31

Анонимен

преди 9 години

Освободете студентите от данъци и осигуровки до 400лв. както е в Германия до 450 евро

30

Анонимен

преди 9 години

Заплатите ниски, високи няма да коментира.Но специално за младите хора ... Живея в голям областен град и когато се случи да съм в отпуска, не мога да намеря къде едно кафе да изпия. Всичко е пълно, това не е от нямане.Не знам откъде, от мама, от тати, наркотици ли, но народът и по-точно младите хора имат пари.За какво им е да работят и да се развиват?

29

юрист

преди 9 години

Неплащането на заплата трябва да се третира като престъпление - обсебване, измама или дори кражба. Дълг между физически или между юридически лица е деликт. Но, когано юридическо лице дължи/държи, обсебва и не дава на другимо неговото- изработена заплата на физическо лице е престъпление.Неплащането на заплата води до кредитно задлъжняване, мизерия и глад, а това са тежки и общественоопасни последици.

28

Анонимен

преди 9 години

чакайте *** като Калфин да Ви оправят заплатите :)

27

до 27

преди 9 години

Е тия като теб са най-вредни. Печелят на гърба на капиталисти или самите те са капиталисти, но иначе са убедени социалисти. Хора с подобни комунистически убеждения, които преди години ни агитираха че от съветския комунизъм по-хубаво няма първи заминаха в САЩ след 89 година. Лично аз познавам 5 бивши партийни секретари чиито деца днес са вСАЩ, а трима от тези пет още преди 15 години отиоха да живеят във вражеската страна Америка. Сигурен съм, че и сега продължават да ратуват убедено за комунизъм.

26

Анонимен

преди 9 години

Облекчете стартирането на собствен бизнес, много от тия млади хора биха се захванали с някакъв собствен дребен бизнес, ама бюрокрацията им убива целия мерак

25

истината

преди 9 години

Собствениците на фирмите са си осигурили за тях минимум 50 % от печалбата като заплатаЗа държавата - данъци, такси, рекет 40 %А за тези, които им работят 10 %това се нарича в България БИЗНЕС

24

до 16

преди 9 години

Ми не съм соц ***, работя като мениджър в международна банка, имам и участие във фирма, та горе-долу знам как стоят нещата със заплатите- не че не могат да се вдигнат, просто не искат.

23

работник

преди 9 години

Калфин,Проблема може да се реши много просто /но съм сигурен, че няма да го направите/.Спрете да рекетирате бизнеса ! Престанете да толерирате обръчите от фирми на пишман назначени бизнесмени !Така заплатите ще се вдигнат двойно и тройно.За доказателство посочвам факта, че над 30 милиарда влогове има в български банки и тройно в чужди. Все пари на политически рекетьори.А, иначе нямало пари за заплаи и инвестиции ?!

22

Анонимен

преди 9 години

*** в началото на прехода искаха да са "бизнИзмИни".Добре.Фалираха, взеха им кой каквото имаше и се кротнаха.Сега искат да са на заплатка щото е по-лесно. Не се носи отговорност и за един некадърник по УбавУ нема от това.Накрая започнаха да припират и за по-високи заплати и ако може "партия" на печалбата на бизнеса. Делчо на печалбата ама на загубата............ аааааааа, той шефа да се оправя.*** селска, мор за вас!

21

Анонимен

преди 9 години

Иска тинейджъра 4 часа на морето само да бачка но да искА 500-800лв няма какНе, моя позната беше продавачка на Сл. Бряг миналата година, работи 2 месеца без нито един почивен ден, по 12 часа всеки ден, за 750 лева чисто на месец, осигуровки на минималната .Единствения бонус беше, че не е плащала за квартира.

20

партиен член

преди 9 години

Не съм фен на др.Калфин но за заплатите е прав.Относно това че имало пазарна икономика, има но не и тук.Фирма с милиони печалба а дава мин. заплати.Относно това че берът ягоди и др.такива работи явно не го правят за без пари.Ако тези " смешни" пари дето ги взимат навън ги взимат тук младите ще работят.Това че ние сме гърбили за без пари незначи че и младите трябва да го правят.

19

123

преди 9 години

Нашите пишман бизнесмени "работодатели" трябва да ги оградят с телена ограда като на турската граница и да започнат разпити от къде им е първия милион . Те са чиста проба перачи на крадени от държавата пари . Иначе всичко е ясно - няма държава , няма пазарен принцип , няма истински бизнес , няма да има и заплати. Прецакани са вече две поколения.

18

Анонимен

преди 9 години

Как да стане др.с 500лв път обяд най евтиното градината на детето ток вода и мизерия иначе не съм безработен с вишо съм кел фаида европеец без образование има вашия стандарт господин мин. Тук ще тръгнеш да правиш нещо те те убиват още на първата крацка а после мързелували работа имало то на немеца кучето има по добър стандарт от работника у нас

17

Анонимен

преди 9 години

Предизборна шега :))

16

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 8Къде са тези образовани *** че не ги виждам беееееееее!!???

15

да попитам г-на

преди 9 години

А какво да кажем ние, старите кучета, които работим от 30 години и повече и получаваме мизерните, български заплати!? Ние каква мотивация имаме!? А и с тези заплати сме събрали къщи и сме отгледали деца........, за да се превърнем на края в работещи бедни! За нас каква мотивация трябва да има според г-н министъра!?

14

Анонимен

преди 9 години

Наскоро позната , младо момиче, току що завършила висше, започна работа в Социални грижи с нетна заплата под 300 лева- около 280.Е, това нормално ли е, може ли млад човек да живее с тези пари, да създаде семейство?

13

Анонимен

преди 9 години

Всеки ден чета новините от това блато *** и ми става драго на душата."Касиерка ужили 500 пловдивчани с карти за градския транспорт""Нов труп изникна в София!""Ретрограден Меркурий ражда недоразумения""Български производители: Задава се нов казус "КТБ", но в търговията""Пран сутиен води до "прани" гърди""Зловеща статистика: 300 деца от домове са починали"Както виждате от всякъде цари един оптимизъм. Обсъждат се едни дълбокомислени теми.Абе направо ..."прелест"

12

Анонимен

преди 9 години

И като нямат мотивация да работят, ги хранят мама и татко. Жалват се взаимно по цял ден по кафенетата как няма хубава работа и накрая решават да хванат самолета за чужбина да берат ягоди за смешни пари.Нещата трябва да започнат още от средното образование. Да се научат младите на труд.