116

1234

преди 9 години

Има няколко базови неща при парното.1/ Парното е проектирано така, че да топли всички жилища и то без да се спират радиаторите, вкл. и чрез винтилите. Всяко отклонение води да намаляване на ефективността на парното и по-висока цена.2/ Услугата парно беше поддържане на определена температура в жилищата. След 1989-та година я подмениха с сегашната и започнаха проблемите3/ Най-справедливият начин на плащане за парно е според кубатурата4/ Евтиното парно стана проблем,защото хората обедняха много

115

Анонимен

преди 9 години

Почти във всички блокове има тръби и по стълбищата от там по две херц тръби към апартамент който иска парно и това е всичко друго не е вариант.

114

Анонимен

преди 9 години

Аз нямам парно в блока, както вече казах. Сметката ми за ток е сравнима със сметките на колегите ми, които плащат и ток, и парно. Това е положението.

113

до 118

преди 9 години

Много си уверен нещо като ходиш на барче пащай им и такса топло защото си ползвал бунак.

112

abv

преди 9 години

До АЗПопитай защо плащаш имотен данък, като не живееш в имота или защо плащаш данък смет като не изхвърляш ***. А апартамента ти се отоплява по силата на факта, че е твой и по силата на явлението топло обмен, който не можем да отменим, уви. Има реален ресурс изхачен, сега ясно ли ти е?

111

До 113

преди 9 години

Ох, защо такива като теб не ви спрат само за месец парното в блока, за да разберете какви са истинските сметки, които трябва да плащате. Тогава ще те питам искащ ли си обратно парното.

110

Варна

преди 9 години

.... Състоятелните кръшкачи с любовници , си търсят квартири ( за терен ) само с парно... Факт !

109

БГ

преди 9 години

Най после някой да предложи нещто смислено а топлофикация като не иска да и крадът топлото да инвестира и да сложи кранове на апартаментите които неискат парно

108

До 110 АЗ

преди 9 години

Ще плащаш, защото ползваш! И аз плащам за такъв празен апартамент, но не мрънкам. Жилището може и да е празно и никой да не живее в него, но то си се топли от парното. Ако сега отидеш там да си нагледаш жилището, ако е южно и среден апартамент ще е 21 градуса, иначе ще е около 19-20 градуса, ако дограмата не е много зле.

107

Варна

преди 9 години

До АЗ.....нали и данък трябва да плащаш , пък не го ползваш апартамента.....*** несправедливостта

106

анонимен

преди 9 години

Пичове,вас какво ви засяга предложението. То касае тези които не ползват или не искат парно.Вие сте си добре...А , май ви заболя че ще ви кредитират тези и без парно ли ?Винаги идва такъв момент . Ползваш нещо и го плащаш.Не ползваш-не плащаш. Ив магазините е така........

105

Анонимен

преди 9 години

А който не гледа порнография да не се абонира за телевизия СКАТ

104

Варна

преди 9 години

До Анонимен 109 .... хахахахахаха.... браво ве ....гениална мисъл......в 21 век цепите ли дърва пред блока и после в мазето или по етажите да се складират и съхнат ...... а компоти не варите на паркинга пред блока ?

103

Анонимен

преди 9 години

Ох, защо наистина не ви накарат само един месец да си платите сами пълните сметки за отопление! Тогава ще ви питам аз от кое по-хубаво няма и най-после ще дойде краят на топлофикациите.

102

мъка

преди 9 години

Повдигането на тази тема,показва,че манталитет на голяма част от пишещите не се е променил-ползваш не ползваш-плащаш,щото и другия плаща.А че има крадци на парно в блоковете-това само показва какъв манталитет имат голяма част от българите.Много е лесно на управляващите да слагат всички в кюпа-плащай!Така е и с ДДС-то.В др.европейски д-ви има минимално ДДС на детски храни,облекла,лекарства и пр.Тук всички отново в кюпа.Крайно време е да се намери справедлив н-н на ползване и плащане.

101

До 103

преди 9 години

Не става така. Има разлика между гарсониера и гарсониера и т.н. Има разлика колко е потребявано в блока, а това влияе и на тези дето уж не потребяват. Има разлика и между цената на топлото в различните градове. Най-евтино е ако се върне плащането според кубатурата на жилищата.

100

АЗ

преди 9 години

ИНТЕРСНО..А КАТО НЕ СИ ЖИВЕЯ В АПАРТАМЕНТА ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ ЗАЩО ДА ПЛАЩАМ ВОБЩЕ..ЗА ПАРНО..КОЕТО Е ИЗКЮАЕНО..ЗА ВХОД ЗАЩОТО РЕШИЛИ ОТ СЪБРАНИЕТО..ТА ТАМ НЯМА НИКОЙ ОТ ГОДИНИ..А ИНАЧЕ РЕКАТА ТЕЧЕ..ДОГОВОР С ТЕЗИ РУСКИ *** ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ НЯМАМ НО МОГАТ ДА МЕ СЪДЯТ..ТОВА И ПРИ ВИС И СИЦ ГО НЯМАШЕ..***

99

Анонимен

преди 9 години

Който иска абонати на топло и парно самолета и в САЩ там хората са богати опа забравих тия богати американци са си на газ и не ги рекетират некви си монополи. С некви си измисени топлообмени тя моята печка дето е на кюмюл като я натъпча с екобрикети и глей кво става топля 6 апартаменто отгоре.

98

До 101

преди 9 години

Ти *** ли си? Прочети какво пише в закона и после пиши дивотиите си!

97

Варна

преди 9 години

До Dublinи кво като живееш в Дъблин ?