307

Крум

преди 8 години

Монетата има две страни.Младите искат заплата 1000 лв. при сегашните условия понеже повечето от тях са се нагледали на проблемите при родителите си.В тази държава не можеш да разчиташ нито на съд нито на здравеопазване нито на защита ако нямаш пари.Това е разбирането им за държавата ни и то е такова понеже елита на страната ни го е създал така.Бизнесът също е прав няма как при липса на образование или ниско КПД на работника да взимаш голяма заплата. Компромис трябва да се направи от двете страни

306

Смешници

преди 8 години

Как не ви е срам бе,1000 лева заплата ли е? Че и това било много,толкова са ми джобните в портмонето за кафе,сандвичи и тн за месеца. Ама отдавна се махнат от България. Махайте се докато можете,ако искате нормален живот.

305

къдравчо

преди 8 години

Не Иване.Алчността - водещият грях света да просперира в сегашния му вид.

304

да

преди 8 години

ако не умееш нищо..няма как да имаш претенции към заплащането..от тия 42 000 колко са със средно образование,но пък видиш ли трябвало да му се плаща поне 1000,защото...500 било малко:))))))))...то и 200 е още по - малко,но ти и тях не заслужаваш ако единственото,което умееш е да четеш и да пишеш

303

Анонимен

преди 8 години

Не са нереалистични очакванията им, заплащането в БГ е нереалистично!

302

Иван

преди 8 години

Айде стига! Нито сме гладни, нито сме боси. Престанете да мрънкате, защото голяма част от българите сме алчни. Трябва да се радваме на това, което ни е дал Господ. АЛЧНОСТТА ни води към лоши неща!!!

301

Иван

преди 8 години

Айде стига! Нито сме гладни, нито сме боси. Престанете да мрънкате, защото голяма част от българите сме алчни. Трябва да се радваме на това, което ни е дал Господ. АЛЧНОСТТА до нищо хубаво НЕ ВОДИ!!!

300

Анонимен

преди 8 години

С риск да прозвуча нескромно, започнах работа като инженер (в строителството) и то не в столицата, точно 2 седмици след като взех магистърската си степен. Получавам около 1500 лв (понякога и повече, в зависимост от обектите) без тенденции за увеличение поне докато не стана проектант. Владея английски и компютри, стажувал съм в различни софийски фирми през почти целия период на обучението ми. Та който търси намира, има пазар, амбиции трябват, не песимизъм. Със здраве!

299

Анонимен

преди 8 години

От известно време вият ли вият зa кaдри нaшите рaботодaтели.Нямa кой дa им бaчкa.Кви ли не тези изкaрaхa,то не беше рaботници от вън,после дa с връщaли от чужбинa хорaтa,взехa дa хвърлят око и нa учениците.Aми не стaвa със стотинки игрaтa.A синдикaтите сa едни охрaнени мишчицо.Логичнa рaзвръзкa,въртят се в кръг и ревът.

298

да

преди 8 години

Когато искаш нещо, трябва и да дадеш. А повече от младите хора предпочитат да не работят и да живеят на готово на помощи и родители; На тях все работодателите им били виновни. Когато не си имал собствен бизнес, не знаеш какво е да не спиш, да се бориш да успееш, когато дори държавата е срещу теб, не можеш да обвиняваш за всичко работодателя. А мантрата за комунисти работодатели- изедници е само в промитите мозъци на лентяите.

297

до $35 месо

преди 8 години

..та както казах, искам да имам повече Българи колеги... Поляци и Румънци , за които мислим ,че са "светлинни години пред нас" се натискат да работят тук.. а Българинът се плаши , че ще работи двойно отколкото на суша. аз не се оплаквам, че ми дават жълти стотинки в България, или че месото ми струвало $30 в Австралия примерно. работи се доста, но резултата се вижда

296

Батко ви

преди 8 години

по почивки и екскурзии, а децата им учат във Виена. Имат по 3-*** души охрана и 2 секретарки, но пък не обичат да плащат на тези, които им изкарват парите. Да не говорим, че и грам не са запознати с естеството на работата на собствената им компания. За тях не говоря. Говоря за първия тип. Та ако си честен работодател на малка или средна фирма, проблемите са много. И въпросът с изкарването парите и положителния баланс въобще не е маловажен. Не е никак лесно. И най- много товари държавата.

295

до $35 месо

преди 8 години

колега, не знам къде го ядеш това месо и от какво е, аз и в Норвегия такива цени не съм виждал.. но ако те плашат цените работи на кораб. искам повече Българи колеги! месото тук е без пари,тока, водата също! като хладилен техник взимаш $4200 чисто, които харчиш в БГ (сметни колко пържоли са) ... бил съм в може би над 80 държави, така че знам как живеят хората. разликата в заплащането Не отговаря на разликата в цените.. броим застраховки ,месо, всичко! аз не мога да си представя да работя в БГ

294

Батко ви

преди 8 години

Работникът работи здраво. С много труд, пот и нерви си изкарва прехраната, но пък почти никога не мисли или мисли много малко за неща извън конкретната му задача. И когато има умен и добър шеф, и си получава редовно заплатата, не би трябвало да се оплаква. Зависи и каква е заплатата естествено. Шефовете са различни, но знайте че има такива, които си скъсват *** от работа по 6-7 дни седмично и никога не закъсняват с плащанията. Е, има и много такива, които само се возят в скъпи коли, ходят

293

Анонимен

преди 8 години

В Ангола за 100 $ се е живеело много по добре.

292

Fen

преди 8 години

1000лв. Не голяма а е много малка заплата. Защото в България храната в супермаркета е на по-високи цени от западна Европа. Дрехите също са по-скъпи. Ако сравняваме разбира се едно и също качество. Единственото нещо по-ефтино при нас са жилищата. Но за съжаление те са панелни куптори. А нормалните фамилни къщи гонят цените на запад. А това че някакви работодатели са решили да си правят кампания по тв е повече от ясно. Никога няма да се оправим докато *** са работодатели.

291

Батко ви

преди 8 години

Бил съм и от двете страни на полето. Дълги години работех на заплата. Сменил съм поне десетина фирми, като съм започвал от най- ниското стъпало в първите си две, а с годините и новите фирми съм стигал до ръководни постове и доста високи заплати. Но с малки изключения шефовете ми бяха буквално тапири. От 6 години насам пък съм в семейната ни фирма. Собственик и началник. И трябва да ви кажа, че и двете страни не знаят за много от проблемите на другата страна.

290

хаха

преди 8 години

"500 лева за *** са добра заплата" - ето това исках да чуя.

289

Анонимен

преди 8 години

До Човек бил голямако си бях останал в България можеше и да мечтая за хилядарка. сега печеля 6Х.. да ме извиняват щедрите работодатели в нашата родина

288

Човек бил голям

преди 8 години

колкото мечтите си...и сега с мечта за хилядарка се чувстват голееееми.