32

Анонимен

преди 9 години

Да'н би котешкия ефект в очите на Самуил да е модерния патриотизъм,за който Върховния Плакат говори постоянно?

31

Анонимен

преди 9 години

Извратена работа. Не става дума само за светещите очи, а за паметника изобщо. Ако се обадиш, че не струва, почват да те поучават, че трябва да си родолюбец, кой е цар Самуил и пр. Още не сме се отървали от соц изгъзиците нацвъкани навсякъде, а вече ни заливат с мутро-барок. А аргументите - в същия стил. Тази фондация, като е давала парите за паметника, би трябвало да е малко по-взискателна към естетическото въздейстиве, според мен.

30

Анонимен

преди 9 години

Цялата работа с паметника почва да намирисва на Гербаджийско задание в което автора е просто един изпълнител! Демек Чобанов и платеца Врабевски са авторите на монумента. Вгледах се днес в паметника на Св.Климент Охридски до академията и се запитах как ли биха го оценили хора като Чобанов и компания, ако бяха в комисия по оценката му! Чобанов да вземе, да си занесе паметника в родния Асеновград ,там би се харесал много !

29

Анонимен

преди 9 години

Много на тъмно стана цялата история с този паметник, затова сега създатели, спонсори и управници нека си теглят последствията и си понасят критиката. Не може да се иска благодарност и подкрепа от обществото само защото някой друг бил дал парите, пък творецът така ги виждал нещата, пък да сме имали историческа памет и т.н. Уважението към цар Самуил и историческата истина нямат нищо общо с отношението към един създаден и натрапен по този начин монумент. Дразнещи са както комплексарските мотиви за кампанията и препратката към македонските претенции, така и изпълнението на проекта - не е спазена п

28

Анонимен

преди 9 години

В ръцете на Данчи-то и този Културо-глъмер, София върви по следите на Скопие с предизвестен тъжен край

27

Анонимен

преди 9 години

Може и мечът да е светещ. Ще си имаме Дарт Вейдър бг-едишън... Може и пушка да му сложат. Те сегашните и без това ще питат "кой той"

26

Анонимен

преди 9 години

Не може ли и цялата статуя да бъде съществено преработена,а също така да бъде променено и наименованието ѝ.Всъщност наименованието ѝ е най-важно.Могат да избират измежду толкова много подходящи имена от "Игра на тронове",докато се наиграят.И да не си играят повече с нервите ни.

25

Анонимен

преди 9 години

Точно такъв трябва да е паметник на Самуил величав и в същото време трагичен !!!!А не като недоразумението "самоил"- насред Скопие ,което прилича на седнал поп !!! Иначе факта че се намират нищожни хорица които да осквернят паметта на един български цар с хулите си е показателен до какво степен културата и възпитанието на младите хора е в упадък !!

24

Анонимен

преди 9 години

Историческа памет не се съхранява с бутафорни паметници с котешки очи, а с предаване и съхраняване на историческото знание.Котешките очи не засвидетелстват уважение и почит,а мутро-турбо барок. Цар се уважава с чествания и съхраняване на знанието за делата му.

23

Анонимен

преди 9 години

Оставете паметника на мира и без това си е един.

22

Анонимен

преди 9 години

Е "*** вампири" са за мутро-крепостите на Вожда, дето сега се "възстановяват" с евросубсидии. А "матряла" съм го споменал в поста си. Част от "матряла" дори се обиди нещо, че трябваше да му отговарям...

21

Анонимен

преди 9 години

Този паметник след време ще го продадем на румънците да си го типосат пред замъка на Влад Дракула, така че със светещите очи ще му вземем повече пари....Освен това родителите ще имат с какво да се плашат дечурлигата. Тези светещи очи са подходящи и Хелоин....напомнят светещ тиквен фенер

20

Анонимен

преди 9 години

С какво този бутафорен и безвкусен паметник на Цар Самуил спомага за "съхранение на историческата памет на този народ"?? Как? Като превръща историята ни в увеселителен парк?? Обясни де? Както и обясни как Дисниленд инициативите на Вожда ти (наоравени за крадене на евросрвдства и евтин национал-популизъм, разбира се) помагат за "съхранение на историческата памет на този народ"?

19

Анонимен

преди 9 години

До 16Монумента 1300 г. България като е в памет на Българската история какъв ефект постига? Противоположен ефект. Подигравки. Дайте да направим клоунада. Докога с това окепезяване на историята?

18

Анонимен

преди 9 години

щом дори един гербер като чобанов е смутен от кича в тази творба , значи става дума за голям кич

17

Идиоти се ръфат

преди 9 години

Идете в Скопие и ще видите паметници на българи, проектирани от деца и изработени по трудово обучение. Изработка по череп е уникален метод за автентичност. Мислете, какви *** се опитват да ни разделят. Кога ще пометем тия гнасове?

16

Анонимен

преди 9 години

Ама моля ви се, българинът си пада по мутрите, чалгата и кича - не го лишавайте от тези му удоволствия. Оставете му бутафорния Дисниленд-паметник със светещите очи, направете дори главата му да се върти, а на всеки кръгъл час да вади меча и да го размахва.

15

Анонимен

преди 9 години

Мисля, че на това нещо мястото му е пред СИН СИТИ.

14

Анонимен

преди 9 години

Ха-ха-ха. Оставете ги, моля ви да светят. Като ще е кич, поне да е докрай.

13

Анонимен

преди 9 години

Със или без светещи очи, все си е паметник на мутро-чалгата. Паметник на България под мъдрото ръководство на Вожда и Учителя и калинките му. Умните и красивите одобряват!