52

Анонимен

преди 8 години

Нито една от двете карти не е вярна.Просто технически това няма как да се измери .Спора е за километър,а и някой лъже ако сложим времето като фактор.За да предупредиш 10 пъти самолет движейки се с такава скорост би трябвало да е навлезнал поне 50 километра в чужда територия..........

51

г

преди 8 години

До ХХХИнтересна логика - да правиш паралел между бежанци и военна техника. Прочети и за историята поне месец преди събитието. Няма случайни неща.

50

(-_-)

преди 8 години

Е, от сега нататък бомбардировачите ще се ескиртират от 2 изтребителя, от морето ще чака кораб за всеки случай. Освен това руснаците прекратяват всякакви военни комуникации с Турция.. Нека опитат пак да се месят.

49

Анонимен

преди 8 години

оди сей заработваш ли, защото по твойта мало.умна логика турски самолети трябва да се свалят всеки ден - в Егея, Сирия и Ирак? Хайде пийни си хапчетата и кажи на твойте ментори, че отказваш поръчката.

48

Поручика

преди 8 години

Документирани нарушения на турската граница имаше поне три. Турците протестираха, изпращаха ноти, но руското външно министерство арогантно мълчеше. Турците свалиха един руски дрон и предупредиха официално, че ще свалят всеки нарушител. Можем да имаме предубеждения към турците, но аз лично бих искал моето правителство да защитава територията на моята държава също така ефективно.

47

Анонимен

преди 8 години

А най-интересното от така наречената турска карта е, че после турският самолет изчезва, освен това са били два.... та много е достоверна тази карта - всеки третокласник може да я начертае вече.... да ви имам лековерната публика и поддръжници...тук не е америка!

46

do 50

преди 8 години

Това не е пътнически самолет, че да го ескортират. Разликата е, че едното е радарна карта, а другото... Вероятно от учебник по география, нарисувана отгоре. Тъй като и двете държави имат навика да укриват информация, всеки сам ще трябва да направи истината за себе си.

45

БББ

преди 8 години

Третата Световна Война е много близо! Резетата окъкаха положението. Болни мозъци!

44

Анонимен

преди 8 години

В статията е интересно съотношението на гласувалите и съотношението на публикуваните коментари.

43

'/'

преди 8 години

Американците потвърдиха, че самолетът е свален над Сирия.

42

Поручика

преди 8 години

Можем да разливаме всякакви емоции тука, обаче едно е сигурно - руския пилот нееднократно е нарушил турското въздушно пространство, без да обръща внимание на предупрежденията. Само за последната година руснаците по най-арогантен начин навлизаха във въздушното пространство на Шотландия, Швеция и няколко пъти Турция. Поне 10 пъти облитаха границата на България, а веднъж прекараха самолет до Сирия над наша територия без всякакво наше разрешение.

41

Анонимен

преди 8 години

До ХХХЕскортира се при инцидентно, а не постоянно нарушение на пространството. И когато самолета не въоръжен за нападение, т.е когато няма прек конфликт в региона.

40

Анонимен

преди 8 години

абсолютна провокация на турците ..досега винаги се е придрожавал нарушител до напускане на границите , а не стрелян на секундата и факта , че ракетата го е взривила над сирийско небе е показателен , целнали са го в гръб докато се е изнасял.Сателитите могат лесно да установят точното място на взрива , защото имат термични следи след взрива

39

до 43

преди 8 години

Точно това ми беше и очакването за ответна реакция на първо време - да смажат района около турската граница с масирани бомбардировки. Дано си прав :)

38

Анонимен

преди 8 години

До АнаЛизНе знам откъде сте сигурен, какво точно ще направи самолет в пълно бойно снаряжение. Ами както нарушил по грешка границата, също така по грешка да пусне товара си. Такива инциденти стават постоянно в Афганистан и Ирак. Кой военен ще допусне подобно нещо?

37

Станислав

преди 8 години

Турция ЛЪЖЕ! Взривиха горивото на ИД , което се купуваше от Турците! Те самите спонсорират ИД, те ги обучаваха в началото , те внасяха американското оръжия в Сирия, това е първата зона , която падна под ИД

36

Анонимен

преди 8 години

До 39дам в руските медии , скоро ще бъде препечатано и в нашите , а сигурно и клипчета ще се появат , тази война се слави с многото видеозаснемания .Ако ви прави впечатление и руснаците пускат клипове , но и *** не им отстъпват.Вчера такива ясни в чд клипове заснеха свалянето на руския самолет и взривяването на хеликоптера им

35

Анонимен

преди 8 години

Независимост за Кюрдистан! Аскера трепе 20 млн. кюрди от столетия. Дано Русия да въоръжи кюрдите с модерни оръжия и накрая справедливостта да възтържествува!

34

АнаЛиз

преди 8 години

До Анонимен 30Ти видя ли картата , това е зона от 4 км костваш на суто 17 секундиизлитането на ф 16 ще им коства поне 5 минути ... просто са облитали зоната и са чакали сигнал да изтрелят ракета по су 24 . На всички им е ясно , че няма заплаха от него да стреля по турска територия и че обстрелва зоните около турската граница , което не им харесва на Турция защото там имат интереси и влияние , така им се затваря достъпа до безплатен петрол от ислямска държава

33

до31

преди 8 години

Може ли да кажеш къде може да се прочете за това :"днес казаха , че снощи района около турско сирийската граница е бил смлян от бомбандировки , там където вчера *** се снимаха с убития руски пилот."