195

циника

преди 8 години

372, междуметията са признак на нежелание да задълбавам. Логично, нали. Ако ти смяташ това за "дремене", ок:). Продължавай да проповядавш като некане от никого пастор:)

194

кубанская столица

преди 8 години

Русски теми прикововат найголемото внимание от читатели на DNЕS. Български браття (ну, никакви не бряття, вашите браття е останели в Россия) не забрявайте: никой не ви ще помогна. Няколко ракети от Каспийско море - и ИД избягва от Сирия. След няколко седмици няма никаква оппозиция освен 2-3 умерени групи от 10-20 човека. Вие, българи, вярвате, че НАТО ще ви защити? Няколко русски корабли се просто изяват пред български бряг. Ракети не се трябва повече

193

М

преди 8 години

Статията е чиста вода пропаганда! Много шарани се хванаха веднага на въдицата!

192

циника

преди 8 години

370, справедливос е това което е прогресивно. Няма морал - има само изискване да се подчиниш на закономерното. Както в природата има природен закон, на който се подчиняват всички обитатели, без да е налице какъвто и да било намек за морал и етика, така и в обществото е налице обществен закон.

191

циника

преди 8 години

365, естествено че трудовата теория за стойността не може да бъде опровергана, а още по-малко пренебрегната. Капиталът иначе нямаше да изорава света и да търси колкото се може по-евтина работна ръка. И това се отнася за всяка стока - от дъвки до диаманти

190

Анонимен

преди 8 години

Айде нема нужда да ни измъкването от ръцете на запада . След последното освобождение от вашите ръце още неможем да се възстановим . Пък и още помним как ни изтъкнатите минали я път.,д масови убийства ,концлагери и какво ли още не

189

циника

преди 8 години

трудовата теория за стойността е най-големият принос в икономическата теория изобщо.

188

Язе

преди 8 години

Отношението на САЩ към нас беше и е като на завоевател към завоювана страна. Те се страхуваха да не скочим и да пометем назначените от тях управници и за това им наредиха да сринат страната. Така и така пак ще идем към Русия та поне да нанесат максимум щети. Сега се вижда, че Русия гледа на нас по същия начин и ако *** пак се нанижем на техния ще ни срината още повече по същите причини. Истината е в абсолютния неутралитет но за това се иска политици с топки а нашите нямат.

187

Анонимен

преди 8 години

Някои хора са си бетонирали в съзнанието начина на мислене от 19 век и преди това, и не регистрират никакво развитие и еволюция, при което да си проличи, че са разумни хора, а не животни или просто диваци на новото време :D

186

До всички русофили

преди 8 години

Русофили, сега осъзнавате ли каква е целта на така блянуваната от вас Русия? Виждате ли колко им пука за нас? Дръжте се за САЩ и НАТО, защото само те могат да гарантират нашето съществуване. За тях ние сме предатели! Предатели, че си гледахме нашия интерес, след като самата Русия ни предаде и страната ни фалира 2 пъти! Единственото, което ме радва, е че кагебиста Путин е на преклонна възраст!

185

Анонимен

преди 8 години

Това в русия не е марксизъм а някаква симбиоза между болшевизъм и национал социализъм ,което си е едно и също . Разбира се другаря волен и.неговата атака по съветски пример както в миналото копира абсолютно точно

184

циника

преди 8 години

353, аз карл менгер не съм го изследвал подробно, но ще му дойде времето и на него.Така или иначе и неговият метод е спорен.Рикадро, Смит и маркс няма как да са глупост - тове ефундамент. може да има корекции, може да има някои промени, но фундаментът е налице.

183

Анонимен

преди 8 години

Мястото на вожда и учителя путин отдавна е в мавзолея до ония сифилситик ленин .

182

циника

преди 8 години

345, това че марксизмът е глупост, можеш да го кажеш на ББС. Можеш също така да го кажеш на представителите на големите съвременни марксистки школи в САЩ и Зап. Европа, които перподават в най-големите университети.Дори и най-крайните либерални школи обясняват надълго и нашироко защо марксизмът бил невярна методика. Все обясняват и уж са приключили темата и пак се налага да я откриват.

181

циника

преди 8 години

341 шопе, ако чомвек иска да се запознае с либералната икономическа теория са достатъчни Адам Смит, давид Рикардо и Милтън Фридмън. Има хиляди изследванийца на гърба на гореспоменатите - какъв е смисълът да бъдат четени, освен ако няма да пишеш докторат. По-добре да препрочиташ първите три и да ги изследваш. Иначе за количество можеш да си чегеш и по един любовен роман всяка вечер - голям интелектуален прогрес ще отбележиш, няма що

180

Гого

преди 8 години

Русия - Хищник!

179

циника

преди 8 години

339, милият, ти не си чел и ред от марксизма, а някоя статийка на безпомощен либерал от типа Дайнов:))В основата на марксизма няма никакво морализаторстване и никакъв намек за первъзходство по оста - морал-етика:)). В марксизмът има закономерности на развитието и диалектическа борба между ретроградно-прогресивно. Без никакво етицизиране:)). Всичко се случва, защото е ЗАКОНОМЕРНО да се случва, а не защото било морално или етично.

178

Анонимен

преди 8 години

Българина никога не е избирал свободата,той не знае какво да прави с нея!Примери на всяка крачка!

177

циника

преди 8 години

336, ами как да не се връзва. Ето на - аз като *** ти извадих на показ дефектите, след което ти изригна срещу мен като антитеза. Резултатът от такива сблъсъци е дистанцирането на нормалните хора от такива като теб и порастването на форумното съзнание - ето ти го синтеза...Виждаш ли - дори и от теб има полза. В диалектиката всичко си има смисъл, нали така:))

176

циника

преди 8 години

333, шопе, всичко гние на този свят. И ти гниеш! В самото раждане е заложена и смъртта.И ти като онзи приятел изпадаш в класически баналности - "два вагона книги". Милият - когато мислиш за книги, ти си мислиш за количество:)).