63

млад българин

преди 9 години

Никой няма да ходи да учи три езика, и да изкара образование,за да дойде да Ви бачка за 400 лв.Ако искайте си внасяйте кадри от Африка .... въпреки, че и там вече не пасът трева. Успех с намирането на качествени кадри за по 400лв. (ако искаме).

62

до 60

преди 9 години

До до 51именно де -сега бг работодателчета като теб ги спохожда неволята -ще викат. ще пореват и като се научат да плащат ще си намерят кадри..

61

Пешко

преди 9 години

"Димитър Николов съобщи, че по последни данни в курорта има 600 000 легла. Той настоя да се въведат правила супермаркетите в комплексите да нямат право да продават алкохол след 21 часа."Както може да се очаква, цялата врътка е едно голямо да е 10 лв минимум, за да грухат др. Николов и тия като него. Не може значи да няма едно 500% надценка, не е рентабилно, смазват хотелиерите, гладни зими идат. Смешници

60

Анонимен

преди 9 години

Факт е, че младите хора не са особено добре подготвени. Отделно ги мързи да работят.От лични наблюдения мога да заявя, че хората, които говорят добре английски са не повече от 5% от младежите. И тук не става въпрос за пари - в днешно време за да научиш език не е необходимо да инвестираш хиляди левове. Да, инвестираш много време и труд, спор няма.Та във фирмата, в която работя дават доста високи заплати, стига кандидатите наистина да знаят добре западен език. А такива ги няма много-много.

59

Анонимен

преди 9 години

Аве *** кой да ви готви кадрите - назначените капиталисти не искат назначени кадри че нема кой да бачка!

58

Анонимен

преди 9 години

Ходете на плаж от 8 до 10 и от 17 нататък. Иначе трябва да сте ненормални да се изложите на това вредно слънце в пиковите му часове, особено сега като на озоновият слой му е е.ана мамата.

57

Анонимен

преди 9 години

НАВРЕМЕТО Е ИМАЛО В БУРГАС ИНСТИТУТ ПО МЕЖДУНАРОДЕН ТУРИЗЪМ.НЕВЕРОЯТНИ КАДРИ ИЗЛИЗАХА ОТ ТАМ. ЛЯТОТО ПОПЪЛВАХА НЕДОСТИГ НА ПЕРСОНАЛА ПО ТУР.ОБЕКТИ. БЯХА ПРОФЕСИОНАЛИ В ОБЛАСТТА БИЗНЕС И УПРАВЛЕНИЕ НА ХОТЕЛИ И РЕТОРАНТИ. ЕКСКУРЗОВОДИ СЕРВИТЬОРИ БАРМАНИ. ПОСЛЕ СА ГО ПРЕМЕСТИЛИ И НЯКАКВ КОЛЕЖ СА ГО КРЪСТИЛИ . ЗАГУБИ ИМИДЖ И...

56

до Т.Георгиев

преди 9 години

"Но по морето се търсят сервитьори, масажисти, пикола - кадри, които се подготвят точно за няколко седмици."Това е абсолютно противположно на истината. Точно заради подобно мислене сме на това положение. Това са професии, в които се работи с хора и се учат за много , много време. Но и работодателите и работниците си мислят , че всеки за 24 часа става супер персонал в туризма....

55

Анонимен

преди 9 години

Ми подгответе си бре ,то само авантата не може :) ! А и някак си не съм чувал някой честен човек да има хотели :))

54

Анонимен

преди 9 години

Защо не си ги подготвиха и запазиха? Наемаха прости и неуки които гледаха да гепат и ден да мине. Така е когато мутри-бизнесмени се заеха да правят туризма. Сега ще фалират или ще продават на безценица. А ако се оплакват да отидат при *** който докара колапса с тъпотиите по адрес на руснаците. Сега Египет и Турция се възползваха и туристите се изсипват там. Много ще ми е кеф като фалират и започнат да си продават бетона и джиповете.

