125

Отговор до 189

преди 9 години

Маджурия няма значение, Японските острови бяха непокътнати, а японците се предават само ако императорът заповяда (справка: камикадзе), по някои сметки предстоящата инвазия в Япония щеше да коства 10-тина млн жертви и още 2 год война.

124

Japan boy

преди 9 години

До Анонимен 189Много бланодаря ви от народа на Япония! Ние помним всичко, винаги и завинаги. Повярвайте ни, моля!

123

Идеалист

преди 9 години

до Странджата; При Батиста Куба беше бардака на САЩ. Ако не друро, то поне изгледай филма" Кръстникът" Не правен от комунисти!

122

Анонимен

преди 9 години

До 191Не е вярно това,което пишеш, че тогава янките се ОТТЕГЛЯЛИ. Просто не е вярно, точно обратното. За разлика от англичаните американците са ФАНАТИЦИ. Бият се до последно като турците и немците. В Гренада да не би да се оттеглиха? А в Индокитай? В Иран? В цяла Латинска Америка, Корея? къде са се оттеглили без да бъдат със сила изтикани? И пак плетат заговори със Цереуто си.

121

16439

преди 9 години

До Отговор до 181Писах за ядрените заплахи на янките СЛЕД 195О Г, (коя година свършва войната с Япония?) ама ти си кьорав да го прочетеш. И започваш да хулиш. Ако сенатор Джо Маккарти беше американски президент днес можеше да ни няма и си чешете езиците тук

120

Отговор до 185

преди 9 години

"не се месят"Добре де, точната дума е "не решават" съдбата на другите. Месят се в подкрепа на своя човек, ако стане. А ако другите са мнозинство, ги признават и се оттеглят. Русия също подкрепяше Янукович и това не беше проблем!! И тук РАЗЛИКАТА, за която говоря: Русия загуби срещу прозападните сили в Украйна, но не призна, а се върна с танкове!Не оправдавам Америка, просто обсъждаме РАЗЛИКАТА.

119

Анонимен

преди 9 години

До Отговор до 181Хвърлянето на двете Бомби в Япония е оабсолютно безсмислен акт ...япония е била пред капитулация ...Японците са гонени от руснаците от Маджурия било е въпрос на месец до пълна капитулация ....Америка иска да демонстрира световна сила затова хвърля атомните бобми....избива мирни граждани на япония и хиляди обрича на болест дори и все още неродени неродени !Само заради този си акт Америка трябва да плаща репараци на япония и на целия свят !

118

Анонимен

преди 9 години

До 184. Това го кажи на бившите моряци от Доналд Кук

117

Анонимен

преди 9 години

Това го кажи на бившите моряци от Доналд Кук

116

Отговор до 181

преди 9 години

"Само да допълня"Да допълниш кое?Япония нападна САЩ. Бомбардировките бяха част от войната.Докато циника твърди, че САЩ щели да "изпепеляват" дори някой да поеме по друг път и се съюзи с едикой си... Кухи твърдения без почва.

115

Анонимен

преди 9 години

До Отговор до циникаТака ли ..Американците не се месят ...- Литва Латвия Естония Полша Румъния България Македония са държави в които САЩ контролира политическия елит на 100%- Либя,Иран Ирак , Сърбия , Египет ...Арабската пролет забрави ли ...Афганистан, да изброявам ли още държави където НАТО си прави каквото си иска

114

Юнайтед фрут къмпани

преди 9 години

До Отговор до циникаСАЩ наложи ембарго още след национализацията на Юнайтед Фрут Къмпани в Куба, която имаше огромни плантации там и на практика владееше земята на яла Куба. По същия начин ЦРУ извърши военен преврат в Чили на 11 септември 1973 г срещу законно избрания президент-социалист Салвадор Алиенде, който национализира чилийските мед и селитра, заграбени от янките като нашите тецове марица. Дойде на власт предателят генерал Аугусто Пиночет, който върна чилийските богатства на американците

113

Анонимен

преди 9 години

Ще направят референдум в Украйна и Грузия и хората ще кажат искат ли в НАТО или не. Само че реферандума няма да е като този в Крим

112

ако Маккарти управля

преди 9 години

До циникаВидях, че оттегляш коментара си. Само да допълня. Айзенхауер е герой от Втората световна, командвал е операция Овърлорд в 1944 г, срещал се с руските маршали и генерали от Втората световна, може би е посещавал Москва и се е срещал и със Сталин. Айзенхауер има солидна биография зад гърба си, видял е с очите си ужасите на войната и разрушенията. Той не е разрешил ядрена бомбардировка на изток, но някой друг президент на неговото място можеше да разреши.Както Труман. Ако беше Маккарти?

111

Анонимен

преди 9 години

Само Русия е способна да скрьцне сьс зьби и НАТО да се на...е

110

Отговор до циника

преди 9 години

"САЩ никога няма да допуснат стратегическа опасност в задния им двор."Да, но това са конкретно ракетите, а не строя и ориентацията на Куба. Чак като кубинските бежанци във Флорида вдигнаха врява за отнетите имоти, САЩ наложи ембарго, но това е съвсем друго.Докато за Украйна Русия не казва "Не слагайте ракети", а "Искаме да контролираме Украйна по принцип". САЩ не се месят на никого така.

109

Анонимен

преди 9 години

До Атакист 166Аааа, разскрил ся, Щирлиц. Я къде било заровено кучето, да премахнем базите на съюзното НАТО и да ни яхне пак дедо ти Иван. ........Тази страна за разлика от НАТО не е против нас, нито пък ще ни ограничава във военен план........... Та, кои сте ВИЕ, как точно се чувствате ограничени във военен план ? По балистичните ракети ли роните сълзи, милитаризация на България ли искате?

108

Bolt Thrower

преди 9 години

Кого ще присъединявате към Русия бе гнусни атакиски ***. Да ви пикая в гнусните усти.

107

153

преди 9 години

До Анонимен 165Ннас ти няма какво да ни задаваш тези въпроси! Задай ги на западните умници, които разрушиха всичко у нас. нека те ти отговорят, защо ние? Ние ли разрушихме всичко или техните слуги и мекерета? Задай въпросите си на техните ЛУДИ кабинетни учени, задай въпроса си на Збигнев Бжежински поляка-евреин-русофоб, който заяви в Панорама по бенете "По-добре да има ИСЛЯМ в Източна Европа, отколкото комунизъм!". Край на цитата.

106

СТРАНДЖАТА

преди 9 години

Понеже се спори за Латинска Америка - ще дам два примера:- Куба при Батиста беше водеща латиноамериканска държава със стандарт колкото американския - при Фидел Кастро кубинците умираха от глад и с дървени корита и салове драпаха до заветния бря...- При комуниста Салвадор Алиенде Чили изпадаше в ролята на втора Куба, но Пиночет направи държавата си водеща икономика в Южна Америка... - факти...