между Русия и останалите Велики сили. Споровете между някои от тях обаче са били поради неспазването от страна на Русия на предварително сключените тайни споразумения с Австро-Унгария по-специално Райхщадското споразумение от 1876 г. и Будапещенската конвенция от 1877 г., като част от тези спорове са решени с Лондонското споразумение от 30 май 1878 г., предхождащо Берлинския договор, който окончателно преразглежда условията, договорени в Сан Стефано. Основното противоречие се състои в предварителното съгласие на Русия, че на Балканите няма да

128

66

преди 8 години

Казват *** народ слаба държава

127

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 166кой им се поднася бе? да проявиш уважение и добросъседство не е посднасяне.Поднасят те се вие по гей парадите

126

тт

преди 8 години

Мн важно в др църква ще влязат

125

Анонимен

преди 8 години

Когато се подписва Санстефанския предварителен мирен договор Русия не е поканила никой от Българска страна , подписали са Договора като за покупко-продажба на стадо животни зад гърба на целия Български народ , така излиза а сега да ги посрещаме с хляб и сол

124

q2313

преди 8 години

До Анонимендолу деформаторите!

123

Анонимен

преди 8 години

176, а бе умнико:)). Повтарям ти - "световна" война. Това означава, че британски войски воюват на Балканите, сенегалски доведени от Франция също, американски и австралийски войски в Европа. В такава война всеки праща войски където може според договореностите си със съюзниците си. Кой им е виновен на българите, че както обикновено не могат да сметнат 2 и 2 и да си изберат правилния съюзник, та се хвърлят в обятията на Германия:)))

122

Анонимен

преди 8 години

До До 147-148Това дето си измъдрил важи ли за ФАЩ и Президента им , конкретно за Буш?

121

Анонимен

преди 8 години

Ако не друго, то поне за пореден път се убедих в пълната прос.тотия на т. нар. атакисти!

120

До 147-148

преди 8 години

Чували ли сте израза Цар-самодържец. То е същото като абсолютен монарх или "Държавата, това съм аз". Т.е, малко е трудно за схващане, но не хората обявяват война на дадена държава и влизат в съюз с друга, а императора. По свое усмотрение. Хората нямат нищо общо, на тях им се издава мобилизационна заповед, който не отиде е дезертьор и ясно какво го чака. Така е с всяка една държава, война обявява кралят/ президентът, като не пита народа си за това.

119

Анонимен

преди 8 години

А защо са с американски мотори? Имаше навремето едни руски ИЖ, много хубави, само за рокери...

118

FBI - Agent

преди 8 години

Не рабраха и не искат да разберат че ние сме славяни но с Атилско ДНК и сме различни от Руснаците

117

Пъзел

преди 8 години

Ако толкова се притеснявахте и от гей парадите - цена нямаше да имате :)

116

Анонимен

преди 8 години

166, ти рокер ли си, че определяш кой е рокер и кой не:))

115

Анонимен

преди 8 години

Добре де!Да кажем тея рокери са дошли тук изпратени с мисия от чужда държава!По-ме е яд на нашите ***.луци, които им се поднасят като * на магистралата!

114

Анонимен

преди 8 години

Тея са рокери колкото Тодор Живкое е пънкар-смешници

113

Анонимен

преди 8 години

158, ами да те светна, че руските войски водят световна война, в която България се е набутала като тъ.пигьоз на страната на свинс.ския съюз воден от Германия. Да те светна, че няколко години по-късно заради участието си в този съюз България е разпъната като *** от Антантата.

112

Шоп

преди 8 години

През първата световна война най-губеща е била Руската империя, която е леко поумряла. Ние сме ги унищожили.