53

Анонимен

преди 9 години

Алоооо, работодателите, а приказката "Те ни лъжат, че ни плащат, ние лъжем, че работим" помните ли я? Е, за 400 лева ще има да чакате хората да работят качествено, ама друг път! И да и езици знаем, ама нали се сещаш, че за това, което ми предлагаш няма и з...ка от стола да си мръдна и при първа възможност ще духна на Запад?

52

сервитйор

преди 9 години

КОЛКОТО ПАРИТЕ-ТОЛКОВА И РАБОТАТА!?!С ТИЯ ЗАПЛАТИ И ОТ ВЪН НЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ПЕРСОНАЛ!!!!!!!!!

51

до 51

преди 9 години

отговарям ти простичко, за да ме разбереш:Защото в чужбина ги чака неволята, затова си сядат на задниците, отварят си ушите и очите и се научават да работят.

50

Анонимен

преди 9 години

ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ..ОБРАЗОВАНИЕ..ПЪТИЩАННЯМА!НО ТИЯ С ТКРАДНАТИТЕ ПЛАЖОВЕ..МОРЕ И ХОТЕЛИ РЕВНАЛИ ДА ИМ НАЛИВАТ ОЩЕ МИЛИОНИ В ДЖОБОВЕТЕ!ЧЕ КОЙ Е ЛУД ВЕЧЕ ДА ХОДИ ДА СЕ КЪПЕ В ТАЗИ ПОМИЙНА ЯМА НАСРЕД Л***НАТА.

49

Чекист

преди 9 години

Кадрите бяха до 89 година. По-големите сигурно се сещат за Орбита, Спутник и т.н. Там бяха не кадри ами тигри направо... Сега някви дечица с по 10-20 чужди думи и барманчета с по 3-4 напитки си мислят, че са номер 1. Да ама Не... Наример: Едно време цялото Приморско (че и Китен покрай него) бачкаше само за ММЦ то. Потомствени кадри даваше. След това всеки реши хотели, барчета и кафета да прави и стана една...

48

Т. Георгиев

преди 9 години

Нямате добре подготвен обслужващ персонал за гостите по морето? Това звучи абсурдно.Разбирам да се търсят инженери, математици, физици, програмисти, лекари - все професии, в които трябва да инвестираш безумно много труд, нерви и време. Но по морето се търсят сервитьори, масажисти, пикола - кадри, които се подготвят точно за няколко седмици.Хотелиери, наистина се излагате.

47

Анонимен

преди 9 години

Сериозно намаляване на туристите отчетоха от "Слънчев бряг", макар че не посочиха конкретен процент. Димитър Николов съобщи, че по последни данни в курорта има 600 000 легла....ba_i......ba_i..., ako ne me luze pametta-prez 1989 v tozi kompleks imase 22 000 legla...Tezi mai sa za razstrel...

46

Ту'лата

преди 9 години

Не знам за какво се кахърят хотелиерите. В хотели в чужбина и по круизните кораби има българи, които са добре обучени професионалисти, чудесно си вършат работата, и улесняват максимално престоя на гостите. И заплатата им със сигурност не е 400 лв. на месец , които я им ги дадат, я не. За нашите набедени хотелиери, няма как да се намерят свестни кадри. Когато дойдат истинските хотелиери, тогава ще дойдат и истинските кадри. ТОЧКА!

45

!?!?!

преди 9 години

Заради р*мския си маниер на "работодатели", т. нар. хотелиери, ресторантьори и всякаква там *** - да си наемат р*ми на работа! Хем някое и друго евро за интеграция могат да прилапат!Отворили са ейййййй такива *зове за пари и мислят, че инвестиция е само кичозното обзавеждане. Инвестирайте в кадри бе, главанаци! Сключвайте договори със специализирани училища, спазвайте трудовото законодателство, пък може някой и да ви се върже за работа...Аз не почивам по Мутроморието

44

Ха-ха-ха

преди 9 години

A вие пари имате ли за подготвени кадри... или обявите са ви от сорта търсим човек чудо за 550 лв. на месец...